|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Oklejał ktoś drzwi łazienkowe??
Cześć
![]() Mam takie pytanko czy oklejał ktoś drzwi okleiną ?? drzwi w moim domu mają z 20 lat i wyglądają koszmarnie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oklejał ktoś drzwi łazienkowe??
Ja oklejałam drzwi w łazience, z jednej strony mam ciemne (pasują do przedpokoju) z drugiej jasne (bo pasują do wystroju łazienki). Trochę roboty było z tym oklejaniem, ale efekt jest dość fajny i długo się trzyma, nie odkleja się, no i można je normalnie myć jeśli się czymś pociapią.
![]() A i bym zapomniała: koniecznie trzeba wymontować szybę i klamkę, bo łatwiej jest bez nich oklejać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A czy taka okleina, od strony samej łazienki, nie zejdzie od wilgoci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
taka okleina zawsze zejdzie niezależnie od której strony to tylko kwestia czasu, zamiast oklejania polecałbym żeby tanio było pomalować futryne a skrzydło powiesić nowe przykładowo porta ma w swojej oferice drzwi w okleinie decor są tanie dobre i wyglądają bardzo natyralnie wybór też jest spory. napewno tak będzie solidniej nie taniej ale solidniej.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ja oklejałam drzwi od łazienki rodziców
![]() taką właśnie okleiną na rolce i tym razem mi wyszło, bo drzwi wcześniej były pomalowane farba olejną i nieodrapane! poprzednim razem jak oklejałam pawlacz (też pomalowany farbą olejną) był on gdzieniegdzie odrapany i napracowałam sie strasznie żeby zdrapac farbe do konca, bo zaczynając oklejać zauważyłam ze bardzo brzydko to wygląda przy "podziurawionej" olejnej... wiec musiałam wszystko zedrzeć i zdrapać farbe... szlifierką sie nie dało więc została mi szpachelka ![]() ciężko było, ale efekt fajny ![]() a! i mamie nic nie odchodzi od wilgoci w łazience... a drzwi ma oklejone juz około pół roku powodzenia ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U mnie efekt był bardzo fajny, aczkolwiek po kilku latach okleina zaczęła się odrobinę marszczyć w prawym górnym rogu po wewnętrznej stronie drzwi od łazienki - aktualnie zastanawiam się co z tym fantem zrobić.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja oklejałam w zeszłym roku drzwi od łazienki z obu stron.
Jak do tej pory okleina trzyma się dobrze.Nic nie odchodzi.Nic się nie marszczy. Okleiłam nawet futrynę.Efekt jest taki,że stare drzwi wyglądają jak nowe ![]() Wcześniej drzwi były pomalowane lakierem,ale ja go nie usuwałam.Okleiłam drzwi i jak napisałam wyżej okleina trzyma się. Trochę roboty z tym było,a i czasu też trzeba trochę poświęcić,bo to wcale nie jest takie proste i łatwe jak się wydaje.Tym bardziej,że np.ja mam drzwi od łazienki dosyć szerokie z okienkiem(szyba wstawiona) u góry,a u dołu jest wstawiona kratka wentylacyjna.Zatem najpierw musiałam sobie zrobić i wyciąć odpowiedni szablon,a dopiero potem brać się za oklejanie.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
to fajnie że wam się to trzyma mi i mojej bratowej taka sztuka nie wyszła pomimo że jestem drzwiarzem stare skrzydło wyczyściliśmy z farby wyrównaliśmy ubytki szpachlą odtłuścilismy skrzydło i nakleiliśmy ta okleinę (tapeta samoprzylepna w kolrze jakiegoś drzewa) po 2 miesiącach zlazło i było na podłodze cał robota psu w nos pisząc delikatnie, drzwi wymienione zostały na nowe. Dlatego też nie bardzo ufam takim rozwiązaniom i wolę gotowe produkty wg mnie nawet to nie ma prawa się trzymać(super że w waszym przypadku jest inaczej) jeżeli w fabryce to robią dają gwarancje a i tak od czasu do czas coś gdzieś się rozklei to jakie powodzenie może mieć oklejanie tego w warunkach domowych, no ale czasami wyjątki potwierdzają regułe.
pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.