|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy osoba trans może liczyć na pomoc ????????
Witam !!!!!!!!!!!!
Z uwagi na poruszane tematy w ramach owego forum ośmieliłem się choc wolałbym powiedziec osmieliłam się zapytać - czy są tu Osoby które byłyby w stanie poradzić w wielu kwestiach takiej osobie jak ja ?????????????????? Zdaję sobie sprawę także z tego iżmogę zostać odebrany na tym forum jako i n t r u z - zdaję sobie sprawę z tego iż jest to forum w większości dla kobiet. Widzę jednak iż jest tu wiele osób które mająogromną wiedzę na wiele tematów takich jak moda, make up, wszelkie przemiany i wiele innych - jesli wtargnąłem tu wbrew panującym na forum zasadom - PRZEPRASZAM usunę konto, jeżeli jednak znajdąsięosoby które byłyby w stanie doradzic w jakichkolwiek kwestiach z góry dzięki ......................... Pozdrawiam !!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Czy osoba trans może liczyć na pomoc ????????
Watek chyba na plotkowe, nie wiem, jaki masz problem konkretnie?
Na wizazu spotkałam przynajmniej 2 osoby trans i jakos żadnego wiekszego poruszenia nie było
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
osoby takie jak ja mają wiele problemów np. takich jak: co ubrać, gdzie kupić, jaki makijaż itp. ale są problemy całkiem inne np. co zrobic aby nie zostac wysmianym ??????? i wiele wiele innych ...
|
|
|
|
|
#4 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
W zaleznosci od problemu załóż watek w odpowiednim dziale i nie przemuj sie niczym, dziewczyny sa tu bardzo przyjazne i napewno pomogą, a wyjątkami od tej reguły sie nie przejmuj, uszy do góry i pytaj smiało.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że to jest kwestia KONKRETNYCH pytań bo rzucasz takimi ogólnikami...
pytasz, czy pomożemy..pomożemy! A jak na wizażu nic nikogo nie dziwi, przynajmniej ja mam taką opinię, że większość wizażanek to tlerancyjne babki...(chyba, że coś mnie omineło to weźcie mnie uświadomcie )
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
serio ????????????
to myślałem że na samym początku zostane że tak powiem "pojechany po całości " z góry dzięki za dobre słowo |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Skąd jesteś? W Warszawie jest miejsce, zwane Ufa (www.u-f-a.pl), gdzie organizowane były warsztaty stylizacji dla osób trans, drag queens, drag kings itp. Jest też chyba grupa wsparcia. Ja ze swojej strony polecam, a w ogóle chętnie bym odpowiedziała na Twoje pytania, ale obawiam się, że nie mam wiedzy wystarczającej
![]() pozdrawiam Edytowane przez giancarla Czas edycji: 2008-07-14 o 19:10 Powód: zły adres;) |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
my tu wszyscy przyjaźnie nastawieni;**
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem tolerancyjna:d każdy żyje jak chce
![]() a wiec jaki masz problem?
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
jeden z wielu problemów to hmm np. jakie buciki sobie kupić aby były ok praktyczne i do wszystkiego ( przy tym kobiece ???????????????????????)
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowanie baleriny polecam
)
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki numer stopy? Bo ja była w szoku -w Daichmanie widziałam naprawdę duże numery balerinek. Sama noszę 41 i mam wysokie podbicie, szeroką stopę, więc wiem, jaki to ból...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ja nosze 39/40 w tych rozmiarkach wydaje mi sie że nie powinno byc prpblemu ...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
również chętnie pomogę
![]() EDIT:jak szybko nowe posty wskakują :P Co do butów, to popieram z tymi balerinami....ewentualnie coś na małym obcasiku [przynajmniej na początku małym ) |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
no tez tak mi sie wydaje
![]() ale baleriny są naprawde kobiece i mozna wybrac odpowiedni fason
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
naprawde dzieki wam wielkie
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
spoko
nie ma sprawy:d pytaj dalej
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz nietolerancyjny? zdarzaja sie rozne osoby ale mysle ze nie trzeba si enimi przejmowac,tylko pytac pytac i pytac.
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Co do bucików- jako, że mamy lato, to może japonki? Można założyć i do sukienki i do spodni
Najlepiej w jakimś "kolorze do wszystkiego", np. białym
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
no mi tez sie wydaje ze na wizazu same otwarte osoby i bardzo przyjazne
czasami zdarzaly sie troche klotliwe, ale to czasami sie kazdemu zdarzy tez mam stopke 39/40 tak jak pisza dziewczyny najlepsze sa baleriny ja osobiscie jestem rozkochana w takich baleriny/tenisowki (czy trampki??) no taka mieszanka
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem za balerinkami
kobiece, do wszystkiego pasują i co najważniejsze są bardzo wygodne, zwłaszcza jak jest ciepło noga nie męczy się na obcasie. Również polecam wygodne japonki , wystarczy pomalować ładnie pazurki i noga wygląda cacy
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
czyli balerinki ok... a reszta ubranka ????????????????????????? np ???????????????????
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Cześć cześć
My tu jesteśmy bardzo tolerancjne i nic złego Ci się u nas nie stanie ![]() Co do kobiecych wygodnych i praktycznych wątków to polecam buty na klinie takiej cienkiej koturnie, są wygodne , nie bolą po nich ogi tak jak po szpilkach i fajnie się w nich chodzi Poza tym tak jak jż dziewczyny pisały wcześniej baleriny, modne wygodne i do wszystkiego pasują ![]() edit. A do balerinek spodnie rurki, spódniczki mini, maxi, rybaczki poprostu co chcesz :0 ostatnio modne są kolory żółte czerwone zielone takie odważne i wyraziste. A do tego jakaś fajna torebka i jesteś modna A osobiście plecam Ci: http://www.groszki.pl/ i miejsce z którego ja czerpię inspirację http://www.streetfashionincracow.blogspot.com/ po lewej stronie masz odnośniki do innych państw, i masz image
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Mslicie ze tak swobodnie, normalnie moge sobie iść do sklepu i to wszystko kupić ?????????????? jaka byłaby wasza reakcja w sklepie - troszke sie obawiam
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Czas łamać przyzwyczajenia i ciemnotę wśród narodu
![]() Moim osobistym zdaniem ubrania w sklepac szczególnie sieciowych są nudne i sztampowe, dlatego zarzuciłam kupowanie w nich. Odkąd u mnie w mieście otworzyli ogromny dyskont odzieżowy tam kupuję ubrania. W takich sklepach można znaleźć prawie nowe oryginalne firmowe ubrania i dodatki za śmieszną cenę i tworzyć z nich niepowtarzalne zestawy
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
dla prawdziwej wizazystki to pole do popisu.nie ma sie czego wstydzic.chetnie poeksperymentowalabym z makijazem na mezczyznie bo na ogol nie daja sie tknac
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
groszki mogą być przydatne dzięki ! |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co :0) zapraszam na dział plotkowy, wiele ciekawych tematów można z nami fajnie pogadać
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja na przykład pozwoliłbym na tego rodzaju eksperyment - sam nie mam o tym zielonego pojęcia ( chętnie bym się nauczył posługiwać paletami barw w zakresie make up i nie tylko ) |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

na wizażu nic nikogo nie dziwi, przynajmniej ja mam taką opinię, że większość wizażanek to tlerancyjne babki...(chyba, że coś mnie omineło to weźcie mnie uświadomcie 

, wystarczy pomalować ładnie pazurki i noga wygląda cacy