|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Jakie miasta w wschodniej europie dla samotnej podrozniczki ?
Czesc !
A wiec, jakie miasta w "wschodniej europie" sa tanie, ciekawe i bezpieczne dla samotnej dziewczyny ? Chciala bym gdzies pojechac na kilka dni w jesieni. Nie grzesze zbytnim bogactwem, i mysle ze kraje jak np. Rumunia, Chorwacja, itp itd. sa tanie i ciekawe, i nie tak strasznie turystyczne jak Paryz czy Rzym. Na pweno jest tam wiele rzeczy wartych zobaczenia, ale nie takich znanych i rozreklamowanych jak Europa zachodnia. Pozatym mozliwe jest ze zostawie TZ i dziecko w domu, bo jednak podroz z malym dzieckiem jest i drozsza i mniej sie da zwiedzic. Mam dosc podrozowania z znajomymi, bo ja lubie intensywnie zwiedzac i zwykle trudno mi znalesc kogos kto mi dotrzyma kroku. Wiec, jakie miasta byscie mi radzily ? Jako samotna dziewczyna nie chce sie tez pakowac do miejc w ktorych przez caly czas mialabym stres, i bym musiala sie ciagle za siebie ogladac. Interesuja mnie tez wypowiedzi samotnych podrozniczek. Dzieki ! ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie miasta w wschodniej europie dla samotnej podrozniczki ?
roznica cenowa miedzy rumunia, a chorwacja jest spora. jednak chorwacja ma znacznie wyzsze ceny niz np. czarnogora (porownywalne z polska, ale czasem tansze), nie mowiac o rumunii. wlasnie czarnogora jest super! nie ma sie absolutnie czego bac, chociaz blondynki adoruja (ale nie w tak okrutny sposob jak np. we wloszech czy turcji). ludzie sa szalenie zyczliwi, spokojnie mozna stopem sobie pomykac.
dodalabym jeszcze ukraine. chyba nie ma tanszego kraju w europie. ludzie bardzo pozytywnie nastawienie do polakow (i to nie tylko ci z okolic lwowa, ale rowniez i ze wschodniej czesci), a przez to, ze sa biedni i nie maja za wielu okazji do podrozowania sa bardzo ciekawi swiata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki !!! Mam nadzieje ze wszedzie pojade, tzn po trochu.
Szkoda ze nie jestem blondynka ![]()
![]() |
#4 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Chciałam tylko powiedziec ze bardzo podziwiam, za odwage głównie, mnie ci.agnie straszliwie ale sie boje co tu kryć. Na początek zaczynam od Bałtyku, ale niezmienirnie trudno znaleźc tani nocleg w pokoju 1 os
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
problemów nie ma ale za jedynke trzeba dopłacać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Calkowicie sie zgadzam, Chorwacja jest droga! Tez polecam Czarnogore, mili ludzie, nie ma problemu z waluta bo jest tam Euro, mozna dogadac sie po angielsku, nawet ze starszymi ludzmi
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, odswierzam watek. Zwariuje jesli gdzies nie pojade w tym roku przed zima !!!
Prosze Was piszcie ! edit: loty z Monachium do Czarnogory sa za drogie :-( Wiec musze znalesc inne miejsce
Edytowane przez eternalvoyageur Czas edycji: 2008-09-01 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.