wycieczka szkolna. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-17, 10:56   #1
Anna:]
Raczkowanie

GG do Anna:]
Wink

wycieczka szkolna.

22 czerwca jadę autokarem na wycieczkę szkolną do Rzymu. Jak wiecie sama podróż będzie długa. Co powinnam ze sobą zabrać na te tydzień? Co powinnam mieć przy sobie w czasie jazdy, a co wstawić do luku bagażowego? Co wziąć do jedzenia? Mam nadzieję, że mi pomożecie
Anna:] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 09:54   #2
olka_222
Zakorzenienie

Dot.: wycieczka szkolna.

Ja też tak jechałam ale do wenecji. Polecam zabrać mały ręczniczek do mcyia buzi, bo czasem autokar staje na ładnych, czystych stacjach benzynowych gdzie warto się orzeźwić: buzia, ręce, może pod pachami. DO tego jakaś lekka, niepachnąca mgiełka do twarzy... Szczoteczka do zębów i pasta mogą się przydać, gumy do żucia... Do picia nie bierz soków bo jak będzie ciepło to się popsują. Mi z soku winogronowego zrobiło się wino. Możesz też wziąść jedna lub dwie koszulki na przebranie, bo jak będzie gorąco to można nie pachnieć łądnie KSiążkę lub gazetę do czytania, bo nie zawsze chce się człowiekowi spać, szczegolnie jak jets podekscytowany.. A no i wygodne ubranie na podróż. Nie strój się w najlepsze jeansy i bluzkę bo możesz sobie tyłek odparzyć. Lepsze będą spodnie dresowe i lekka trykotka, koniecznie naturalna
Stary 2008-05-18, 12:21   #3
la primavera
Wtajemniczenie

hm... pasta do zębów i szczoteczka to podstawa, oczywiście to, co napisała olka, tyle, że gdy ja jechałam do hiszpanii to w autobusie wcale nie było gorąco (bo na takie trasy, to autobus musi chyba byc klimatyzowany, nie? ), więc nie wiem dlaczego miałyby się popsuć soki.
Ja jadąc autobusem jechałam czasami w polarze, bo najzwyczajniej w świecie, nie było tam ciepło, a w polarze było przyjemniej, no i jakaś poduszka się przyda. +ksiązka, mp3 czy cóś
la primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 13:31   #4
olka_222
Zakorzenienie

ja jechałam w autokarze, był pełen i teoretycznie był klimatyzowany, ale ei na tyle mocno żeby się zrobiło w nim 15 stopni gdy na zewnątrz 30
Stary 2008-05-18, 13:34   #5
kingkong
Rozeznanie

Włochy kojarzą mi się głównie z głodówką Zabrałam zbyt mało pieniędzy(tylko na pamiątki bo jedzenie miało być zapewnione), całe szczęście że mama wzięła pełno chińskich zupek, więc się nimi objadałyśmy Pierwsza superważna rada:nie siadaj blisko toalety w autokarze...Wiadomo upał robi swoje Po drugie nie bierz żadnych czekoladek.Do picia najlepsza jest zwykła woda, która we Włoszech jest droga(jak wszystko z resztą...). Koniecznie zabierz nieprzemakalną kurtkę i bardzo wygodne buty(adidasy+sandały). Przydają sie okulary przeciwsłoneczne, czapka, kremy z filtrami. Miłej wycieczki:cmo k:
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 14:11   #6
impegata
Rozeznanie

Ja radzę zabrać Ci takie wilgotne chusteczki np. dla bobasów bo bardzo przydaja sie jesli np. pokleisz sie czymś w autokarze. Jakaś mała poduszka, cos do picia, owoce.... No i drobne, ja ostatnio jadąc do Paryza wybrałam sie z samymi grubymi pieniedzmi i musiałam prosić koleżanki np. o kasę na toaletę.
impegata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 14:57   #7
la primavera
Wtajemniczenie

no wlaśnie z tymi drobnymi, to dobra myśl, też miałam z tym problem:P
co do temp, to jak ja jechalam to poniżej 20stopni w autokarze było na pewno. także piszę jakby co, bo wydawałoby się, ze ladna pogoda i w ogóle, a w autokarze zimno.
la primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-18, 23:20   #8
guga1
Wtajemniczenie

ja w takie wyprawy zawsze biore ze soba maly śpiwór, nocami czasem jest chlodno, a tak jest przyjemniej, no i mozna sie w nocy polozyc na podlodze w autobusie, jak jezdzilam sporo osob tak robilo, reczte juz dziewczyny napisaly. milej wycieczki
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 09:49   #9
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

I jeszcze jedno - co do samego Rzymu - do kościołów nie wpuszczają w krótkich spodenkach i bluzkach na ramiączkach.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 19:09   #10
Raczkowanie

dziekuje za porady mam nadzieje ze wycieczka mi sie spodoba bo na dzień dzisiejszy wcale nie chce mi sie tam jechać
Stary 2008-05-22, 21:25   #11
karolina1985
Zakorzenienie

Oj wątek dla mnie-też jadę autokarem do Grecji w lipcu...
Ja na pewno do podręcznego zabieram właśnie chusteczki dla niemowląt-przydadzą się i do rąk i do toalety na stacji benzynowej-nie ufam oferowanemu tam papierowi czy papierowym ręcznikom
Biorę też:
-wodę termalną małą do odświeżenia buzi
-bluzę (na chłodną noc)
-małą poduszeczkę pod głowę
-mp3,cos do czytania
-leki (nie mam choroby lokomocyjnej,ale kto wie)
-oczywiście jedzenie i dużo cytrynowego żywca zdrój
-po Waszych radach również szczoteczkę i pastę-jakoś o tym nie pomyślałam wcześniej
-aparat (lubię mieć zdjęcia z każdego etapu wyjazdu)

Jak coś sobie przypomnę to dopiszę

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 08:57   #12
agnessss
Rozeznanie

super rady!!

"Ten, kto zwycięża innych, jest silny. Ten, kto zwycięża samego siebie, jest potężny"

13.08-24.08 - Lloret de Mar ^^

I FAZA - 1 / 14

agnessss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 09:12   #13
Mortyshja
Rozeznanie

Nie wiem czy ktoś o tym pisał.. ale możesz też wziąć sobie aby się odświeżyć w autokarze takie chusteczki nawilżane (dla niemowląt) w upały bardzo sie przydają
Np.
3c938eeb02217f66f128dd4f942b75a619762.jpg

Aktualnie mam te chusteczki Clean & Play. W rossmanie można dostać dwa opakowania za dziesięć złotych bodajże. Na drogę w sam raz. Fajnie też ochładzają twarz
chusteczki_clean_play_m.jpg

Mortyshja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 14:00   #14
epracamg
BAN stały

moje dziecko było w tym roku na ukrainie
epracamg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 15:23   #15
Maizy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez epracamg Pokaż wiadomość
moje dziecko było w tym roku na ukrainie
jak to ma się do tematu?
Stary 2008-06-01, 13:30   #16
bombayia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maizy Pokaż wiadomość
jak to ma się do tematu?
a bo to wazna informacja, nieprawdaz?

Anna jak to, nie chce Ci sie tam jechac, my tu zazdroscimy, a Ty nie chcesz?

szczoteczka do zebow i pasta to podstawa! u mnie polowa autokaru zapomniala i to nie bylo mile doznanie zapachowe...; / a najlepsze byly osoby w desperacji, ktore chcialy pozyczyc szczoteczki...:/ PILNUJ SZCZOTECZKI!
bombayia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 13:47   #17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bombayia Pokaż wiadomość
a bo to wazna informacja, nieprawdaz?

Anna jak to, nie chce Ci sie tam jechac, my tu zazdroscimy, a Ty nie chcesz?

szczoteczka do zebow i pasta to podstawa! u mnie polowa autokaru zapomniala i to nie bylo mile doznanie zapachowe...; / a najlepsze byly osoby w desperacji, ktore chcialy pozyczyc szczoteczki...:/ PILNUJ SZCZOTECZKI!

ok bede uwazac
Stary 2008-06-01, 16:53   #18
Ankalime
Zadomowienie

to dla mnie, stalej bywalczyni krajow srodziemnomorskich

najbardziej mnie rozsmieszyly panie z mini torebusiami jako bagaz podreczny, kilka dni w tym samym ubraniu, fuj.
ja radze tak:

1) na podroz
-plecak jako bagaz podreczny -wygodny, nawet taki szkolny, najlepiej z takimi malymi klodeczkami (5 zł na klodeczke, a strzezonego Pan Bog strzeze)
-w malej kosmetyczce:
chusteczki (do rak i takie intymne), tampony, wkladki higieniczne, szczoteczka+pasta, maly reczniczek do twarzy, odzywka do rzes (a jak wygladac tez jakos trzeba ), pomadka z filtrem, grzebien/szczotka
- rozrywka:
ulubiona ksiazka, odtwarzacz mp3/mp4, aparat pod reka tez musi byc, telefon
- i najwazniejsze:
bielizna na zmiane, skarpetki cienkie - nie warto ubierac sandalow sportowych na dojazd, jak sie stoi noca na jakiejs stacji moze byc zimno, jakies koszulki na zmiane, plus rozpinane cos -sweterek badz kurtka
- woda mineralna
- paluszki, herbatniki, krakersy
- na poczatek wycieczki jakies kanapki -trzeba je tylko zjesc do jakiegos czasu
- jakies jedzonko w podrozy mozna sobie kupic na stacji (ja w austrii, kupowalam duze 2 kanapki z szynka i serem etc i prosilam pracownika o wlozenie mi ich do mikrofali, efekt piekny cieply 'posilek )

2) w duzej walizce (najlepiej miec taka na kolkach i z raczka, niby bajer ale ulatwia transport) do luku:
-rzeczy na zmiane, ktos tu wspomnial, ze do kosciolow nie wpuszczaja w krotkich spodenkach i z koszulkami na ramiaczkach. to prawda, niestety. ale jak sie nie lubi nie trzeba brac ze soba spodni -gorrrrac!- ani spodnic, badz sukienek -nie cierpie. ja bralam ze soba na takie 'koscielne' wycieczki 2 pareo. jedno na ramiona, drugie na nogi. jak sie wychodzi z kosciola, latwo idzie schowac to do plecaka.
- kosmetyki z dobrymi filtrami, na skore i wlosy. plus balsamy chlodzace i nawilzajace
- adidasy przewiewne, sandly spotowe i balerinki - na wieczor

ja bym polecala, mniej wiecej taki zestaw. ja taki zestaw mam zawsze jak jade w strone morza srodziemnego
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 17:47   #19
Ismi
Raczkowanie

Oj tak, woda termalna bardzo przydatna! Początkowo wszyscy się ze mnie śmiali jak zaczełam się nią pryskać, ale potem sami ode mnie ją pożyczali Chusteczki dla bobasów milion razy lepsze, od takich nawilżających typu cleanic. Polecam zabranie małej poduszki i kocyka lub śpiwora, bo w nocy może być chłodno.

A tak btw, dlaczego ta wycieczka szkolna jest po zakończeniu roku szkolnego?

Życzę miłego wyjazdu
Ismi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 14:25   #20
Raczkowanie

nie wiem czemu jest po zakonczeniu jakos tak wyszlo dzikeuje wszytskim za rady
Stary 2013-02-15, 16:19   #21
czerwwona
Raczkowanie

GG do czerwwona
Exclamation Wycieczka klasowa !

Witam wizażanki,
Otóż mam pewien problem. Planujemy z klasą wybrać sie gdzieś na jakieś 3-4 dni tylko nie wiemy gdzie. Padają różne propozycje, ale żadnych konkretów. Generalnie to chcą jechać nad wodę..ale miasta też mogą być byle dużo nie zwiedzać. Pewnie pomyślicie, że mogę poszukać sobie tego na internecie. Tak, macie rację, jednak chciałabym coś sprawdzonego, tam gdzie ktoś już był z jakimś tam biurem. Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi ( najlepiej linki do tych ofert) mam nadzieję że pomożecie, bo coś czuje że jeśli tak dalej pójdzie, to nigdzie nie pojedziemy ;<
czerwwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 18:30   #22
Martusia_90
Przyczajenie

Dot.: Wycieczka klasowa !

słyszałam że wytwórnia wypraw robi wycieczki szkolne do Lwowa ale i po Polsce-ja znimi byłam prywatnie bardzo fajnie, wyluzowana atmosfera zwiedzania sporo ale mozna sie z biurem chyba dogadać jak to specjalnie dla was
Martusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 15:06   #23
aw007
Przyczajenie

Może nad morze? Przed sezonem jest taniej. Razem z przyjaciółmi (8 osób) pojechaliśmy w ubiegłym roku na majówkę do Ustki. Wszystko zorganizowaliśmy przez jedną stronę http://www.przymorzu.pl/ustka Dla nas najlepsze były domki. Wejdź i zobacz.
aw007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 21:32   #24
ewakowal
BAN stały

pod względem organizacji wycieczek i zielonych szkół to polecam Ci małe biuro margotravel z wrocławia. miałam okazję z tym biurem być nie raz na takim wyjeździe i chyba wszyscy byli zadowoleni!
ewakowal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 11:50   #25
w6paula
Przyczajenie

Wycieczka.

Hej. 22-23 wrzesnia jade na wycieczke szkolna z klasa. Jedziemy do mikoszewa. Nie wiem co mam ze soba zabrac i w jaka torbe sie spakowac? Pomozcie czekam na odpowiedzi.
w6paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 16:12   #26
Apelly
Wtajemniczenie

Dot.: Wycieczka.

A jakie torby masz?

Edytowane przez Apelly
Czas edycji: 2014-09-15 o 16:14
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 11:41   #27
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

To dwudniowa wycieczka z noclegiem?
Pomyśl, co będzie Ci niezbędne i przygotuj wszystko, później oceń ile tego jest i dobierz torbę, w którą te rzeczy zmieścisz
A co zabrać zależy od tego, co na wycieczce będziecie robić - chodzić po lesie, po mieście, czy planujecie wieczorne ognisko czy gry terenowe? Albo jeszcze coś innego Mimo to potrzebna Ci będzie jakaś piżama, klapki pod prysznic, mała kosmetyczka (na jedną noc wystarczą Ci saszetki/próbki/miniaturki kosmetyków, nie ma się co obciążać ), bielizna na zmianę. Z ubrań celowałabym w dżinsy, koszulkę, jakiś polar albo bluzę i cienką kurtkę przeciwdeszczową plus sportowe buty ale to trzeba dostosować do pogody Aparat fotograficzny, kieszonkowe na jakieś pamiątki i może książka albo coś do zajęcia się podczas jazdy.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 13:54   #28
w6paula
Przyczajenie

Mam mala walizke i plecak. Bedziemy mieli wycieczke z noclegiem. Beda tam boiska i rozne atrakcje. Mikoszewo jest w lesie i nad morzem.
w6paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 09:48   #29
Syl993
Zadomowienie

Jesli bedziecie choci po lesie, to wez wygodne buty z gruba podeszwa i sztywniana kostka, jesli takie posiadasz. Wez bielizne, grubsza bluze, kurtke przeciwdeszczowa, jeansy, jakies koszulki, cos do spania, klapki pod prysznic, aby nie zlapac jakiejs niespodzianki.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości