|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
W³osy puszyste
Cze¶æ. Mam 15 lat i mam w³osy strasznie puszyste i nie naleza one do prostych. Strasznie mnie to denerwuje, poniewa¿ nie mogê chodziæ w w³osach rozpuszczonych bo wygl±dam z tym sianem na g³owie okropnie. W³osy s± do¶æ d³ugie tak okolo za ³opatki. Mam zamiar wybraæ sie do fryzjera tylko nie wiem co ma mi zrobiæ zeby zmniejszyæ objêto¶æ tych wlosow i zebym mogla wkoncu nosiæ rozpuszczone.
Proszê o porady Pozdrawiam Pati |
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Dot.: W³osy puszyste
Wprawdzie nie jestem fryzjerk±,ale znam siê na tymch sprawach,poniewa¿ sama mialam takie w³osy(wspó³czuje).Najlepi ej jakby¶ kupi³a sobie szampony typu:wyg³adazj±ce,codzien na pielêgnacja,do w³osów suchych i zniszczonych(firmy AVON),równie¿ mo¿esz w³osy proste i g³adki typu pantene(pro-v)te¿ jest dobry i p³ukaj w³osy zimn± wod± to te¿ jest dobre przy wypadaniu a dla po³ysku mo¿na te¿ sza³wi± to bardziej domowe sposoby!
|
|
|
|
#3 |
|
<b></b>
Wiadomo¶ci: 5 468
|
Polecam watek jak pielegnowac takie wlosy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127878 I forum Pielegnacja wlosow https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97 |
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Hmm, a jest jaki¶ sposób ¿eby je jakos przerzadziæ.? np u fryzjera jakos pocieniowac czy cos. Stosuje fructis do wlosow suchych, wygladzajacy, i szczerze to nic nie daje...
aaa i jeszcze jedno. Te wlosy sie pusza tak w polowie dlugosci. góra jest dosyæ prosta i przyelgajaca do g³owy. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-04-30 o 20:21 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edycij jak i multicytowania |
|
|
|
#5 |
|
<b></b>
|
Patiss-poczytaj troche na fryzjerskim,takich watkow bylo sporo,napewno znajdziesz dla swoich wlosow sposob zeby nie byly oklapniete i puszyste.
Ja polecam wycieniowac wlosy,uzyc jedwabiu np;z Biosilk Faraouk, serum z L"oreala Pantene pro-v.Poczytac o kosmetykach na KWC oceniane przez wizazanki. A czytalas watek ktory podalam??,poczytaj Link do KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=29 |
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Eh. Ale ja mam w³osy za puszuste i falowane. Chce miec mniej puszyste i bardziej proste. Niechce juz miec siana na glowie
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 80
|
Wiesz fryzjerka ci mo¿e mocniej wycieniowaæ zeby optycznie by³o ich mniej ale nie bed± proste jesli Ci sie faluj±. Jak je pocieniujesz beda sie jeszcze bardziej falowaæ i podkrêcaæ.
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 045
|
Ale teraz takie druty ju¿ nie s± modne.
Nie uzywaj za czesto prostownicy,bo zniszczysz je kompletnie. Naturalno¶æ jest w cenie. |
|
|
|
#9 | |
|
<b></b>
|
Cytat:
A czytalas dokladnie moj post... o czym ja pisalam...czy tak trudno wejsc poczytac na ten temat.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Mam krêcone w³osy i znam Twój ból tzn. zna³am jak by³am w podstawówce. Jeszcze wtedy nie wiedzia³am jak je pielêgnowaæ i normalnie po umyciu i przy suszeniu je rozczesywa³am.Przez co robi³a mi siê tzw. 'szopa' na g³owie' i musia³am zwi±zywaæ w³osy w kucyk. Z zazdro¶ci± patrzy³am na dziewczynki z prostymi, d³ugimi i rozpuszczonymi w³osami.Az zrozumia³am ¿e nie pozbêdê siê krêconych w³osów i wiele osób marzy o krêconych w³osach a prostowanie jedynie jeszcze bardziej je zniszczy. Dlatego radze Ci isc do fryzjera aby nada³ taki kszta³t Twojej fryzurze aby¶ swobodnie mog³a nosiæ rozpuszczone w³osy ( krótsze z przodu a z ty³u d³u¿sze i troszkê przerzedziæ pod spodem). Mo¿e warto by³oby nie szukaæ kosmetyków wyg³adzaj±cych tylko podkre¶laj±cych skrêt :) radze tak¿e na jaki¶ czas zrezygnowaæ z suszarki i pozwoliæ im samym wyschn±æ :) Mam nadzieje, ¿e na co¶ siê przyda³am :)
Pozdrawiam Marta |
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Jutro prawdopodobnie ide do fryzjera, ¿eby je troche wydega¿owaæ. Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak bêdzie gorzej ni¿ jest to bêde w czapce chodzic
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ja dam ci rade
![]() JA te¿ mam bardzo i to bardzo puszyste w³osy. Po jakim¶ czasie zaczê³y mnie one denerwowaæ. Postanowi³am ¿e bêdê je po ka¿dym myciu i wysuszeniu prostowaæ a przedtem jeszcze nak³adaæ ró¿ne od¿ywki z jedwabiem fakt pomaga³o ale tylko na krótko bo na drugi dzieñ by³y ju¿ takie same. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od tamtego czasu b y³o to niedawno![]() ![]() ![]() ![]() kupi³am sobie szczotkê specjan± do modelowania i zaraz po umyciu wysusz sobie w³osy wraz modeluj±c a na koniec spryskaj sobie w³osy lakierem do w³osów najlepiej Wellaflex
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 506
|
a ja bym Ci poleci³a prostowanie Faroukiem
super efekt!!
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Ja osobi¶cie nie radzê cieniowaæ , poniewa¿ tez mam puszyste w³osy i jak je pocieniowa³am to ka¿dy w³os sta³ w t± stronê, która mu siê podoba³a i nawet prostownica i spray tu nie pomog³y. Musia³am poczekaæ a¿ trochê odrosn± i dopiero wtedy mo¿na by³o je wyprostowaæ. Mo¿esz spaæ w mokrych w³osach i spietych w kucynka to rano nie bed± tak bardzo puszyste ( sama sprawdza³am ) potem tylko prostownica i wsio
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

super efekt!!