|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
jak to naprawdę jest na polu namiotowym - do zaawansowanych biwakowiczek :)
słuchajcie, wybieram się w przyszłym tygodniu na tani wypad 3-dniowy nad morze. planowałam spanie w namiocie - żeby było jak najtaniej, ale czy na polu namiotowym jest bezpiecznie? tzn mam na myśli czy namioty i rzeczy są jakoś pilnowane?
aha i czy sanitariaty są już wliczone w cenę czy płatne oddzielnie? bo jeśli mam cały wyjazd myśleć o tym czy mi nikt nie ukradnie całego dobytku jakie ze sobą wziełam to chyba jednak się nie skuszę ![]() proszę o odpowiedź osoby biwakujące w takich miejscach ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak to naprawdę jest na polu namiotowym - do zaawansowanych biwakowiczek :)
Z polami namiotowymi jest bardzo różnie . Zależy to od kilku rzeczy : standardu pola, osób które też tam biwakują , ilości ludzi biwakujących na polu namiotowym itp. Poza tym nie brała bym na pole namiotowe - tym bardziej na kilka dni jakiś super drogich rzeczy - bo mogło by to skusić złodzieja. Dokumenty , pieniądze i karty do bankomatu i tak zawsze trzeba mieć przy sobie. Często małe pola namiotowe są bezpieczniejsze - właściciel ma możliwość zapamiętania osób które u niego biwakują i nie wpuści obcych. Ja od wielu lat co roku prawie jeżdże pod namiot i tylko raz próbowali mnie okraść ( ale skradli kolesiowi z sąsiedniego namiotu dokumenty i 20,-zł) ,a że byłam z psem to mnie się upiekło. Standard pola też jest ważny - bywają pola namiotowe "zapuszczone" gdzie właściciela interesuje tylko kasa i nic poza tym. Z mojej strony mogę doradzić nie rozbijajcie namiotu w pobliżu większych grupek młodzieży - możecie być zadowolone w dzień bo można pogadać itp ale wieczorami i w nocy może być różnie (chyba że właściciel pola pilnuje)- jeżeli użądzą sobie imprezę to może być i głośno i strach co im do głowy strzeli - może jakieś ognisko pół metra od namiotu lub na ławce? Po przyjeżdzie na pole popytaj w recepcji jak tu jest - czy ludzie spokojni czy imprezują ( bardzo fajnie biwakuje się z harcerzami- ognisko gitary ale mają o tym pojęcie i robią to z głową). Na tych polach namiotowych co byłam sanitariaty były zawsze wliczone w cenę ale ja jeżdże nad jezioa a Ty wybierasz się nad morze - może tam jest z tym inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak to naprawdę jest na polu namiotowym - do zaawansowanych biwakowiczek :)
wlasnie wrocilam z 2-tygodniowego pobytu pod namiotem. w tym czasie objechalam 5 pol namiotowych (Mazury, morze, Bory Tucholskie, Jura Krakowsko-Częstochowska). na zadnym nie mialam na szczescie problemu z bezpieczenstwem, zlodziejami itp. choc jak np gdzies szlam to wszelkie portfele, telefony, aparat bralam ze soba, a laptopa chowalam do samochodu. jeszcze nigdy nie zostalam okradziona na zadnym polu namiotowym. osobiscie nie spotkalam sie tez z takimi, na ktorych bylyby platne sanitariaty, choc wiem, ze i takie sa (takie sobie daruje, bo potrzebuje sie porzadnie umyc a nie ze stoperem i portfelem w reku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Na niektórych polach namiotowych nad morzem trzeba płacić za ciepłą wodę pod prysznicem.
![]() Wrzucasz kasę do automatu i masz 3 czy 5 minut na kąpiel. ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jutro szybkie pakowanie i w nocy pksem nad morze coby czasu nie tracić w dzień
![]() ![]() życzcie mi powodzenia ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia!
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Bawcie się dobrze!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
wróciłam i opowiadam jak było
![]() byłam w sopocie na campingu zamkowa góra, okazał się być bardzo ładny wśród drzew z pomysłowo zrobionymi sektorami (tak, ze nie musiałam iść slalomem wokół 50 namiotów by dojść do swojego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A mogłabys podać namiary na to pole w Jurze Krak - Częst.?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a prosze http://www.gosciniecjurajski.pl/gj.html
ulubione pole TZa ![]() wlasciwie kolo samego pola jest wyjscie na Gore Zborow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.