|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Jak podsycić płomień - gry i zabawy dla par
Witam serdecznie,
Przeszukałam forum "Intymnie" i nie znalazłam wątku, który byłby poświęcony pomysłom na tzw. "odkurzanie uczuć" czy też "podsycanie płomienia". Każda para z dłuższym stażem doświadcza na pewnym etapie nudy lub rutyny i odczuwa zmęczenie. Można temu jednak zaradzić poprzez wymyślanie partnerskich zabaw typu "role playing" lub innych gier. Chciałam poznać pomysły wizażanek w tym temacie. Prezentuję mój pomysł, który zrealizowałam na rocznicę zaręczyn moich i mojego TŻ-ta. Przygotowałam tzw. "Naughty Bartender Night". Zrobiłam sobie kostium, który składał się z czarnych spodni, czarnego stanika, białych mankietów i kołnierzyka (zniszczyłam starą koszulę) oraz czerwonych korali. Kupiłam to co miało się znaleźć w menu a więc alkohol ( w małych butelkach kupiłam kilka piw, Bacardi Breezer, Smirnoff Ice i coś tam jeszcze), prócz tego jakieś orzeszki i inne piedołki do chrupania. Przygotowałam menu (na zdjęciu) oraz zaproszenie. Zabawa była przednia! TŻ zachwycony! To naprawdę wznieciło płomienie między nami. Ps. Jeśli taki wątek już istnieje bardzo proszę o wiadomość. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak podsycić płomień - gry i zabawy dla par
hej
bardzo dobry pomysł właśnie sama chcę jakoś podsycić ten płomień, bo wkradło się jakieś przyzwyczajenie do mojego związku może wykorzystam ten pomysł ;] ale narazie mam zamiar zabrać mojego faceta na dzień za miastem nad jeziorkiem, żeby pospacerować, pogadać o wszystkim i żeby nikt nam nie przeszkadzał a któraś ma jeszcze jakieś pomysły, żeby walczyć z nudą w związku ? pozdrawiam ;]
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Będę tu zaglądać
Supcio Castilia,że wątek założyłaś Ale co mam zrobić Idealna nie jestem... To może dlatego! Dla Niego jestem idealna... Ale nie dla siebie Będę tu zaglądać i zobaczę jakie macie pomysły Dziewczynki |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
to znów tylko ja ;] mam kolejny pomysł i właśnie go realizuję ;] piszę list do mojego TŻ'a, który wyslę pocztą polską ;] a opiszę w nim to co czuję do niego, to co wydarzyło się przez te 1,5 roku bycia razem, a także tak na dodatek opiszę mu pikantne szczegóły kolejnego spotkania
chcę go zaskoczyć i myślę, że mi się uda ;] życzcie mi powodzenia ;] buźka ;*P.S. Czekam na dalszy rozwój wątku
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
LookIntoMySoul fajny i prosty pomysł!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Nie dziękuję ;] a Tobie życzę - mniej wstydliwości
on Cię napewno kocha i nie musisz się przed nim wstydzić a napewno taka zmiana całkowicie go zaskoczy, np gdy raz będziesz bardzo śmiała...
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
zostawcie sobie te pomysly na za 10 lat bycia razem ,chociaz nie wiem czy dacie rade tyle wytrwac skoro po 1,5 roku jest juz nuda i rutyna.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
świetny watek
gratuluje pomysłów.
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za 10 lat będą lepsze, inne pomysły, bo my będziemy inne. A o związek trzeba pielęgnować każdego dnia i zaskakiwać Tżeta, kiedy on biedny, nieświadomy, niczego nie oczekuje (hua hua ) castilia - Naprawdę świetny wątek
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale każdy ma różne spojrzenie na świat.
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
paula78 tak trochę niemiło napisałaś... Każdy robi tak jak lubi! I każdy związek jest inny! Jedni lubią zaskakiwać inni żyć w codziennej rutynie... Ciekawe do której grupy się zaliczasz
Pozdrawiam! Jestem ciekawa jakby ktoś Tobie napisał "chociaz nie wiem czy dacie rade tyle wytrwac skoro po 1,5 roku jest juz nuda i rutyna" - byłoby Ci miło? Oburzyły mnie te słowa... No ale są ludzie i ludziska...
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Castilla super wateczek. Ja z TŻ jesteśmy jeszcze krótko razem (dwa i pół roku), więc jeszcze nie odkryliśmy siebie zupełnie. Aczkolwiek pomysł jest super jako niespodziewajka na jakąś hot nigkt. Bo w moim związku to Tż jest bardziej wstydliwy, bo nigdy nie spotkał takiej bezpruderyjnej laseczki jak ja
(żartuje oczywiście).. i wielu rzeczy boi się zrobic czy zaproponować. Hm dobry pomysł na ośmielenie przyszłego męża ;D
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
pomysł Castili jest swietny i nie tylko dla "zabicia"nudy w związku po XX latach ale dla jakiejs ciekawej przygody i zrobienia czegos innego....
podoba mi sie... ja osobiscie narazie planuje tylko mały majowy wypad za miasto (piknik) na rowerach... i jakies przekaski zawsze cos innego
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cieszę się, że piszecie. To bardzo ważne by mieć fajne pomysły na nudę. Ja i mój TŻ jesteśmy razem 6 lat i jesteśmy już po ślubie cywilnym w tej chwili, a 14 czerwca mamy ślub kościelny.
LookIntoMySoul - bardzo fajny pomysł z tym listem tym bardziej, że słowo czytane robi często większe wrażenie niż słowo mówione Joasiunia - cieszę się, że tu wpadłaś bo Twój entuzjazm zaraża i jest bardzo potrzebny. Co do bycia wstydliwą, odważ się kiedyś raz i zrób coś szalonego. Obmyśl scenariusz i przemień się w drapieżną kotkę. Zobaczysz bedziesz się świetnie bawić a TŻ będzie wniebowzięty. Elianka - super!! Tak trzymać!! Kejti - bardzo błyskotliwa odpowiedź Oncia - dziękuję za wizytę. Wracając do meritum chciałabym byście panie się troszkę bardziej wysiliły i wymyśliły coś naprawdę fajnego. Jeśli nawet tego jeszcze nie wykorzystałyście, dobrze jest mieć tutaj takie tajemne źródło pomysłów i wykorzystywać je czasem by pozytywnie zaskoczyć TŻta. Ja kiedyś zrobiłam jeszcze jedną niespodziankę. Była trochę bardziej tradycyjna, bo ugotowałam kolację, nakryłam stół, zapaliłam świece i kadzidełka i przygotowałam karteczki z instrukcjami dla TŻ-ta kiedy wróci do domu. pierwszą karteczkę która instrułowała go by poszedł wziąć prysznic i ubrał się w świeże ciuchy zostawiłam przy wejściu a przy niej małą świeczkę podgrzewacz. Drugą zostawiłam pod ręcznikiem i bielizną którą przygotowałam w łazience. Czekalam na niego przy stole ubrana wieczorowo. Ściągnęłam też wtedy grę z internetu (wtedy był trail na 30dni teraz już widzę że nie ma). Gra się nazywa bliss zdaje się i jest to taka gra na rozbudzenie zmysłów czyli swoistą grę wstępną. Bardzo fajnie się grało i myślę od tego czasu właśnie nad stworzeniem gry planszowej. Może się kiedyś skuszę
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko zaczęłam się śmiać bo wyobraziłam sobie, że list do TŻta otwiera np. Jego tata Oby trafił we właściwe ręce Mam nadzieję, że nikt nie będzie taki ciekawski i nie otworzy tego listu przed Twoim TŻtem ![]() castilia - fajnie, że założyłaś taki wątek 6 lat to dość długo; ja jestem ze swoim TŻtem 2 lata - na razie jest ok ale taka niespodzianka sprawiłaby mu wiele radości i przyjemności... Grę planszową wiem, że można kupić w sex shopie bo koleżanki mojej siostry kupowały dla dziewczyny wyprawiającej wieczór panieński Ale jak wyglądała jakie były zadania, reguły, nic nie wiem...ale spróbuję się dowiedzieć ![]()
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
O masz
Zarażam entuzjazmem? Nono... Ja nic nie wiedziałam... Serio serio Aha! I weźcie mi wytłumaczcie skrót TŻ bo nijak nie mogę go rozszyfrować Znaczy się wiem o kogo chodzi, ale nie wiem co ten skrót oznacza Ot taka trochę do tyłu jestem hihiA co do bycia wstydliwą... No dobra... Powiem Wam coś! Ale ciiiiiiiiiiiii... ![]() Ja z moim Lubym jesteśmy-w lipcu palnie-5 lat.Mieszkamy w tym samym mieście. W chwili obecnej On u siebie ja u siebie. Ale mieszkaliśmy razem ponad 2 lata jak On 100diował dziennie i ja tesh i jak jeszcze miałam kooopę zajęć wtedy było inaczej... Mieszkaliśmy w kawalerce. Byliśmy sami. Można było coś wymyślić W sumie czasem zaskoczyłam np. ubierając się w krótką spódniczkę i fajną bluzeczkę i jakieś podwiązeczki i tańczyłam tylko dla Niego do wybranej przez siebie pasującej dla mnie muzyczki Oczywiście działało momentalnie! I On strasznie lubi gdy tańczę - z połączeniem "małego" striptizu Jakoś wtedy miałam więcej odwagi A teraz... Nie wiem czy to spowodowane jest tym,że nie mamy zbytnio intymności dla siebie... No bo w sumie niby gdzie? Ech...
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno dlatego.. brak intymnosci moze wszystko niszczyc...(*moze, ale nie musi oczywiscie)
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Joasiunia nic tylko wniosek z tego taki, że musicie znowu zamieszkać razem
![]() TŻ = Towarzysz Życia ![]() Co do tańca przy wybranej muzyczce i małych striptease'ów to chyba każdy facet to lubi. Ja nie jestem jakąś super tancerką, ale mój TŻ też to bardzo lubi, a jeszcze bardziej kiedy nie pozwalam mu się dotknąć a podchodzę bardzo blisko heheTutaj w Sztokholmie w jednym klubie go-go widziałam, że prowadzą nawet kursy dla żon - tańca erotycznego fajna sprawa, ale się na to nie kusiłam bo napewno kosztuje masę kasy.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, czytam i czytam i... sie czerwienię.
![]() Jestem juz stara czy nieśmiała, ale chyba ani jedno ani drugie. No bo w moim krotki stażu małżenskim, a jeszcze krotszym stażu narzeceńskim wydarzylo się kilka rzeczy, które nam sprzyjały. My nie jestesmy juz mlodzieniaszkami w sensie fizycznym, ale dobrze nam ze sobą. W organizowaniu naszych samotnych chwil (bez naszego 8 latka) mamy pomoc ze strony jednego z synów i jego żony. Czasem zabieraja Szymka do siebie na jakis czas (czasem na noc też) i mowią np. "Tez czasem potrzebujecie pobyć sami. A ostatnio rozmawialismy o naszej 10 rocznicy slubu w tym roku i zastanawialismy sie czy zrobic małe przyjecie dla najbliższych czyli synów z zonami i my, a on (ten sam syn), a wlaściwie jego zona mówi: "No wiesz? Cos Ty, pojedźcie sobie gdzies sami bez Szymona. My się nim zaopiekujemy, przecież wiesz." To sie nazywa zrozumienie dla "staruszkow" (rodzicow).
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
ONCIA86 nio tesh tak myślę
castilia a to taki skrócik Co ja się nagłowiłam... Mówię Ci A uśmiałam się trochę z tego kursu Nio bo tak jak sobie to wyobraziłam... Brrr... Na pewno bym tam nie poszła!![]() Ahaaaa... Jak na razie wspólne zamieszkanie się nie szykuje więc pewnie nieprędko nadaży się okazja aby nad czymś pomyśleć. A mój TŻ-Towarzysz Życia -jush wiem co to znaczy -jakoś nie spieszy się z deklaracjami Tak więc nie... To nie hejaszku no gratuluję rocznicy |
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Hejaszku - gratulacje z okazji nadchodzącej rocznicy (kiedy to będzie??) i mam nadzieję, że spędzicie ten dzień pięknie, tylko we dwoje mając okazję do tego by przypomnieć sobie wszystkie piękne chwile z czasów kiedy się poznaliście ) Fajnie, że macie takie pociechy, które was rozumieją to jest super sprawa!Joasiunia - a ja bym poszła z miłą chęcią bo w końcu czym się różni taniec erotyczny od tańca brzucha, sądzę, że niewiele je różni bo taniec brzucha też jest bardzo zmysłowy i erotyczny sam w sobie (to tylko nazwa i skojarzenia z rurą hehe) Nie martw się TŻ napewno czeka z deklaracjami na wlaściwy moment (faceci tak mają). Wierz mi, że nie warto naciskać i poruszać tematu (niech myśli, że to on wszystkim kieruje i zawiaduje ) bo zobaczysz, że jak ten moment nadejdzie i będzie to czysto jego inicjatywa poczujesz się cudownie!!!A dzisiaj wklejam wam kochane coś co znalazłam w Olivii z grudnia 2007 Może was zainspiruje do stworzenia własnej gry. Mnie się ten pomysł bardzo podoba
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
castilia
Znaczy się jak piszesz Ja nie naciskam... Bo i po co To jush Jego decyzja. Czy chce czy nie chce![]() A ta gra... Nonono buziaczki |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny znalazłam wątek dot. gier dla dwojga
może znajdziecie tu coś ciekawego ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115622 a tutaj już gotowe gierki do ściągnięcia (też z wizażu) http://brzeszczot.0moola.com/gra/miłego baraszkowania ;p
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
O Yoasiu super!!!
Dzięki za ten cynk. Tak czy owak myślę, że możemy ten wątek kontynuować. Przecież każda z nas ma również wyobraźnię i oryginalne pomysły.Pozdrowionka! |
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Jasne, że tak
tym bardziej, że tam było tylko o grze planszowej (chyba, bo nie doczytałam do końca ) A my same potrafimy wymyślić coś ciekawego
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny wątek, wyobraźnia działa
gry są super, trzeba o czymś pomyśleć
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
ja proponuję pomysł nie do końca związany z bezpośrednimi igraszkami,ale dość miły i sprawdzony-mój chłop lubi to bardzo. a mianowicie wkładanie karteczek z czułostkami do kanapek.czułostki mogą być przerózne od wyznań miłosnych po obietnice przyjemnego wieczoru.wypróbowane i polecam bardzo!
ps.pomysł na wątek bardzo miły... |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
świetny wątek
niektóre pomysły podkradnę
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
no wiec... ja mojego kochanego keidys przywiazałam do krzesła i zawiazałam oczy,tanczyłam dookoła niego,zmysłowo ocierajac sie o niego...potem rozwiazałam mu oczy i zrzuciałam powoli to co na sobie miałam i zaczełam sie sama piescic.... nie mogł oderwac ode mnie wzroku...
kiedy juz nie mogł wytrzymac rozwiazałam go a on rzuciła sie na mnie jak dziki zwierzak....było wspaniale
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Co do milosnych notek mozna tez zrobic tzw. kupony i wydzielac je TZ-owi albo stworzyc ksiazeczke i wreczyc mu ja na jakas specjalna okazje.
Oto przyklady kuponow (niestety w jezyku angielskim )http://www.lovingyou.com/print.shtml?ART=sexcoupons http://www.lovingyou.com/print.shtml?ART=sexcoupons2 Oraz Lunchbox Notes czyli takie wlasnie czulostki do kanapek o ktorych wspominala coff3ina. http://www.lovingyou.com/print.shtml?ART=lunchboxnotes |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

bardzo dobry pomysł
może wykorzystam ten pomysł ;] ale narazie mam zamiar zabrać mojego faceta na dzień za miastem
nad jeziorkiem, żeby pospacerować, pogadać o wszystkim i żeby nikt nam nie przeszkadzał 
Supcio Castilia,że wątek założyłaś

) 

Znaczy się wiem o kogo chodzi, ale nie wiem co ten skrót oznacza
Jestem juz stara
czy nieśmiała, ale chyba ani jedno ani drugie. No bo w moim krotki stażu małżenskim, a jeszcze krotszym stażu narzeceńskim wydarzylo się kilka rzeczy, które nam sprzyjały. 

z miłą chęcią bo w końcu czym się różni taniec erotyczny od tańca brzucha, sądzę, że niewiele je różni bo taniec brzucha też jest bardzo zmysłowy i erotyczny sam w sobie (to tylko nazwa