|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Czy ktoś wyjeżdżał z niemieckim TUI?
Wybieramy się na wakacje, najpierw miało być TUI Polska, potem rozważyliśmy różnicę w cenie i w końcu wybraliśmy to samo biuro, ale niemiecki oddział, więc rezydent najprawdopodobniej będzie Niemcem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoś wyjeżdżał z niemieckim TUI?
Moi znajomi lecieli na wycieczke z niemcami z niemiec.
roznica w cenie byla sporo miedzy niemieckim a polskim biurem podrozy a dodoatkowo niemcy sa troche inaczej traktowani niz polacy ,czesto tez standart np. pokoi jest inny . ale oni dobrze mowia po niemiecku wiec nie bylo problemu z porozumienim sie i z rezydentem i w hotelu.zdarza sie ze do hotelu nie sa organizowane polskie wycieczki i wtedy polakow zero. zapewne trudniej jest kiedy nie mowi sie w danym jezyku ale jest szansa na angielski ,moze nawet polski. sama mam blisko polozona zachodnai granice ale z niemcami nigdzie nie chcialabym spedzic wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wiesz, ja nie będę z nimi spędzać wakacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rosjanie faktycznie sa aroganccy ,halasliwi plus okropny jezyk -niemcy ,halasliwi-wlosi a polacy tu roznie ,sa tacy "normalni" potrafiacy czytac ze butow nie nalezy plukac w basenie a sa tacy ktorzy placac marne 3 tys uwazaja sie jak krolowa angielska ,nie ma co generalizowac szczegolnie swoich rodakow ![]() mysle ze nie powiniscie miec problemow z dogadaniem sie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Apropos lotu, Polacy nieźle rozrabiają w samolotach i na lotniskach, o czym miałam okazję się przekonać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
U mnie właśnie zbliża się urlop i zastanawiam się nad TUI, ale polskim, znajomi polecali, ale zawsze lepiej zasięgnąć szerzej opinii
![]() Z tego co słyszałam, to i na wyjazdach kupownaych w kraju bywa wielu obcokrajowców na tej samej wycieczce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.