Pomocy mam grube puszyste i falowane włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-14, 19:00   #1
malszumska
Przyczajenie

Exclamation

Pomocy mam grube puszyste i falowane włosy

Mam wielki problem.......mam grube ,puszyste i falowane(jak je rozpuszcze to mam szope)chciałabym sie dowiedzieć jaka fryzura byłaby dla mnie najlepsza.Oraz chciałam kupić prostownicę do włosów ale nie wiem jaką prosze pomóżcie !!!!!!!Z góry gorąca dziękuje !
malszumska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 23:13   #2
sylwuszka93
Przyczajenie

GG do sylwuszka93
Dot.: Pomocy mam grube puszyste i falowane włosy

mam taki sam problem jak ty nie martw sie nie jestes sama radze dobry wosk, żel, nablyszczacz, jedwab, szmpony i odzywki do suchych i zniszczonych wlosow i od czasu do czasu maski skoro twoje wlosy sa bardzo grube nie radze krotkich fryzor aha i najlepiej po umyciu nie rozczesuj wlosow ladnie sie pokreca chyba tyle mam nadzieje ze jakos pomoglam
sylwuszka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 22:17   #3
karolinka_87
Rozeznanie

witam malszumska

mam takie same włosy jak Ty... grube, puszyste, falowane włosy. a jak suszę suszarką to już wogóle masakra Odkąd pamiętam miałam długie włosy, najczęsciej w kucyku, ale niedawno postanowiłam je obciąć..
z przodu mam troszkę dłuższe (tak do ramion) a z tyłu krótsze.. Fryzjerka zrobiła mi Degażowanie (czyli przerzedzanie włosów) dzięki czemu mam tych włosków o połowę mniej. i jak mam jakieś wyjście to po prostu je prostuje , a jak siedzę w domku to nakładam mnóstwo odżywek, potem wgniatam lekką piankę i wychodzą fajne loczki, fale.. taki fajny nieład ewentualnie je spinam, podpinam, zwiążę.

teraz z tego względu że mam wkacje postanowiłam przetrwać miesiąc bez prostownicy.. minął juz tydzień i jeden dzień i jak narazie nie narzekam
karolinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 14:44   #4
awangardowa
Raczkowanie

też miałam takie włosy ale przerzedziłam, znacznie podcięłam i wycieniowałam i teraz można się już pokazać w rozpuszczonych ;P czasami prostuję, ale najczęściej po umyciu nierozczesuję, nakładam piankę i zostawiam je, aż same wyschną i wtedy to jakoś wygląda
awangardowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 12:06   #5
asienkaa17
Raczkowanie

Też mam takie ale bardzo mocno je pocieniowałam, używam prawie po każdym myciu odżywek żeby się tak nie puszyły, i nie rozczesuję ich za bardzo po myciu tylko troszke i mam super fryzurkę taki nieład na głowie i pokręcone (wcześniej mi się włosy tak nie kręciły dopiero kiedy je tak pocieniowałam mocno) wszyscy mi tylko zazdroszczą
asienkaa17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 22:37   #6
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez malszumska Pokaż wiadomość
Mam wielki problem.......mam grube ,puszyste i falowane(jak je rozpuszcze to mam szope)chciałabym sie dowiedzieć jaka fryzura byłaby dla mnie najlepsza.Oraz chciałam kupić prostownicę do włosów ale nie wiem jaką prosze pomóżcie !!!!!!!Z góry gorąca dziękuje !
A może lepiej zadbać o te włosy tak żeby uwidatnić ich kształt? Nie ma sensu prostować cały czas.
Stary 2009-03-01, 09:45   #7
aeronauta
Zakorzenienie

[1=c989038050921265a85086c 2a1e3c788f15a0536;1120702 9]Cześć.
Ja jestem następną osobą mającą problem z PUSZYSTYMI i GĘSTYMI włosami.Na dodatek są od spodu kręcone .Czego ja już nie robiłam..... Po umyciu na głowie mam jedną wielką szopę i siano.Nie mogę sobie pozwolić na rozpuszczenie włosów bo przestraszyłabym pół miasta.
Wiem,że niektórzy sądzą że takie włosy to skarb.Ciągle słysze : ''Jakie to masz śliczne,gęste włoski" albo "Też chcem takie". Nieradze i nie polecam takich włosów.
Są one może i ładne ale niepraktyczne i nie wygodne.Ciągle mam na głowie kitke lub koka...to moja codzienna fryzura.
Chciałabym sie poradzic czego dokładnie używać,jakich kosmetyków ,itp.
Wspomnę jeszcze,że niedawno miałam bardzo osłabione włosy,wychodziły mi garściami (lecz u mnie nie było efektu ich ubywania).Dlatego narazie nie chcem prostowac włosów,co niszczy je strasznie.
Myśle też o ścieciu włosów techniką degażowania lub cieniowania.Takie "przeżedzenie by mi sie przydało" hahah
Byłabym wdzieczna gdyby ktos doradzil mi o co dokładnie chodzi w tym degażowaniu,jak włosy wyglądają przed i po.Ja po degażowaniu licze na efekt zmniejaszjący objętość włosółw,ale boje sie żeby nie było odwrotnego efektu i na głowie nie miała jeszcze większej szopy....
Wiem,że dużo z Was ma taki problem i wiem co to znaczy mieć piękne,gęste włosy... [/quote]

Ja bym ci nie polecała cieniowania. Ja mam cienkie włosy, które cieniuję żeby zyskały na objętości i były lżejsze. Jeśli masz tak mocno gęste włosy to może warto, żebyś je zapuściła? Wtedy będą ciężkie i takie przyklapnięte, więc łatwiej je będzie ujarzmić. Albo naprawdę mocne cieniowanie, ze ścięciem dużej ilości włosów (tyle że taka fryzura wymaga raczej codziennego prostowania, żeby dobrze wyglądała).
Co do kosmetyków to może potrzebujesz jakiś wygładzających, z dużą ilością silikonów? Jakie do tej pory używałaś?
Poza tym nawilżaj włosy. Rób im kuracje olejową (nałóż olej np. kokosowy, jojoba, ze słodkich migdałów na noc, i rano umyj włosy). Nawilżone włosy są dużo łatwiejsze w ujarzmieniu.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości