W³osy puszyste - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2008-04-30, 15:57   #1
patiss93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

W³osy puszyste

Cze¶æ. Mam 15 lat i mam w³osy strasznie puszyste i nie naleza one do prostych. Strasznie mnie to denerwuje, poniewa¿ nie mogê chodziæ w w³osach rozpuszczonych bo wygl±dam z tym sianem na g³owie okropnie. W³osy s± do¶æ d³ugie tak okolo za ³opatki. Mam zamiar wybraæ sie do fryzjera tylko nie wiem co ma mi zrobiæ zeby zmniejszyæ objêto¶æ tych wlosow i zebym mogla wkoncu nosiæ rozpuszczone.
Proszê o porady

Pozdrawiam
Pati
patiss93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-04-30, 16:17   #2
Rubi981
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20
Dot.: W³osy puszyste

Wprawdzie nie jestem fryzjerk±,ale znam siê na tymch sprawach,poniewa¿ sama mialam takie w³osy(wspó³czuje).Najlepi ej jakby¶ kupi³a sobie szampony typu:wyg³adazj±ce,codzien na pielêgnacja,do w³osów suchych i zniszczonych(firmy AVON),równie¿ mo¿esz w³osy proste i g³adki typu pantene(pro-v)te¿ jest dobry i p³ukaj w³osy zimn± wod± to te¿ jest dobre przy wypadaniu a dla po³ysku mo¿na te¿ sza³wi± to bardziej domowe sposoby!
Rubi981 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-04-30, 16:37   #3
kaska222
<b></b>

Wiadomo¶ci: 5 468

Polecam watek jak pielegnowac takie wlosy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127878

I forum Pielegnacja wlosow
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97

RegulaminWizaz.pl
kaska222 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-04-30, 17:12   #4
patiss93
Przyczajenie

Hmm, a jest jaki¶ sposób ¿eby je jakos przerzadziæ.? np u fryzjera jakos pocieniowac czy cos. Stosuje fructis do wlosow suchych, wygladzajacy, i szczerze to nic nie daje...

aaa i jeszcze jedno. Te wlosy sie pusza tak w polowie dlugosci. góra jest dosyæ prosta i przyelgajaca do g³owy.

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-04-30 o 20:21 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edycij jak i multicytowania
Stary 2008-04-30, 20:20   #5
kaska222
<b></b>

Patiss-poczytaj troche na fryzjerskim,takich watkow bylo sporo,napewno znajdziesz dla swoich wlosow sposob zeby nie byly oklapniete i puszyste.
Ja polecam wycieniowac wlosy,uzyc jedwabiu np;z Biosilk Faraouk, serum z L"oreala Pantene pro-v.Poczytac o kosmetykach na KWC oceniane przez wizazanki.
A czytalas watek ktory podalam??,poczytaj
Link do KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=29

RegulaminWizaz.pl
Stary 2008-05-01, 08:15   #6
patiss93
Przyczajenie

Eh. Ale ja mam w³osy za puszuste i falowane. Chce miec mniej puszyste i bardziej proste. Niechce juz miec siana na glowie
Stary 2008-05-01, 11:18   #7
PrincessBebe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 80

Cytat:
Napisane przez patiss93 Poka¿ wiadomo¶æ
Eh. Ale ja mam w³osy za puszuste i falowane. Chce miec mniej puszyste i bardziej proste. Niechce juz miec siana na glowie
Wiesz fryzjerka ci mo¿e mocniej wycieniowaæ zeby optycznie by³o ich mniej ale nie bed± proste jesli Ci sie faluj±. Jak je pocieniujesz beda sie jeszcze bardziej falowaæ i podkrêcaæ.
PrincessBebe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-05-01, 12:37   #8
ariva
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 045

Ale teraz takie druty ju¿ nie s± modne.
Nie uzywaj za czesto prostownicy,bo zniszczysz je kompletnie.
Naturalno¶æ jest w cenie.
Stary 2008-05-01, 12:54   #9
kaska222
<b></b>

Cytat:
Napisane przez patiss93 Poka¿ wiadomo¶æ

A czytalas dokladnie moj post... o czym ja pisalam...czy tak trudno wejsc poczytac na ten temat.

RegulaminWizaz.pl
Stary 2008-05-01, 15:52   #10
marthehe
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
GG do marthehe

Mam krêcone w³osy i znam Twój ból tzn. zna³am jak by³am w podstawówce. Jeszcze wtedy nie wiedzia³am jak je pielêgnowaæ i normalnie po umyciu i przy suszeniu je rozczesywa³am.Przez co robi³a mi siê tzw. 'szopa' na g³owie' i musia³am zwi±zywaæ w³osy w kucyk. Z zazdro¶ci± patrzy³am na dziewczynki z prostymi, d³ugimi i rozpuszczonymi w³osami.Az zrozumia³am ¿e nie pozbêdê siê krêconych w³osów i wiele osób marzy o krêconych w³osach a prostowanie jedynie jeszcze bardziej je zniszczy. Dlatego radze Ci isc do fryzjera aby nada³ taki kszta³t Twojej fryzurze aby¶ swobodnie mog³a nosiæ rozpuszczone w³osy ( krótsze z przodu a z ty³u d³u¿sze i troszkê przerzedziæ pod spodem). Mo¿e warto by³oby nie szukaæ kosmetyków wyg³adzaj±cych tylko podkre¶laj±cych skrêt :) radze tak¿e na jaki¶ czas zrezygnowaæ z suszarki i pozwoliæ im samym wyschn±æ :) Mam nadzieje, ¿e na co¶ siê przyda³am :)

Pozdrawiam
Marta
marthehe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-05-01, 18:27   #11
patiss93
Przyczajenie

Jutro prawdopodobnie ide do fryzjera, ¿eby je troche wydega¿owaæ. Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak bêdzie gorzej ni¿ jest to bêde w czapce chodzic
Stary 2008-05-01, 18:47   #12
caroli2
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 196
GG do caroli2

Ja dam ci rade
JA te¿ mam bardzo i to bardzo puszyste w³osy.
Po jakim¶ czasie zaczê³y mnie one denerwowaæ.
Postanowi³am ¿e bêdê je po ka¿dym myciu i wysuszeniu prostowaæ a przedtem jeszcze nak³adaæ ró¿ne od¿ywki z jedwabiem fakt pomaga³o ale tylko na krótko bo na drugi dzieñ by³y ju¿ takie same. Od tamtego czasu b y³o to niedawno kupi³am sobie szczotkê specjan± do modelowania i zaraz po umyciu wysusz sobie w³osy wraz modeluj±c a na koniec spryskaj sobie w³osy lakierem do w³osów najlepiej Wellaflex
caroli2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-05-02, 07:44   #13
patiss93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez caroli2 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja dam ci rade
JA te¿ mam bardzo i to bardzo puszyste w³osy.
Po jakim¶ czasie zaczê³y mnie one denerwowaæ.
Postanowi³am ¿e bêdê je po ka¿dym myciu i wysuszeniu prostowaæ a przedtem jeszcze nak³adaæ ró¿ne od¿ywki z jedwabiem fakt pomaga³o ale tylko na krótko bo na drugi dzieñ by³y ju¿ takie same. Od tamtego czasu b y³o to niedawno kupi³am sobie szczotkê specjan± do modelowania i zaraz po umyciu wysusz sobie w³osy wraz modeluj±c a na koniec spryskaj sobie w³osy lakierem do w³osów najlepiej Wellaflex
A mog³aby¶ umie¶cic zdj. tej szczotki?
Stary 2008-05-03, 15:39   #14
Kocurasek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 506

a ja bym Ci poleci³a prostowanie Faroukiem super efekt!!
Kocurasek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:06   #15
Tola xd
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Ja osobi¶cie nie radzê cieniowaæ , poniewa¿ tez mam puszyste w³osy i jak je pocieniowa³am to ka¿dy w³os sta³ w t± stronê, która mu siê podoba³a i nawet prostownica i spray tu nie pomog³y. Musia³am poczekaæ a¿ trochê odrosn± i dopiero wtedy mo¿na by³o je wyprostowaæ. Mo¿esz spaæ w mokrych w³osach i spietych w kucynka to rano nie bed± tak bardzo puszyste ( sama sprawdza³am ) potem tylko prostownica i wsio
Tola xd jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.