| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-05-23, 20:22 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-03 
				 | Koty syberyjskie@@@@@@@@@@@ Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-08-20 o 00:50 | 
|     |   | 
|  2008-05-27, 11:51 | #2 | 
				 | 

Dot.: Koty syberyjskie

@@@@@@@@@@@

Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-08-20 o 00:50 | 
|     |   | 
|  2008-05-27, 20:58 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

syjamy podobno są takie, gadatliwe, psy w kociej skórze, ale ja mam dachowca i też śpi w łóżku, gada, wkłada łapę pod nóż prawie jak sie coś robi w kuchni, więc to niekoniecznie od rasy zależy, tylko od kota i wychowania    | 
|     |   | 
|  2008-05-27, 21:11 | #4 | |
| Raróg | 

Vil, a może Maine Coon'a?   O nich często właśnie się mówi "pies w kociej skórze"  BTW co tam u Iryska słychać? Pomiziaj go od ciotki   
				__________________ ❅ Cytat: 
 🌹14 lat z Wizaż.pl  Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...  | |
|     |   | 
|  2008-05-27, 22:48 | #5 | 
				 | 

@@@@@@@@@@@

Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-08-20 o 00:50 | 
|     |   | 
|  2008-05-28, 00:09 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Piaseczno k. Wawy 
				 | 

Vilandra, pojedz na wystawe i popytaj hodowcow. Szkoda tylko, ze Irys nie chce z Toba mieszkac :-(

__________________ Dawno temu kotom oddawano boską cześć. Koty nigdy tego nie zapomniały. Wątek z biżuterią | 
|     |   | 
|  2008-05-28, 18:08 | #7 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Te kotki są świetne, ale ja takiegoż nie posiadam   Ale zawsze kiedy widzę tą rasę-strasznie sie nią zachwycam ! 
				__________________ Odchodzisz już 30 raz 30 raz zabierasz psa W kuchni nie pachnie już smażonym jajkiem Chyba naprawdę mało Cię znam. happysad. [15 lat mam, ale własny światopogląd.] | 
|     |   | 
|  2008-05-28, 20:43 | #8 | 
				 | 

@@@@@@@@@@@

Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-08-20 o 00:51 | 
|     |   | 
|  2009-12-06, 20:03 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: WLKP 
				 | 

Mam, posiadam - kociak syberyjski   Jest FAAANTASTYCZNY!  Ma dopiero 8 mies., ale długo by można opowiadać o nim, wydarzeniach z nim związanymi,...  Z jednej strony pieszczoch, z drugiej łobuziak  Kochana przylepa  I ten ogon...  Ale frędzelki między 'paluszkami' też są słodkie  I futerko - w dotyku mmm... jak króliczek ;P 
				__________________ Love is like the wind - I can't see it, but I can feel it =)      Moje kartki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post8722498 | 
|     |   | 
|  2009-12-07, 09:02 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Koty syberyjskie

Ja też mam kotka syberyjskiego (Neva Masquerade). Jest wielka przylepą codziennie rano wskakuje do łóżka głośno mrucząc i domaga się głaskania, to samo przed snem - swoją porcję pieszczot musi dostać. Chodzi za mną wszędzie. Idę do kuchni ona za mną, siada na półce nad kaloryferem i obserwuje kazdy mój ruch, gdy wychodze ona za mną. Idę się kąpać ona musi mi towarzyszyć siedząc na wannie i bawi się pianą. Siedze na komputerze to  albo polozy się na klawiaturze jak na zdjęciu , albo na drukarce   Zauwazyłam, że uznaje jednego właściciela - mnie. Resztę toleruje, ewentualnie zgodzi się na pieszcoty gdy nie ma mnie w domu. Lubi się bawić jak każdy kociak ma teraz 5 miesięcy | 
|     |   | 
|  2009-12-09, 14:45 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Dzierżoniów 
				 | 

Ja w piątek jade odebrać mojego Neva ;D Strasznie się cieszę   aanka0308 napisz cos wiecej o swoim neva ;D Chętnie poczytam prywatną opinie  Mój kitek będzie miał rude znaczenia  Pieeekniś   
				__________________ Adka   | 
|     |   | 
|  2009-12-09, 22:43 | #12 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Cytat: 
  bo gdy podejdzie do niej mały york mojej siostry to ona jest od razu obużona jego bezpośredniością. Po jej minach od razu widać jaki ma humor  Gdy skacze po różnych meblach to wygląda jak wiewiórka z puchatym ogonem w górze  i z taką gracją - mamy z niej ubaw. Oczywiście im wyżej tym lepiej - skakanie to jej pasja. Moja kotka ma białe skarpetki na nogach z tym że jedna z nich jest przybrudzona ciemniejszym kolorkiem  Słucha tylko mnie jak ja przywołuje i od razu przylatuje. Gdy wracam do domu czeka przy drzwiach. Nauczyłam ją, że na weekend jeździmy do domu moich rodziców samochodem i siedzi spokojnie na kolanach. Urządza poranne polowanie na nogi pod kołudrą i zawsze przed skokiem kręci tak śmiesznie "kuferkiem"  No i uwaga ! Hodowca ostrzegał mnie kilka razy, że te koty uwielbiaja kabelki szczególnie od ładowarki  Gdybyście miały jeszcze jakieś pytania chętnie pomogę i służę radą. Edytowane przez aanka0308 Czas edycji: 2009-12-09 o 22:45 | |
|     |   | 
|  2009-12-10, 17:02 | #13 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

A moze jakies slodkie zdjecia Waszych kociastych?

| 
|     |   | 
|  2009-12-10, 20:51 | #14 | 
				 | 

A jest bardzo gadatliwa?  Ja już mam jedna skoczna kocice w domu   Potrafi wlezc doslownie wszedzie- najbardziej lubila sobie skakac po szafach z jednej na druga, ale po sterylizacji się uspokoiła:P nadal lubi sobie wskoczyć tu i tam, ale juz z umiarem  ) Dodam, ze jest gadatliwa i wypowiada sie w kazdej sprawie nawet tej najmniej tyczacej się jej  ) Jutro odbieram mojego Neva. i podejrzewam, ze teraz podwojnie beda "gadac"  ) Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie tak skakał jak zwariowany, chociaz kupujac go licze się z tym  Zdjecia napewno dodam jak tylko zaaklimatyzuje się w domku  Wyslij zdjęcia swojej Nevki   
|     |   | 
|  2009-12-12, 08:25 | #15 | 
				 | 

Mam już mojego Charliego- jest przeuroczy!!! Cały czas mruczy i domaga sie pieszczot   No i gada gada gada  Cudowny kociak!! Opłacało się jechać taaaaaaaaaki kawal po niego!! Jak zrobie fotki to przesle Wam   
|     |   | 
|  2009-12-12, 19:44 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-11 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

ja mam 6 miesiecznego kociaka rasy Neva Masquarade. Zgadzam sie z powyzszym, Rozgadana przylepa na która ciagle trzeba zwracac uwage, ma hopla na punkcie wędki w piórkami i wyczynia dzikie salta. Jest strasznym obżartuchem, lata przy nodze jak pies i nie ma w nim cienia agresji. rewelacyjna rasa. | 
|     |   | 
|  2009-12-13, 14:03 | #17 | 
				 | 

Przeslij jakies fotki   Moj Charlie ma 5 miesiecy  jest przekochany! Mam pytanie, jak sie wasze nevy zachowywały jak je pierwszy raz przynioslyscie do domkow? Dlugo sie adaptowaly w nowym otoczeniu? 
|     |   | 
|  2009-12-13, 14:25 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-11 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Ami calą drogę dyszał bo przywiozłam go w upały sierpniowe, potem dosc długo siedział za łózkiem (ok dwóch tygodni) bo bał sie psa i wychodził i zwiedzał tylko jak psiny nie było w domu i w nocy (nie wpuszczałam psicy na noc do pokoju zeby mlody mógł spokojnie zwiedzac) ale jak juz mu przeszlo to jest go pełno i jest wszędzie Zdjęcia mojego los amiros. 1. jeszcze w hodowli 2. niedługo po tym jak zjawił sie u mnie. 3. juz "urosniety"  dumny chłopak | 
|     |   | 
|  2009-12-13, 17:00 | #19 | 
				 | 

Moj tez troche sie boi (bo mam inne zwierzaki), ale jak nie ma ich na horyzoncie to tuli sie do mnie i mruczyyy   Awia pieknego masz kiciaszka  moj ma rude znaczenia- chyba rzadsze umaszczenie Nevek   
|     |   | 
|  2009-12-14, 19:35 | #20 | 
				 | 

Napiszcie dziewczyny z jakich hodowli sa wasze kociaki  ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- I ma jeszcze takie pytanie. Chcialabym jezdzic z moim kocurkiem na wystawy, mozecie mi przyblizyc co trzeba zrobic aby moc wystawiac swojego kota? Czytalam, ze trzeba zapisac sie do jakiegos klubu kotow, oplacic skladke i co dalej? Jak to wszystko wyglada od poczatku czyli od zapisania sie do klubu? I wlasciwie jaki klub wybrac? Z gory dzieki za odpowiedzi 
|     |   | 
|  2009-12-15, 13:00 | #21 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Cytat: 
 Na stronach masz regulaminy i wszelkie info - musisz sama wybrać, co Cię interesuje. 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2009-12-15, 18:07 | #22 | 
				 | 

@@@@@@@@@@@

Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-08-20 o 00:51 | 
|     |   | 
|  2009-12-15, 19:47 | #23 | 
				 | 

Super   Zamierzasz jezdzic z nim na wystawy? Moj wczoraj skonczyl 5 miesiac- jest przeslodki  )) 
|     |   | 
|  2010-06-28, 21:03 | #24 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Rasa Neva Masquerade w maju została oficjalnie uznaną za siostrzaną rasę SIB. Czyli teraz neva masquerade jest osobną rasą np. tak jak norwegi czy syjamy     | 
|     |   | 
|  2016-01-31, 19:27 | #25 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2015-12 
				 | 

Zastanawiam się nad zakupem kota syberyjskiego. Wybrałam już nawet hodowlę  z 1000 jezior.

| 
|     |   | 
|  2016-01-31, 20:43 | #26 | |
| Raróg | 

To mniej niż u mnie    
				__________________ ❅ Cytat: 
 🌹14 lat z Wizaż.pl  Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...  | |
|     |   | 
|  2016-02-03, 08:45 | #27 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.