|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Francja, Hiszpania...Jakie ceny?
Niedługo jadę do Francji i Hiszpani na 2 tyg i nie mam pojęcia ile wziąć Euro. Czy wie ktoś ile mniej więcej kosztują napoje, lody itp.?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Francja, Hiszpania...Jakie ceny?
W zeszlym roku byłam na tydzień w Hiszpanii i brałam 1000 zł. Starczyło w zupełności, ale można powiedzieć, że niczego sobie nie odmawiałam. Tu masz tydzień więcej no i nieiwem czy masz wyzywienie zapewnione, bo ja akurat miałam. Pzdr
['][']['] 1o.11.11 Podróże mają magiczną moc uzdrawiania duszy i zdecydowanie pomagają zdystansować się do problemów dnia codziennego. Nie rozwiązują ich bezpośrednio, jednak pomagają przewartościować i spojrzeć na nie jakby z drugiego brzegu rzeki Martyna Wojciechowska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak, wyzywienie mam zapewnione i to mi wystarczy
![]() Chodzi mi raczej o dodatkowe rzeczy, jakbym chciala sobie kupic od czasu wode mineralna czy loda... Pamiatek raczej nie przewiduje ![]()
![]() |
#4 |
Wyobraźnią w schemat..
|
Mogę Tobie napisać jak wyglądały ceny w zeszłym roku. Byłam w Hiszpanii i Francji. Rożnicę są kolosalne( choćiaż to też zależy od regionu, wiadomo, że w miejscowościach nadmorskich jest dużo drożej ) Hiszpania ma ceny podobne do naszych!! ( przy obecnym wzroście cen żywności można nawet powiedzieć, że takie same) Przykładowo butelka wody mineralnej 1,5l = 0,5 - 0,7 E, w Francji nie spotkałam żadnej poniżej 1 E, lody... szczerze mówiąc nie pamiętam ale w granicach 1 E ( lepiej kupić owoce albo grenadine - zamrożony sok z świeżych owoców - 0,8-1,5 E) Polecam Tobie we Francji bagietki ( dość drogie, ale warto ) i sery, niespotykane u nas, a najważniejsze to wina
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A Grecja?? orientujecie sie może w cenach?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.