![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
wakacje w Polsce
Gdzie byście się wybrały jakbyście miały jechać na wakacje w Polsce? Wtym roku w grę wchodzi tylko Polska, bo kaski brak [img]icons/icon25.gif[/img] Ale nie martwię się tym zbytnio - wierzę że w Polsce są równie ciekawe miejsca jak za granicą. Co polecacie? Nie chciałbym tylko na Mazury - byłam tam już wiele razy i mam chwilowo dosyć [img]icons/icon32.gif[/img] A! I nie lubię głośnych, dużych miast (mieszkam w Warzsawie i mam to na codzień [img]icons/icon30.gif[/img] ) Pomożecie? I jeśli to możliwe to podajcie orientacyjne ceny kwater.
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: wakacje w Polsce
Z moich ulubionych miejsc warto wymienic:
- okolice Swiebodzina, Jeleniej Gory (sporo hotelikow, tanio bo poza sezonem narciarskim, ale piekne gory i kupa historycznych miejsc do zlazenia) - okolice Zamoscia i Krasnobrodu (przyroda: Roztoczanski Park Narodowy, piekny Zamosc i czyste powietrze az truje nadmiarem tlenu - a ceny prawie ukrainskie) - okolice Wieliczki (wszedzie blisko: i w gory i do Krakowa, gorzej nieco z cenami, ale moze uda sie cos znalezc...) [img]icons/icon35.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Witaj Maju 101 [img]icons/icon7.gif[/img]
Jeśli mogę Ci coś radzić za niewielkie pieniądze w Polsce to polecam Roztocze - spokój, cisza, piękna przyroda. Bliziutko Zamość. Idealne miejasce jak ktoś szuka spokoju i wędrówek po lasach, szumach... Jeśli chodzi o bazę noclegową, to bardzo bogata jest w Krasnobrodzie, a poza tym wiele pięknych ośrodków agroturystycznych. Cen niestety nie podam, bo nie pamiętam tak dokładnie. Ale w iT na pewno je mają. Pozdrowionka [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
O! Szefowa ode mnie sciaga! [img]icons/icon10.gif[/img]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a może Półwysep Helski? hmm? cen nie podam, bo wszystko zalezy od kwatery, ale jest tam tyyyle uroczych zakątków.. Przylądek Rozewie można "zaliczyć" [jedna z najstarszych latarni morskich na Wybrzezu.. a może i najstarsza], legendy łączą Żeromskiego z ową latarnią, plaża w Chałupach już chyba nie działa [img]icons/icon12.gif[/img], ale można poogladać stare chałupki rybackie.. i przyroda jest tam pięękna - inny świat..
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam okolica Czaplinka na Pojezierzu Drawskim (zachodniopomorskie). Prześliczne lasy, bogata baza agroturystyczna (ok. 20 zł za dobę/os.), jezioro z największą wyspą śródlądową w Polsce (60 ha, a na niej trasy do zwiedzania), piękne trasy rowerowe (warto zabrać rower, naprawdę), spokój, mnóstwo grzybów [img]icons/icon10.gif[/img], malin i jeżyn do zbierania. Raj [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]
Poza tym Bory Tucholskie - jedno z piękniejszych miejsc w Polsce. [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Bywałam na Helu w Jastarni. Bardzo fajnie było [img]icons/icon27.gif[/img] Jak ktoś chce, mogę polecić bardzo pożadne pole namiotowe [img]icons/icon7.gif[/img]
Dziękuję za tak żywy odzew [img]icons/icon35.gif[/img] I czekam na więcej! [img]icons/1cmok.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze dorzucę okolice Olsztyna k/Częstochowy i w ogóle całą Jurę Krakowsko- Częstochowską, którą można przejechać cudnie rowerem szlakiem Orlich Gniazd - śliczne zameczki, zwłaszcza mniejsze.
A w ogóle, to wolę spędzać wakacje w Polsce, bo jest jescze tyle pięknych miejsc, których nie widziałam... [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czy wspominałam o Pojezierzu Brodnickim? [img]icons/icon28.gif[/img]
Piękne, urokliwe jeziorka (kajaki!), czysta Drwęca, lasy i wiele pięknych miejsc, niektóre całkiem puste [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo polecam okolice Władysławowa. Dojazd pociągiem, kwatery już od 30 zł (oczywiście te bez luksusów), morze i ...wieczorami... duży wybór dyskotek. Ale to czywiście jeśli się lubi tego typu rozrywkę.
Udanych wakacji niezależnie od wyboru!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wyspa Wolin, mniam, mniam, mniam. [img]icons/icon10.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam Gołdap piękne lasy, nad samym jeziorkiem, które w połowie jest Polskie a w połowie jest hmmm, ruskie chyba [img]icons/icon28.gif[/img]
No i Bieszczady [img]icons/icon10.gif[/img] najpiękniejsze miejsca pod słońcem [img]icons/icon10.gif[/img] Jak lubisz wodę to może być Solina [img]icons/icon10.gif[/img] Hehe ale się rozmarzyłam [img]icons/icon28.gif[/img]
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja polecam:
-standardowo polskie morze (albo dla pragnących chwilki ciszy i plaży tylko dla siebie -okolice Krynicy Morskiej; albo dla wolących aktywny urlop zachodnią część polskiego wybrzerza). Polecam kwatery w części zachodniej z możliwością zwiedzenia: Świnoujścia i przejścia do Ahlbeck, Wzgórza Gosań, Jeziora Turkusowego, Kamienia Pomorskiego, Szczecina, Trzęsacza i dalej Kołobrzegu, Łeby i Ustki... -standardowo polskie Tatry (z noclegiem w Bukowinie, ze świetnym dojazdem do Zakopanego i dostępem do łatwych i trudnych szlaków turystycznych, z przepięknymi krajobrazami). Byłam w tym roku 1 raz i się zakochałam) -Jurę Krakowsko-Częstpchowską (jak dla mnie zaniedbywaną turystycznie), dla miłośników wspinaczki skałkowej i obserwatorów. Cudowne krajobrazy, skałki wapienne wystające ponad horyzont. Szlak turystyczny Orlich Gniazd z Krakowa do Częstochowy. Można zobaczyć zabytki Krakowa, Ogrodzieniec, Rabsztyn, Morsko, Jasną Górę, Olsztyn, wiele innych ruin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wakacje w Polsce
2 najfajniejszymi miejscami w Polsce,które trzeba koniecznie zwiedzić to:
*Łeba *Zakopane ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Wakacje w Polsce?....Wiadomo - Nasz Bałtyk lub Tatry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o wakacje w Polsce odradzam Gdansk. W zeszle wakacje wyladowalam tam przez przypadek.Plaza Stogi bardzo brudna,piasek wrecz smierdzacy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Podróżniczka
|
Polecam oprocz wymienianych stale: morza Baltyckiego i Tatr -> Gory Swietokrzystkie, Stolowe lub Jure Krakowsko-Czestochowska
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
Jura krakowsko-częstochowska, jestem na tak! Pochodzę z północy Polski, pierwszy raz w zasadzie byłam w Krakowie i okolicach, w ciągi kilku dni zobaczyłam tyle ciekawych rzeczy że mogłabym zostsać jeszcze na kilka i zwiedzać dalej. Polecam Ojcowski Park Narodowy, Wieliczkę, Bochnię, coś o czym możecie nie wiedzieć a baardzo ciekawe to Dinozatorland w Zatorze-pod Krakowem, dinozaury w realnych wymiarach, zrobiły wrażenie. A poza tym o park wodny też warto zahaczyć. Nie bój się Krakowa- to nie takie wieeelkie miasto jak Warszawa, jest wiele parków, wystarczy pojechać kilka km a już jest się za miastem w spokojnych, cichym środowisku. A na wieczór wjechać do Krakowa, i spędzić wieczorek na rynku, jeżdzące dorożki, ten klimat. a jesli chodzi o ceny to ja nie powiem że jest drogo, znalazłam hostel - ggdzie można spać za 50zł od osoby! to chyba nie jest porażająca cena? raczej dziwi że tak tanio. Polecam wakacje na Południu. ![]() Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2010-06-17 o 18:31 Powód: usunięcie nazwy hotelu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Krupówki, to raczej należy omijać.
Ludzi, jak pod Grunwaldem. Jedna wieeelka, niekończąca się procesja. ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
polecam Pieniny - urocze góry
spływ Dunajcem, wąwóz Homole, ruiny zamku w Czorsztynie i Niedzicy no i Trzy Korony |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja bym pojechała w Bieszczady ,od zawsze mnie tam ciągnie . Albo jak ktoś wcześniej pisał Pieniny ,ogólnie w góry bo te widoki ze szczytów zapierają dech w piersiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Spam.
![]() Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2011-07-04 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Polecam Kaszuby!
Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2011-07-04 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
No tak, góry albo morze.
Ja na przykład polecam spędzenie wakacji w bardziej niestandardowy sposób, na przykład zwiedzając polskie miasta. ![]() I tu oczywiście muszę wspomnieć o Małopolsce - Kraków i okolice, zdecydowanie jest tu dużo rzeczy do zobaczenia. Chociażby koniecznie odwiedzić trzeba pobliską Wieliczkę i Kopalnie Soli i mnóstwo innych ciekawych tam miejsc. Jeśli szukacie wskazówek, zapraszam tutaj: http://praktycznyprzewodnik.blogspot...-atrakcje.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Wracam na wątek aby opowiedzieć o miejscu, które odkryłam niedawno podczas wyjazdu z francuską grupą (zwiedzanie Pomorza Zachodniego). Wokół znanej jednostki radzieckiej Borne Sulinowo znajduje się przeszło 5 tys. ha lasów czyli terenów byłego poligonu, które zostaną do końca rozminowane do września 2015 (to największa inwestycja w historii Lasów Państwowych, bo aż 30 mln zł). Nie trzeba się obawiać tych miejsc, ponieważ nigdy nie było żadnych wybuchów a lasy są naprawdę wspaniałe, pełne np. wszystkich możliwych gatunków grzybów występujących w Polsce.
Jadąc dalej w głąb Pojezierza Drawskiego natrafimy na mnóstwo ścieżek pieszych, rowerowych i konnych oraz szlak kajakowy na rzece Piławie, łączącej 7 dużych jezior m.in. Komorze. Jest cicho, pięknie, wychodząc o świcie można wybrać się na podziwianie majestatycznych jeleni na wrzosowiskach (rano utrzymuje się mgła ale i tak widoczność jest dobra, chociaż lornetki też się przydadzą). Cały ten kompleks wodno-leśny nosi nazwę Zalewów Nadarzyckich, znany jest także z wodnego lasu czyli drzew tkwiących korzeniami bezpośrednio w wodzie, poprzez zapadnięcie się wyspy. Polecam poświęcić cały dzień albo kilka dni na wycieczkę i zrobić długi spacer, spływ kajakowy oraz obserwację zwierząt jednocześnie (i pamiętać o zabraniu jedzonka, bo sklepów nie ma w promieniu wielu kilometrów ![]() PS Jak ktoś do końca jesieni będzie chciał wybrać się na kilkudniową wyprawę po tych lasach można dać mi znać ![]() Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-09-22 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Osobiście polecam niezwykle czarujące miejsce jakim są Piaski. Natknąłem się na nie przypadkiem, poszukując jakiegoś hotelu w Krynicy Morskiej na stronie http://fourwindsbar.pl/ i mogą z pełnym przekonaniem powiedzieć, że lepiej nie można było trafić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
a ja odnawiam temat wyprawy po pomorskich lasach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie w polskie góry. Bieszczady i Pieniny. Super sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja polecam Wyspę Sobieszewską, kilka kilometrów od centrum Gdańska. Super miejsce. Fajny klimat, szerokie, piękne, piaszczyste plaże i przede wszystkim nie przepełnione jak w innych popularnych nadmorskich miejscowościach.
Szczegóły na temat wyspy i atrakcji turystycznych w okolicy można odnaleźć na zygmuntowechatki.pl/o-wyspie Miłych wakacji! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.