|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wychodzący kot, a zmiana miejsca zamieszkania.
Witam
![]() Piszę w imieniu koleżanki, ponieważ ma ona pewne wątpliwości. Otóż, jej 2 letnia kotka praktycznie od początku jest kotem wychodzącym. Najpierw, mając domek jednorodzinny chodziła po okolicy, potem mieszkając w bloku na parterze zeskakiwała z balkonu spacerując po rozległych działkach za osiedlem. Koleżanka prowadzi dość koczowniczy ![]() W grę nie wchodzi żadne oddawanie zwierzaka. Prędzej zrezygnuje z mieszkania i postara się dostosować, choć brzmi to trochę śmiesznie. ![]() Prosimy o pomoc. ![]() Edit : wiemy, że to trochę nierozsądne z takim przenoszeniem kotka z miejsca na miejsce, bo zazwyczaj trudno im się zaklimatyzować, choć kotka koleżanki z tym problemu nie ma. Niestety z powodu wielu czynników jak na razie nie może pozwolić sobie na stałe lokum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzący kot, a zmiana miejsca zamieszkania.
Cytat:
Teraz mieszkam na 3 pietrze od prawie 4 lat i kicia teraz wychodzi na dwór tylko na smyczy ze mna, chociaz ciężko mi idzie nauczenie jej ładnego chodzenia na smyczy ![]() ![]() Po przeprowadzce kicia przez jakiś czas się nie mogła przyzwyczaić i przez jakiś czas płakała na balkonie, bo nie mogła na dwór iść. Ale teraz to się zrobił taki pieszczoch kanapowiec ze w zimie to nawet na balkon nie wyjdzie, bo już jaśnie pani w łapki za zimno ![]() ![]() Problem w tym jest tylko jeden: balkon a konkretnie to, żeby właśnie kot nie wyskoczył z któregoś piętra... my od razu zabudowaliśmy balkon i tylko kot ma specjalne "okienko" żeby mógł wyglądać i patrzeć co się dzieje, ale niestety to też jest za mało... bo pare razy kicia wskoczyła na zabudowe jak była odsłonięta i siedziała na rynience o szerokości paru centymetrów ![]() także dopiero po zrobieniu moskitiery w oknach i na balkonie można spokojnie otwierać... mam nadzieję, że trochę pomogłam ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak myślałam, koleżanka będzie musiała zacząć praktykować spacerki z kotkiem na smyczy co jakiś czas, choć i tak kuwetę będzie miała w domu. Mam nadzieję, że z jej kicią będzie podobnie jak z Twoją. ![]() Z balkonem się załatwi sprawę, prawdopodobnie może być to właśnie 4 piętro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jak mialam dzika kotke to wyskoczyla z 3 pietra na parapet sąsiada z 2 pietra
![]() Sasiadka na przeciwko na 4 pietrze ma zabudowany balkon siatka prawie do samej góry i z tego co widzialam koty sobie spokojnie siedzą Ajak chce ja zupelnie oduczyc to lepiej nie chodzic na smyczy na dwor ,z czasem moze zapomni,mloda jest a z wiekiem kot sie robi coraz wiekszym kanapowcem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jest jeszcze kwestia, którą my niestety zaniedbalismy ![]() trzeba kotu zmienić dietę sstopniowo, bo jak przestanie wychodzic to wiadomo ze w domu nie ma tyle ruchu no i niestety tyje, szczególnie takie predyspozycje maja kotki po kastracji... moja ma teraz 9 lat i właśnie ja odchudzam bo mi sie dachowiec (fakt, ze duży) zapasl na prawie 6 kilo i musimy się o prawie kilo odchudzic ![]() chyba bardzo nieszczęśliwie nie wygląda ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tą dietą to faktycznie, trzeba będzie co nieco pozmieniać. Dziękuję za wskazówkę ![]() Bess, pocieszyłaś mnie z tym kanapowcem stającym się nim coraz bardziej z wiekiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ku przestrodze
![]() jak nie będzie odchudzania to będzie taka Grubcia ![]() i wszyscy ja myla z kocurem... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.