|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Pomożecie mi określić typ kolorystyczny?
cześć wizażanki
pomożecie mi? ![]() czytałam te wszystkie wątki itd, ale ja chyba nie pasuję do żadnego typu, bo zawsze się coś nie zgadza xD no teraz opiszę troche ![]() 1. Jak się opalasz * w ogóle mnie nie opala jestem jasna jak mąka, jeśli wyjdę na parę godzin na słońce w celu opalenia się, to będę czerwona a za 3-4 dni zejdzie mi skóra i tyle, nawet 2 wyjazdy nad morze nic nie dały, bo wróciłam taka sama, także nie opala mnie nic.2. Kolor oczu * brązowe (duże) 3. Piegi * kilka na nosie ^^ są takie złotawo-ciepłe 4. Cera * jezu pojęcia nie mam poszłam do lustra i co mi wpadło do głowy to: no taka normalna jest ;p dobra.. kolor.. to jasny wpadający w porcelanowy i praktycznie w ogóle się nie rumienie a jak już to na delikatny różowy5. Naturalny kolor włosów * brązowe, naturalnie kręcone, przebłyski złotawo-brązowe 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) * jasny róż 7. W jakich kolorach.. * lubię biały, niebieski, czasem czerwony, jakiś lekki róż, pastelowe kolory, zielony, czarny tak 1/2, natomiast źle się czuje na pewno w żółtym a moje pytanie po określeniu typu.. w jakich kolorach jest "mi do twarzy" ![]() dziękuje wizażanką, które mi pomogą ![]()
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pomożecie mi określić typ kolorystyczny?
oj nikt nic nie napisze?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi sie ze wiosna....choc
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
...... z opisu to mozesz być i jesienią....chyba nikt Ci nie pomoze dopóki nie wkleisz swojej fotki...
"samoistne'' opisy są zazwyczaj baaaaardzo subiektywne
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251374
to link do mojego wątku o metamorfozach i tam jest zdjęcie
Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2008-07-08 o 13:02 |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyyy.....ale ten link się nie otwiera
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
sorka
już poprawiłam |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
wybaczcie że podpinam się do wątku ale nie chce tworzyć kolejnego o tym samym...
![]() Czy mógłby mi ktoś pomóc określić mój typ kolorystyczny?? 1. Jak się opalasz - raczej szybko i jak za dużo to najpierw czerwony, potem opalenizna ciepła, złoto- brązowa. 2. Kolor oczu - zielone, obwódki ciemno zielone, reszta w odcieniu jasno zgniło zielonym. w zależności od słońca bardziej lub mniej intensywne 3. Piegi - złotawe ciepłe - tylko jak się opalę 4. Cera - wg mnie ciepła oliwkowa. zawsze mi mówią że mam ciemną karnację, ale znów murzynem nie jestem ![]() 5. Naturalny kolor włosów - ciemny brąz (ale znów bez przesady, do czarnego mu daleko )6. Kolor ust (naturalny oczywiście) odcień czerwonego jakiś, ale nie intensywny, nie odstają jakoś specjalnie od reszty twarzy ![]() 7. dobrze się czuję w kolorach intensywnych, pastele w zasadzie odpadają (czuję się niewyraźnie ), chociaż wyjątki się zdarzają, czerwony, zielony, khaki, brązowy, różowy, fuksja, fioletowy, biały, czarny, odcienie niebieskiego odpadają, chociaż czasem w takim "dżinsowym" niebieskim czuję się ok (ale generalnie w szafie nic niebieskiego nie mam). zdjęcie tutaj. włosów nie widać za bardzo, ale nie mam innego. i jestem tutaj trochę opalona ![]() http://lh6.ggpht.com/siostra002/R8QF...JPG?imgmax=512 Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2008-07-08 o 22:22 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Aelitka nikt nam nie chce powiedzieć xD
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
a może takie "trudne" jesteśmy
Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2008-07-17 o 16:46 Powód: up!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

jestem jasna jak mąka, jeśli wyjdę na parę godzin na słońce w celu opalenia się, to będę czerwona a za 3-4 dni zejdzie mi skóra i tyle, nawet 2 wyjazdy nad morze nic nie dały, bo wróciłam taka sama, także nie opala mnie nic.
poszłam do lustra i co mi wpadło do głowy to: no taka normalna jest ;p dobra.. kolor.. to jasny wpadający w porcelanowy 

już poprawiłam