|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak to z tymi tabletkami? (prosze o szybka pomoc)
Otóż mój problem polega na tym:
Jestem w 15 dniu cyklu. Wiem, że tabletki antykoncepcyjne powinno się zacząć przyjmować w pierwszym dniu okresu lub w przeciągu następnych siedmiu dni (ale wtedy ochrona nie jest skuteczna przez tydzień). Jednakże wyczytałam na jakimś forum, że tabletki mogę zacząć brać praktycznie w każdym dniu cyklu i wtedy tez ochrona jest osłabiona na tydzień, ale później jest już pełna i tabletki działają jak należy. No i właśnie nie wiem co mam robić, gdyż bardzo by mi zależało na tym, żeby zacząć je brać dzisiaj... Ja i mój TŻ teraz się nie widzimy, a za tydzień będziemy razem na parę ładnych dni nad jeziorkiem, a potem znowu przerwa w widywaniu... więc same rozumiecie. Jeśli to nie prawda, to cóż pozostaną nam prezerwatywy. Jeśli to ważne - te tabletki to Rigevidon |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak to z tymi tabletkami? (prosze o szybka pomoc)
Nie wiel w tym prawdy, ale ja bym nie kobminowala. Ulotke po cos przeciez wkladaja do tabletek....
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się bała bez konsultacji z lekarzem. Jesteś mniej więcej w czasie dni płodnych - masz w sobie wystarczajaco dużo hormonów. Dołożenie następnych może być fatalne w skutkach - z powodu np wymiotów możesz równie dobrze nigdzie nie wyjechać.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
witam czy któraś z Was brala tabletki YASMINELLE prosze o odpowiedz pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej teraz poczekać niż później martiwć się o ciążę.
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
tabletki powinno sie zaczac brac od pierwszego dnia miesiaczki... w tym ze w kazdym dniu mozna zaczac wydaje mi sie troche dziewne... ja bym na Twoim miejscu nie modzila i brala normalnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.