|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomocy mam grube puszyste i falowane włosy
Mam wielki problem.......mam grube ,puszyste i falowane(jak je rozpuszcze to mam szope)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy mam grube puszyste i falowane włosy
mam taki sam problem jak ty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
witam malszumska
![]() mam takie same włosy jak Ty... grube, puszyste, falowane włosy. a jak suszę suszarką to już wogóle masakra ![]() z przodu mam troszkę dłuższe (tak do ramion) a z tyłu krótsze.. Fryzjerka zrobiła mi Degażowanie (czyli przerzedzanie włosów) dzięki czemu mam tych włosków o połowę mniej. i jak mam jakieś wyjście to po prostu je prostuje ![]() ![]() teraz z tego względu że mam wkacje postanowiłam przetrwać miesiąc bez prostownicy.. minął juz tydzień i jeden dzień i jak narazie nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
też miałam takie włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też mam takie ale bardzo mocno je pocieniowałam, używam prawie po każdym myciu odżywek żeby się tak nie puszyły, i nie rozczesuję ich za bardzo po myciu tylko troszke i mam super fryzurkę taki nieład na głowie i pokręcone (wcześniej mi się włosy tak nie kręciły dopiero kiedy je tak pocieniowałam mocno) wszyscy mi tylko zazdroszczą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ma zielone pojęcie
|
A może lepiej zadbać o te włosy tak żeby uwidatnić ich kształt? Nie ma sensu prostować cały czas.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=c989038050921265a85086c 2a1e3c788f15a0536;1120702 9]Cześć.
Ja jestem następną osobą mającą problem z PUSZYSTYMI ![]() ![]() ![]() Wiem,że niektórzy sądzą że takie włosy to skarb.Ciągle słysze : ''Jakie to masz śliczne,gęste włoski" albo "Też chcem takie". Nieradze i nie polecam takich włosów. Są one może i ładne ale niepraktyczne i nie wygodne.Ciągle mam na głowie kitke lub koka...to moja codzienna fryzura. Chciałabym sie poradzic czego dokładnie używać,jakich kosmetyków ,itp. Wspomnę jeszcze,że niedawno miałam bardzo osłabione włosy,wychodziły mi garściami (lecz u mnie nie było efektu ich ubywania).Dlatego narazie nie chcem prostowac włosów,co niszczy je strasznie. Myśle też o ścieciu włosów techniką degażowania lub cieniowania.Takie "przeżedzenie by mi sie przydało" hahah Byłabym wdzieczna gdyby ktos doradzil mi o co dokładnie chodzi w tym degażowaniu,jak włosy wyglądają przed i po.Ja po degażowaniu licze na efekt zmniejaszjący objętość włosółw,ale boje sie żeby nie było odwrotnego efektu ![]() Wiem,że dużo z Was ma taki problem i wiem co to znaczy mieć piękne,gęste włosy... ![]() Ja bym ci nie polecała cieniowania. Ja mam cienkie włosy, które cieniuję żeby zyskały na objętości i były lżejsze. Jeśli masz tak mocno gęste włosy to może warto, żebyś je zapuściła? Wtedy będą ciężkie i takie przyklapnięte, więc łatwiej je będzie ujarzmić. Albo naprawdę mocne cieniowanie, ze ścięciem dużej ilości włosów (tyle że taka fryzura wymaga raczej codziennego prostowania, żeby dobrze wyglądała). Co do kosmetyków to może potrzebujesz jakiś wygładzających, z dużą ilością silikonów? Jakie do tej pory używałaś? Poza tym nawilżaj włosy. Rób im kuracje olejową (nałóż olej np. kokosowy, jojoba, ze słodkich migdałów na noc, i rano umyj włosy). Nawilżone włosy są dużo łatwiejsze w ujarzmieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.