|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Sposoby radzenia sobie ze stresem - pozytywne/negatywne
Witam Was
![]() Z tego, że nie znalazłam wątku, który by mnie interesował jeśli chodzi o ten temat.. postanowiłam założyć nowy.. A więc.. Chciałabym poznać Wasze sposoby na stres - jak sobie z nim radzicie ? Chodzi mi o sposoby pozytywne typu rozmowa z kimś aby się wygadać, czy gorąca kąpiel, wyciszenie się , słuchanie ulubionej muzyki i negatywne sposoby np. dla niektórych objadanie się, palenie, picie alkoholu. Zapraszam do dyskusji ![]() *Wasze sposoby radzenia sobie ze stresem chcę wykorzystać na lekcji (człowiek jako jednostka) w szkole.. jeśli nie macie nic przeciwko ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby radzenia sobie ze stresem - pozytywne/negatywne
Ja obżeram się czekoladą, chudzina ze mnie, więc mi nie szkodzi. Poza tym joga, joga i jeszcze raz joga, uwielbiam
![]() Alkohol, owszem też, od czasu do czasu nie zaszkodzi ![]() Muzyki słucham dużo, ale raczej takiej że częściej mnie dołuje niż relaksuje.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Kiedyś: objadanie się słodyczami, użalanie nad sobą. Teraz staram się już tego nie praktykować.
Mój sposób na stres: ćwiczenia, gorąca kąpiel/prysznic, zrobienie czegoś dla siebie (maseczka, masaż), porządne wypłakanie się, obejrzenie fajnego filmu, posłuchanie ulubionej muzyki, czyli raczej pozytywne sprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Staram się eliminować problemy, gdy te już muszą się pojawiać, ale też niestety mam też taką naturę, że nie bardzo potrafię (czy potrafiłam) się wyłączyć i odciąć, tylko się owym czymś zadręczam (zadręczałam).
I ostatnio odkryłam chyba dosyć dobry sposób, w każdym razie, udaje mi się nie koncentrować na sytuacji czy zdarzeniu i kolejny raz się denerwować, tylko wizualizuję sobie od razu wtedy umywalkę ![]() ![]() Póki co, odpukać, działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja szydełkuję, dłubię fimo, grzebię w necie w poszukiwaniu ładnych rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.