|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Aparat krystaliczny-szafirowy:))
Hello Drogie Foremki, mam kilka pytań do dziewczyn, które noszą taki właśnie aparacik
po 1 - czy aparat krystaliczny prostuje równie dobrze jak metalowy np? czy czas leczenia jest taki sam? po 2 - jak z estetyką? widać go bardzo? po 3 - czy chodząc co miesiąc na wizyty orto wymienia w nim jakieś elementy? i w ogóle, co sądzicie o tych aparatach ide w śr na wizytę do kolejnego orto, ale stomatolog (maż tejze ortodontki) już nakreśli mi mniej więcej co mnie czeka... mój przypadek jest specyficzny ale nie będę się rozwodzić, chodzi mi przede wszystkim o naprostowanie górnych dwójek, a biorąc pod uwagę że mam 22 lata, pracuję i studiuję, tak estetyka jest bardzo istotna tak wiec bede wdzieczna za porady, pzdr |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparat krystaliczny-szafirowy:))
Wejdź na wątek o aparatach ortodontycznych, tam temat szafirowych był często poruszany. Wyszukiwarka i hop wszystko jest
![]() Aparat jak aparat - rządzi się takimi samymi prawami, estetyka nie widać metalu ale z daleka widać że coś zniekształca zęby optycznie. Po więcej szczegółów to tylko w wyszukiwarce bo tam było chyba już wszystko było wyciągane
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dobra, odpowiem tutaj
Mam taki aparat i jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona Moim zdaniem prostuje zęby tak samo jak metalowy, nie powiem na pewno, bo nigdy metalowego nie miałam, ale już po niecałym miesiącu widziałam istotne zmiany. Podobnie jak Ty obawiałam się jak aparat będzie wyglądał. Nie mogę napisać, że go nie widać. Z odległości około metra można zauważyć, że coś zniekształca zęby, ale wygląda to brzydko. W moim przypadku nawet bardzo mi się to podoba, o dziwo Ponadto zamki ładnie uwydatniają mi górną wargę. W gruncie rzeczy myślę, że ładniej mi w aparacie niż bez. Zdecydowanie, tym bardziej jeśli porównywać prostujące się zęby w aparacie z tym co było przedtem.. A miesiąc przed założeniem aparatu to, jak będę w nim wyglądać dręczyło mnie po nocach. Co prawda mam aparat tylko na górnej szczęce (dół zakładam 8 miesięcy po założeniu góry, czyli w sierpniu) i jak to zwykle ja boję się jak będę wyglądać z dołem, ale kosmetyczny aparat na górnej szczęce jest ładny. Chodzę na wizyty co 1,5-2 miesiące ortodonta wymienia mi łuk. Początkowo nosiłam łuk kosmetyczny i płaciłam 140 zł, ale ze względów finansowych noszę teraz łuk metalowy i płacę 100 zł (zamki niezmiennie kosmetyczne). Łuk nie psuje estetyki aparatu, widać go bardziej, ale nie mam metalowych naklejek na zębach, które mi się nie podobają.. Tak więc ogólnie polecam
*szczęście wchłaniam z powietrzem takiego świata ja nie chcę wiec go sobie ulepszę.* ![]() Edytowane przez martussska Czas edycji: 2008-07-11 o 10:29 Powód: błędy |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
dzięki wielkie za odzew! a i owszem przeczytałam wszystkie wątki..:P ale moja sytuacja się skomplikowała i aparatu nie będzie, jednak okazuje się że na moją wadę genet. żuchwy nie da się nałożyć łuku, a prostować góry bez prostowania dołu się nie da... tak więc zonkkk
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Mam taki aparat i jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona
i aparatu nie będzie, jednak okazuje się że na moją wadę genet. żuchwy nie da się nałożyć łuku, a prostować góry bez prostowania dołu się nie da... tak więc zonkkk