|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój facet gada przez sen!!! :)))
A najlepsze, że można z Nim przy tym normalnie rozmaiwać!
Przytoczę przykładowy dialog: On: -to co, połówkę chcesz? Ja: -coooo? On: -połówkę chcesz? Ja: -jaką połówkę??? On: -o jezu no połówkę bzzpszybzzbbb (tzn. tu coś sobie szmerał pod nosem) I nie dowiedziałam się o jaka połówkę chodziło bo przestał gadać Albo: On nagle siada w środku nocy na łóżku. Ja: -Kochanie, co robisz? On: -ide po deski. Ja: -jakie deski??? On: -no do sufitu. Ja: -co??? (śmieję się) On: -przestań się śmiać! (zaczyna zdejmować nogi z łóżka) Ja: -kochanie, połóż się (i znów się śmieję) On: -oj z tobą to się nie da gadać, wiesz? (i grzecznie kładzie sie do łóżeczka) A wcześniej gadaliśmy, że trzebaby podbić sufit deskami, bo się wypaczył (na działce) Dobre, co??? Miałyście kiedyś takie nocne przeżycia?
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mój facet gada przez sen!!! :)))
Ja nie miałam takich przeżyć
Ja to podobno, jak spię to mam oczy półotwarte i widać białka, które się ślicznie w po poświacie nocnej świecą Albo po obejrzanym horrorze Moja ciotka, jak byłam młodsza i spałysmy u rodziny na wsi w jednym łóżku chciała po coś wstać w nocy, a ja spałam od brzegu i narobiła rabanu, że ja zeszłam Ale jak sobie coś jeszcze przypomnisz z tych nocnych konwersacji to dawaj na forum
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, jakbym zobaczyła Cię tak z tymi białkami to na miejscu cioci też bym się chyba wystraszyła!
Co do denerwowania się, to nie, nie denerwuję się, bo to nie On mnie budzi, ja się sama budzę, bo mam bardzo lekki sen i budzę się przy każdym przewracaniu się na drugi bok. Poza tym ja tylko czekam na to, aż On będzie gadał, bo to dla mnie prześmieszna komedia jest i zawsze planuję nagrać Go na dyktafon, ale zawsze zapominam A On mi wierzy, tylko nic nie pamięta. On wie co potrafi, np. jak był mały, to poszedł do rodziców do pokoju, zabrał im kołdrę, założył ją na głowę i chciał wyjść z pokoju, ale rodzice zdążyli sie obudzić A z naszych dialogów to jeszcze pamiętam coś takiego: Miałam jakoś wkrótce dostać okres, no i w nocy mój Miś do mnie nagle taki tekst: "-trzeba sprawdzić pogodę między nogami!" Tak się uśmiałam, że myślałam, że spadnę z łóżka
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Mój też gada i chrapie, ale nie wnikam, tylko trącam łokciem i mam spokój na dwie godzinki.
Ale ja to kiedyś miałam przeboje!!! Lunatyczne Kiedyś poszlam w nocy do sąsiadów piętro wyżej, całe szczęście że to tacy mili i WYROZUMIALI ludzie, innym razem zasypiając w swoim łóżku obudziłam sie u babci, która mieszka 2 klatki dalej Dobry był tez motyw z wanną: obudziłam sie pewnej nocki w wannie w połowie napelnionej wodą!! W piżamce rzecz jasna, bo po co tracić czas- czym prędzej do kąpieli |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Umnie jest inny motyw. Facet łazi w porze przeznaczonej na sen za jedzonkiem. Kiedyś budzę sie tak koło 1.00 nad ranem. Pac po podusi, a tu ani widu, ani słychu. No nie na dzikie baby polazł jak nic
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez podobno gadam przez sen ale najczesciej jak jadem na wakacje samochodem naprzyklad do Chorwacii bo tam jest strasznie nie wygodnie
Moja mamcia tez ma takie akcje.Polozylam sie z nia bo mama nie chciala spac z tata po wczesniej bylo 24 grudnia czyli sobie troche z rodzinka wypil Mama-Włączyłaś kran? Ja-Jaki kran? Mama-No kran. Ja-(smiejac sie)mamek teraz gadasz przez sen idz dalej spac jutro ci opowiem. Mama-(kładąc sie spac)Ale kran masz włączyć. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe, moja mama też gada przez sen.
Mi nikt nigdy nie mówił, że gadam przez sen. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehehe, ja też gadam przez sen, podobno nawet sensownie mozna ze mną konwersować
Rekord był na 1 roku studiów - w trakcie przygotowań do egzaminu z historii starożytnej - w akademiku opowiedziałam kumpeli całą historię Greków - zupełnie tego nie pamiętałam
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie to byscie się zupełnie przestraszyły, bo śpię z otwartymi oczami, mój Miś na początku nie wiedział, o co chodzi, ale mu przeszło. Owszem, lunatykuję, gadam ,śmieję się, krzycze przez sen itd.Ale mój brat , to zgrzyta zębami, ohydztwo. Kiedyś śniło mi sie, że jestem w lesie i spada na mnie sosna, więc pisk i krzyk, mój Misio, dowiedziłam się później, zaczął mnie tulić, a ja myślałam ,że to ta sosna, szarpałam sie i krzyczałam, przy każdej próbie dotknięcia jeszcze gorzej, ustało gdy zapalił światło, pamietam tez jak lunatykowałam w dzieciństwie, w przedpokoju szukałam kapci, które stały przed łóżkiem, hałasowałam szafkami i normalnie pogadałam z moją mama, że szukam kapci itd, zupełnie jak w realu, choc to absurd. A o moich oczach, dowiedziałam sie póxno, przyjechała do nas kuzynka i ona spała jak trup z otwartymi oczami, ja w ryk i biegnę do mamy, że jej coś się stało, a mama na to, że ja też tak mam. na każdej kolonii mysleli ,że ja nie spię całymi nocami gadali do mnie.
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Uśmiałam się czytając te wasze historyjki
Smok: co do zgrzytania zębami przez sen, to dosyć niebezpieczne, bo niszczą się od tego zęby. Fachowo nazywa się to bruksizm i podobno głównym powodem tego nawyku jest stres! Ostatnio w którymś czasopiśmie o tym czytałam. |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie to jest tak, że oboje gadamy przez sen - zwłaszcza gdy jesteśmy bardzo zmęczeni. (Fajnie by było gdybyśmy tak dyskutowali z sobą przez sen - obserwator z zewnątrz miałby niezły ubaw.
A oprócz tego podobno zgrzytam zębami. |
|
|
|
|
#12 |
|
Gość
|
Ja sam nie wiem, czy gadam, ale z opowiesci mojej mamy wiem, ze jak bylem nastolatkiem to lunatykowalem. Codziennie. To znaczy kazdej nocy.
Ale nie zeby ot-tak, lunatykowac. Ja lunatykowalem dokladnie wg planu. Moj podstepny plan polegal na przejsciu do toalety i spuszczeniu wody... potem czekalem, az zbiornik znowu sie napelni i wtedy juz spokojnie wedrowalem do lozka. Poniewaz rodzicow mam jajcarzy, to probowali na rozne sposoby zaklocic moja spluczkowa wyprawe nocna, a to zastawiajac czyms przedpokoj, czego nie widac bylo w ciemnosci, a to zamykajac drzwi do toalety... Ku ich zaskoczeniu omijalem (w kompletnej ciemnosci) przeszkody, a drzwi sobie otworzylem za pomoca wielkiego noza kuchennego. Noz byl tak wielki, ze mojej przerazonej widokiem lunatyka z nozem wielkosci miecza Zawiszy przeszla ochota na dalsze zarciki Zeby kurna nie mozna bylo sobie spokojnie wody we wlasnym domu spuscic |
|
|
|
|
#13 |
|
Gość
|
Dobre ZŁO, dobre, szkoda że nie wiemy jak wyglądasz żeby móc wyobrazić sobie Ciebie podczas tych rytuałów
A propos kibelkowych wypraw |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gadałam w dzieciństwie. Którejś nocy wstaję, mama się pyta gdzie idę.Ja Jej na to, że muszę umyć nogi
Kolejny motyw to taki, że wieczorem zostawiłam otwarte drzwi od segmentu, bo wcześniej mi się ubzdurało, że u mnie w pokoju straszy. Powiedziałam sobie, że jeśli rano drzwiczki będą zamknięte, to straszy na mur beton... No i oczywiście rano patrzę-zamknięte. Mama opowiada, że wstałam, poszłam do niej do łóżka i mówię, ze wstałam, żeby zamknać szafkę... No i jeszcze kilka razy udało się moim rodzicom cofnąć mnie od drzwi wejściowych.....
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny wakacyjny temat, wlaśnie jestem na wakacjach i siedzę sobie w kawiarence, mój mąż gada czasem przez sen, powie coś dość wyraźnie a gdy go dopytuję to mówi strasznie szybko (jak karabin maszynowy) i nie sposób go zrozumieć.
Mnie w czasach szkolnych kiedys zdarzyło się zasnąć w południe, mama przyniosła mi kupione dla mnie buty i poprosiła bym je zmierzyła, ja zwlokłam się przymierzyłam, powiedziałam że nie podobają mi się i by je zwróciła i poszłam spać dalej. Po 2 tygodniach kupiłam sobie buty - mama zdziwiona patrzy na mnie i mówi, że ostatnio mi kupiła takie same a ja je kazałam zwrocić. A ostatnio zerwałam się w nocy i usiadłam na łóżku i z przerażeniem w głosie spytałam: "a gdzie Misia?" - moja świnka. Mój mąż pogłaskał mnie po głowie i powiedział, że śpi w klateczce.
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Rany dziewczyny, ale się uśmiałam z tych historyjek
Zło, fajnych masz rodziców, hehe
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
kurcze a ja nie mam takich przebojów
ale super wątek! świetnie się czyta w ten ponury dzień |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie o tym, że jak jest się lunatykiem, to można całkiem niechcący kogoś zamordować przez sen?jakoś rok temu był o tym program w telewizji.o lunatykach-mordercach.wyglądało to tak, że np. facet budził się rano, patrzy a jego żona zasztyletowana, więc dzwoni na policję, policja przyjeżdża, potem toczy się śledztwo w wyniku którego okazuje się, że to on ją zabił.albo inny facet budzi się rano i patrzy, że ma całe ręce we krwi.okazało się że w nocy wstał, wsiadł w samochód, pojechał na jakąś stację benzynową gdzie zamordował kogoś tam.nie bardzo już pamiętam jak to było uzasasnione naukowo, ale nie był to program goniący za sensacją, tylko film dokumentalny.czytałam też o tym później w jakimś naukowym piśmie.przerażające.podob no każdy kto lunatykuje jest na to narażony.często prawdziwi mordercy udają, że zbrodni dokonali śpiąc, ale tu nie bardzo można oszukiwać, bo istnieją specjalne urządzenia badające mózg spiącego, potrafiące stwierdzić czy to lunatyk.
a jeśli chodzi o gadanie przez sen, to moj chłopak też gada.może nie tyle przez sen , co po przebudzeniu,jak jest jeszcze nieprzytomny.jak na przykład rano go obudzę i proszę żeby coś zrobił, np. 0 13:00, to on powie;ok, ale w życiu tego nie zrobi, nie będzie pamiętał. a ostanio odbył bardzo interesującą rozmowę ze swoim bratem.brat budzi go i mówi, że szuka kluczy imbusowych(chciał coś w rowerze majstrować, a mój chłopak to zapalony biker). więc mój ukochany wstał i pokazuje na półkę z płytami kompaktowymi i mówi:-"tam są",a brat: jak to tam? przecież to półka z płytami!a mój chłopak: no tak -pudełko od płyty ma 9 cali. hehehehe. |
|
|
|
|
#19 |
|
Podróżniczka
|
Hehehe historyjski są super a temat świetny.
Co do mnie to ja podobno lunatykowalam jako dziecko, kiedys poszlam do pokoju rodziców z nocnikiem w ręku i stałam tak nad ich łóżkiem, spróbujcie wyobrazić sobie ich miny gdy mnie tak zobaczyli .Natomiast moja koleżanka gada przez sen. Kiedys, rano po imprezie starałam się ją obudźić a ona się mnie pyta czy stajnia już wyczyszczona(koleżanka hoduje konie)ja na to że nie wiem, a ona mi na to odowiada" więc zostaw mnie ty głupia oślico". Całkiem sympatycznie Pozrdawiam
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
ze sie podepne do tego smiechowego wątku
potem mi sie zmieniło ja to ja, ale Ti chrapie strasznie buziaki
|
|
|
#21 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Re: Mój facet gada przez sen!!! :)))/Agentka
..i co..?? Agentko ..dalej sie rozbierasz po nocy... ?..
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
hehhe
ps. mailika ci wysłałam wczesniej
|
|
|
#23 |
|
Gość
|
Teraz pewnikiem to Ty jego rozbierasz, stad potem rano budzisz sie w "zdobycznych" bokserkach
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Teraz pewnikiem to Ty jego rozbierasz, stad potem rano budzisz sie w "zdobycznych" bokserkach zło Nutuniu
|
|
|
#26 |
|
Gość
|
Olus...
Wszystko w porzadku, tylko ja chcialem zwrocic Twoja uwage na to, ze Ti jest taki nerwowy w nocy, bo Ty probujesz mu te bokserki PRZEZ GLOWE ZDJAC |
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
heheh
|
|
|
#28 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Zlo niedobry!!! Ostaw moją Olę Agentkę Kochaną
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Nutka napisał(a):
> > Zlo niedobry!!! Ostaw moją Olę Agentkę Kochaną Nutus, ja uwielbiam złosliwego złosia heheh..jej, juz po 17:00..zmykam cholerka..sorki..
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
hyhy dobre te historyjki
a rodzice to wszystko widzieli,ale jak spytali się co ja robie,to ja odpaliłam mój ulubiony tekst "ja wiem co ja robie"...pomyśleli,że oszalałam,ale nie po raz pierwszy więc zostawili mnie w spokoju a wracając do tego co napisła Koko,jak też coś takiego kiedyś oglądałam,ale to chyba był film oparty na faktach.we wzorowej rodzinie zdarzyła się tragedia,mąż zabił żone i bronił się,że on wtedy lunatykował...i pamiętam,że lunatycy dlatego mogą zrobić taka przerażającą rzecz(i to wcale nie znaczy,że to żli ludzie,którzy w realu też by byli zdolni do morderstwa),kiedy ktoś im przeszkodzi w tym co robią... więc apeluje do wszystkich,nie przeszkadzajmy lunatykom,kiedy robią nawet najdziwniejsze rzeczy np.co noc spuszczają wode w toalecie aaa i ja mam tez coś takigo,że wyłączam dzwoniący budzik rano i o tym nie pamiętam jak już się obudze,ale o 11,kiedy już dawno powinnam być na Uczelni |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

"