|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
odpowiedni balsam do opalania
witam, rozpoczyna się sezon opalania i chcę się do niego odpowiednio przygotować. jutro kupuje upatrzony wcześniej strój kąpielowy (im wcześniej sie kupuje tym tańszy rzecz jasna
) ale ważny jest jeszcze balsam do opalania. Moja skóra jest bardzo jasna i może troszeczkę wrażliwa ( jak to skóra białej blondynki;/ . mam pytanie jakie balsamy polecacie do mojego typu skóry (najlepiej jeśli będą "pomagały" skórze szybko stać się z czerwonej brązową albo od razu skóra stawała by się z czasem opalania brązowa a nie raczkowa) ??? może któraś z was ma taki sam typ skóry jak ja i ten sam problem???
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: odpowiedni balsam do opalania
wybierz co najmniej spf 30 i smaruj się często, dodaj beta karoten, żeby dodatkowo zabezpieczyć skórę. nie poparzysz się, ale i nie zablokujesz słońca w 100%.
z tym, że przy takim rodzaju skóry nie łudziłabym się, że bezpiecznie zdobędziesz brązową opaleniznę, i od razu zainwestowałabym dodatkowo w samoopalacz/balsam brązujący. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: odpowiedni balsam do opalania
Oj ja mam też ten typ skóry! Właśnie od kilku dni biorę beta-karoten! Jakiś czas temu bardzo ładnie i właśnie na brązowo opaliłam się używając balsamu firmy Dax Cosmetics z filtrem 22 (pamiętam, że wtedy ten mieli w drogerii najwyższy)! Jak patrzyłam po cenach to one dość podrożały! Potem zmieniłam balsam, ale nie opaliłam się wręcz wcale, dlatego stwierdziłam, że wrócę do Daxa bez względu na jego cenę!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

) ale ważny jest jeszcze balsam do opalania. Moja skóra jest bardzo jasna i może troszeczkę wrażliwa ( jak to skóra białej blondynki;/
. mam pytanie jakie balsamy polecacie do mojego typu skóry (najlepiej jeśli będą "pomagały" skórze szybko stać się z czerwonej brązową albo od razu skóra stawała by się z czasem opalania brązowa a nie raczkowa) ??? może któraś z was ma taki sam typ skóry jak ja i ten sam problem???