| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-06-28, 09:43 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-01 
				 |   Rozprasowane plisy POMOCY

Kupiłam na allegro używaną sukienkę na wesele materiał coś pomiędzy tafta a satyną - nie ma metki  dół spódnicy jest plisowany. Taki model jak miał Merlin Monroe w słynnej scenie.  Jest w stanie prawie idealnym tylko, że z jednej strony ktoś rozprasował plisy i ona sie juz tak nie układa czy jest jakiś sposób żeby je znów splisować. Wiem, że wy napewno mi pomożecie. W końcu Wizaż to Wizaż ;-) 
				__________________ Miłość jest jak spacer podczas bardzo drobnego deszczu ... Idziesz, idziesz i dopiero po pewnym czasie orientujesz się, że przemokłeś do głębi serca. Jesteśmy razem 31.12.2003.   Nasze zaręczyny 14.02.2008r.   Nasz Ślub 10.04.2010r.   | 
|     |   | 
|  2008-06-29, 22:28 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: gdzieś nad Gopłem 
				 | 

Dot.: Rozprasowane plisy POMOCY

witaj  ja bym Ci radziła z fastrygować takiej szerokości wszystkie pliski jak te które zostały i później żelazkiem na parę zaprasować jak będą się mało trzymać to jeszcze użyć wilgotnej szmatki może to coś da, bo na rozprasowanie plis to ja robiłam wodę z octem i wiem że rozprasowuje się idealnie mam nadzieję że pomogłam chociaż trochę | 
|     |   | 
|  2008-06-30, 18:16 | #3 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2008-06-30, 21:27 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Dzięki dziewczyny za rady ;-) Koniec konców zaniosłam sukienke do mojej cioci która prasuje w zakladzie krawieckim i ooni tam maja takie ciezkie żelazka więc może mi cos pomoże. Te pliski to nie sa takie równe tylko takie jakby troche mięte.

__________________ Miłość jest jak spacer podczas bardzo drobnego deszczu ... Idziesz, idziesz i dopiero po pewnym czasie orientujesz się, że przemokłeś do głębi serca. Jesteśmy razem 31.12.2003.   Nasze zaręczyny 14.02.2008r.   Nasz Ślub 10.04.2010r.   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.