|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Sztuczne pasemka. Gdzie?
Czesc!
Potrzebuje kupic sztuczne pasemka (czarne, czerwone, niebieskie i biale) nie maja to byc pasemka dla mnie - a dla zabawki, ktora robie "hand made" na allegro sa bardzo rzadko. Czy ktos z Was sie orientuje, gdzie moge TANIO kupic takie pasemka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sztuczne pasemka. Gdzie?
heh kiedyś takie coś sprzedawali na odpustach :P
a teraz to nie wiem jak to sie ma.. może trzeba zapytać w takich sklepach z ozdobami do włosów.. tam gdzie są frotki, spinki itp. ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
no wlasnie chodze i pytam, ale szczerze mowiac... lipa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Cena jest chora...
Przy tym kucku dalam sobie rade - ma irokeza z drucikow. Drugi ma koraliki nawleczone na nitke.. No ale ile moge szukac czegos zamiast :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Sztuczne pasemka.
Cześć.
Mam pytanie dotyczące sztucznych pasemek. Byłam wczoraj u fryzjerki żeby się wszystkiego wypytać [i szczerze mówiąc trochę się przeraziłam bo w trakcie rozmowy powiedziała coś w stylu "to jest akurat sztuczne, ale ja Ci zamówie <prawdziwe> jak będziesz chciała" tylko, że ja bym chciała 4 lub 6 tych pasemek, a trzeba kupić od razu 10- jeśli się chcę zamówić wybrany kolor. [Ona aktualnie z mojej długości czyli 60cm posiada 6 ale jedynie siwych i rudych] i nie wiem co mam zrobić. Mam włosy koloru ciemnego blondu i myślałam o czarnych lub bardzo jasnym blond, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo 10 to za dużo. Zapomniałam jeszcze zapytać czy trzeba jakoś specjalnego szampony używać? [pewnie tak, ale jakiego? i jaki kolor mi radzicie zobić? ] Przepraszam za chaotycznie napisanego posta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sztuczne pasemka.
Ja radzę raczej jasny blond i uważam, że 10 to wcale nie jest tak dużo, chyba, że chcesz mieć je tylko na wierzchu... Moim zdaniem 6 pasemek będzie dziwnie wyglądać. I za nic nie decyduj się na sztuczne, bo takie wyglądają paskudnie już po pierwszym umyciu. Powinnaś używać szamponu do włosów przedłużanych. Sądzę, że fryzjerka powinna Ci sama doradzić markę.
Na pewno nie rób czarnych. Mnie przynajmniej wydaje się, że efekt nie będzie dobrze wyglądał... Ewentualnie może jakiś ciepły brąz?
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja chciałam je tak od spodu, nie na wierzchu i 6 mi się wydawało, że będzie dobrze tak po 3 na jedną stronę
![]() To czarnych nie chcę. Teraz zastanawiam się nad jasnym blondem i tym rudym^^ [ciepłego brązu wydaje mi się, że nie będzie zbyt widać na moich włosach.] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Może powinnaś wybrać taki zimny bardzo jasny blond? Ciężko jest mi ocenić, bo nie wiem jaką masz gęstość i dokładny kolor włosów, myślę jednak, że po 3 na jedną stronę to trochę za mało... Powinnaś też wybrać ludzkie włosy, a nie syntetyczne, bo będą się za bardzo odróżniać od Twoich własnych. No i przeważnie takie włosy się łamią, w końcu to cos jak włosy u lalki barbie, może tylko trochę lepsze jakościowo ^^ Przeważnie jednak mają takie 'plastikowy' połysk. A na jaką metodę fryzjerka będzie Ci zakładać te włosy?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
I ile kosztuje taka zabawa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Enji Czas edycji: 2008-07-01 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a myślałaś może o tym, żeby kupić sobie te pasemka na własną rękę np na Allegro? Najlepiej dowiedz się dokładnie o jakie pasemka chodzi i kup je sama ^^ Wtedy zapłacisz tylko za ich założenie. Na allegro będziesz miała tak wielki wybór, że pewnie znajdziesz też idealny kolor dla siebie
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie szukałam na allegro i są ale ciemny blond i 3 sztuki^^ .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Hey...
Mam takie pytanie czy sztuczne włosy znaczy pasma przyczepione do włosów nie wyglądają kiczowato?... Czy to strasznie wpada w oczy że się ma doczepione włosy... Chciała bym mieć kolorowe pasemka u dołu włosów tak jak na załączniku ma dziewczyna Niebieskie, zrobiła bym farbę ale nie chcę po pierwsze zniszczyć sobie włosów a chce mieć parę kolorów, po drugie szkoła, po trzecie trochu rodzice a jak bym miała doczepiane włosy do w każdej chwili mogła bym je ściągnąć jak mi sie już nie będą podobać... Tylko pytanie czy to nie wygląda śmiesznie ?... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sztuczne Pasma Włosów...
nie wiem, czy śmiesznie... kto co lubi, ale na pewno nie wygląda to naturalnie. Sztuczne pasma się szybko zniszczą i będzie to brzydko wyglądało
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sztuczne Pasma Włosów...
ja sobie zrobiłam
![]() miedziane takie ![]() ![]() można je prostować i w ogóle ![]() Edytowane przez Enji Czas edycji: 2008-07-04 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Sztuczne pasemka.
Mam pytanko.
Chciałabym sobie kupić niebieskie pasemko sztucznych włosów. Takich doczepianych na wsuwkę. Czy te pasemko nie będzie wyglądało tak trochę dziwnie. Czy będzie wyglądało tak jak włosy u barbie ? Ile takie pasemko by kosztowało ? Czy można je kupić u fryzjera ? Edytowane przez modnaPaniusiaXD Czas edycji: 2011-12-16 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.