|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wycieczka szkolna.
22 czerwca jadę autokarem na wycieczkę szkolną do Rzymu. Jak wiecie sama podróż będzie długa. Co powinnam ze sobą zabrać na te tydzień? Co powinnam mieć przy sobie w czasie jazdy, a co wstawić do luku bagażowego? Co wziąć do jedzenia? Mam nadzieję, że mi pomożecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wycieczka szkolna.
Ja też tak jechałam ale do wenecji. Polecam zabrać mały ręczniczek do mcyia buzi, bo czasem autokar staje na ładnych, czystych stacjach benzynowych gdzie warto się orzeźwić: buzia, ręce, może pod pachami. DO tego jakaś lekka, niepachnąca mgiełka do twarzy... Szczoteczka do zębów i pasta mogą się przydać, gumy do żucia... Do picia nie bierz soków bo jak będzie ciepło to się popsują. Mi z soku winogronowego zrobiło się wino. Możesz też wziąść jedna lub dwie koszulki na przebranie, bo jak będzie gorąco to można nie pachnieć łądnie KSiążkę lub gazetę do czytania, bo nie zawsze chce się człowiekowi spać, szczegolnie jak jets podekscytowany.. A no i wygodne ubranie na podróż. Nie strój się w najlepsze jeansy i bluzkę bo możesz sobie tyłek odparzyć. Lepsze będą spodnie dresowe i lekka trykotka, koniecznie naturalna
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
hm... pasta do zębów i szczoteczka to podstawa, oczywiście to, co napisała olka, tyle, że gdy ja jechałam do hiszpanii to w autobusie wcale nie było gorąco (bo na takie trasy, to autobus musi chyba byc klimatyzowany, nie?
![]() Ja jadąc autobusem jechałam czasami w polarze, bo najzwyczajniej w świecie, nie było tam ciepło, a w polarze było przyjemniej, no i jakaś poduszka się przyda. +ksiązka, mp3 czy cóś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja jechałam w autokarze, był pełen i teoretycznie był klimatyzowany, ale ei na tyle mocno żeby się zrobiło w nim 15 stopni gdy na zewnątrz 30
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Włochy kojarzą mi się głównie z głodówką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja radzę zabrać Ci takie wilgotne chusteczki np. dla bobasów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
no wlaśnie z tymi drobnymi, to dobra myśl, też miałam z tym problem:P
co do temp, to jak ja jechalam to poniżej 20stopni w autokarze było na pewno. także piszę jakby co, bo wydawałoby się, ze ladna pogoda i w ogóle, a w autokarze zimno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
ja w takie wyprawy zawsze biore ze soba maly śpiwór, nocami czasem jest chlodno, a tak jest przyjemniej, no i mozna sie w nocy polozyc na podlodze w autobusie, jak jezdzilam sporo osob tak robilo, reczte juz dziewczyny napisaly. milej wycieczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno - co do samego Rzymu - do kościołów nie wpuszczają w krótkich spodenkach i bluzkach na ramiączkach.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dziekuje za porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Oj wątek dla mnie-też jadę autokarem do Grecji w lipcu...
Ja na pewno do podręcznego zabieram właśnie chusteczki dla niemowląt-przydadzą się i do rąk i do toalety na stacji benzynowej-nie ufam oferowanemu tam papierowi czy papierowym ręcznikom ![]() Biorę też: -wodę termalną małą do odświeżenia buzi -bluzę (na chłodną noc) -małą poduszeczkę pod głowę -mp3,cos do czytania -leki (nie mam choroby lokomocyjnej,ale kto wie ![]() -oczywiście jedzenie i dużo cytrynowego żywca zdrój ![]() -po Waszych radach również szczoteczkę i pastę-jakoś o tym nie pomyślałam wcześniej ![]() -aparat (lubię mieć zdjęcia z każdego etapu wyjazdu ![]() Jak coś sobie przypomnę to dopiszę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
super rady!!
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy ktoś o tym pisał.. ale możesz też wziąć sobie aby się odświeżyć w autokarze takie chusteczki nawilżane (dla niemowląt) w upały bardzo sie przydają
![]() Np. 3c938eeb02217f66f128dd4f942b75a619762.jpg Aktualnie mam te chusteczki Clean & Play. W rossmanie można dostać dwa opakowania za dziesięć złotych bodajże. Na drogę w sam raz. Fajnie też ochładzają twarz ![]() chusteczki_clean_play_m.jpg
![]() |
#14 |
BAN stały
|
moje dziecko było w tym roku na ukrainie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a bo to wazna informacja, nieprawdaz?
![]() Anna ![]() ![]() szczoteczka do zebow i pasta to podstawa! u mnie polowa autokaru zapomniala i to nie bylo mile doznanie zapachowe...; / a najlepsze byly osoby w desperacji, ktore chcialy pozyczyc szczoteczki...:/ PILNUJ SZCZOTECZKI! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
to dla mnie, stalej bywalczyni krajow srodziemnomorskich
![]() najbardziej mnie rozsmieszyly panie z mini torebusiami jako bagaz podreczny, kilka dni w tym samym ubraniu, fuj. ja radze tak: 1) na podroz -plecak jako bagaz podreczny -wygodny, nawet taki szkolny, najlepiej z takimi malymi klodeczkami (5 zł na klodeczke, a strzezonego Pan Bog strzeze) -w malej kosmetyczce: chusteczki (do rak i takie intymne), tampony, wkladki higieniczne, szczoteczka+pasta, maly reczniczek do twarzy, odzywka do rzes (a jak wygladac tez jakos trzeba ![]() - rozrywka: ulubiona ksiazka, odtwarzacz mp3/mp4, aparat pod reka tez musi byc, telefon - i najwazniejsze: bielizna na zmiane, skarpetki cienkie - nie warto ubierac sandalow sportowych na dojazd, jak sie stoi noca na jakiejs stacji moze byc zimno, jakies koszulki na zmiane, plus rozpinane cos -sweterek badz kurtka - woda mineralna - paluszki, herbatniki, krakersy - na poczatek wycieczki jakies kanapki -trzeba je tylko zjesc do jakiegos czasu - jakies jedzonko w podrozy mozna sobie kupic na stacji (ja w austrii, kupowalam duze 2 kanapki z szynka i serem etc i prosilam pracownika o wlozenie mi ich do mikrofali, efekt piekny cieply 'posilek ![]() 2) w duzej walizce (najlepiej miec taka na kolkach i z raczka, niby bajer ale ulatwia transport) do luku: -rzeczy na zmiane, ktos tu wspomnial, ze do kosciolow nie wpuszczaja w krotkich spodenkach i z koszulkami na ramiaczkach. to prawda, niestety. ale jak sie nie lubi nie trzeba brac ze soba spodni -gorrrrac!- ani spodnic, badz sukienek -nie cierpie. ja bralam ze soba na takie 'koscielne' wycieczki 2 pareo. jedno na ramiona, drugie na nogi. jak sie wychodzi z kosciola, latwo idzie schowac to do plecaka. - kosmetyki z dobrymi filtrami, na skore i wlosy. plus balsamy chlodzace i nawilzajace - adidasy przewiewne, sandly spotowe i balerinki - na wieczor ![]() ja bym polecala, mniej wiecej taki zestaw. ja taki zestaw mam zawsze jak jade w strone morza srodziemnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Oj tak, woda termalna bardzo przydatna! Początkowo wszyscy się ze mnie śmiali jak zaczełam się nią pryskać, ale potem sami ode mnie ją pożyczali
![]() A tak btw, dlaczego ta wycieczka szkolna jest po zakończeniu roku szkolnego? Życzę miłego wyjazdu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
nie wiem czemu jest po zakonczeniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wizażanki,
Otóż mam pewien problem. Planujemy z klasą wybrać sie gdzieś na jakieś 3-4 dni tylko nie wiemy gdzie. Padają różne propozycje, ale żadnych konkretów. Generalnie to chcą jechać nad wodę..ale miasta też mogą być byle dużo nie zwiedzać. Pewnie pomyślicie, że mogę poszukać sobie tego na internecie. Tak, macie rację, jednak chciałabym coś sprawdzonego, tam gdzie ktoś już był z jakimś tam biurem. Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi ( najlepiej linki do tych ofert) mam nadzieję że pomożecie, bo coś czuje że jeśli tak dalej pójdzie, to nigdzie nie pojedziemy ;< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wycieczka klasowa !
słyszałam że wytwórnia wypraw robi wycieczki szkolne do Lwowa ale i po Polsce-ja znimi byłam prywatnie bardzo fajnie, wyluzowana atmosfera zwiedzania sporo ale mozna sie z biurem chyba dogadać jak to specjalnie dla was
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Może nad morze? Przed sezonem jest taniej. Razem z przyjaciółmi (8 osób) pojechaliśmy w ubiegłym roku na majówkę do Ustki. Wszystko zorganizowaliśmy przez jedną stronę http://www.przymorzu.pl/ustka Dla nas najlepsze były domki. Wejdź i zobacz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
pod względem organizacji wycieczek i zielonych szkół to polecam Ci małe biuro margotravel z wrocławia. miałam okazję z tym biurem być nie raz na takim wyjeździe i chyba wszyscy byli zadowoleni!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Wycieczka.
Hej. 22-23 wrzesnia jade na wycieczke szkolna z klasa. Jedziemy do mikoszewa. Nie wiem co mam ze soba zabrac i w jaka torbe sie spakowac? Pomozcie czekam na odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wycieczka.
A jakie torby masz?
Edytowane przez Apelly Czas edycji: 2014-09-15 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
To dwudniowa wycieczka z noclegiem?
Pomyśl, co będzie Ci niezbędne i przygotuj wszystko, później oceń ile tego jest i dobierz torbę, w którą te rzeczy zmieścisz ![]() A co zabrać zależy od tego, co na wycieczce będziecie robić - chodzić po lesie, po mieście, czy planujecie wieczorne ognisko czy gry terenowe? Albo jeszcze coś innego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Mam mala walizke i plecak. Bedziemy mieli wycieczke z noclegiem. Beda tam boiska i rozne atrakcje. Mikoszewo jest w lesie i nad morzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Jesli bedziecie choci po lesie, to wez wygodne buty z gruba podeszwa i sztywniana kostka, jesli takie posiadasz. Wez bielizne, grubsza bluze, kurtke przeciwdeszczowa, jeansy, jakies koszulki, cos do spania, klapki pod prysznic, aby nie zlapac jakiejs niespodzianki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.