|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co to za kolor??
Witam,bardzo prosze o odpowiedz jaka farba mniej wiecej moge uzyskac taki kolor?? Czy to sredni blond?? Prosze o odpowiedz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
czy naprawde nikt mi nie moze pomoc....?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co to za kolor??
myślę, że ta farba to ciemny blond. ale wydaje mi się, że jest tam też parę jaśniejszych refleksów. co do koloru konkretnej farby to musisz przejść się do sklepu i sprawdzić jaka farba ma podobny kolor, innego sposobu raczej nie ma...
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Na pewno to nie jest ciemny blond. Pasemka jasnego, chłodnego blondu na średnim. To, jaką farbą uzyskasz taki efekt zależy od koloru włosów jaki masz w tej chwili.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja taki efekt uzyskałam dzięki farbie L'OREAL CASTING - MIODOWY BLOND, wymieszałam z PALETTE DELUXE - JASNY BLOND.... niedokładnie wymieszane /swój mam jasny blond/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi sie ze w tym wypadku byś musiała kupić dwie farby - ciemny i jasny blond.
Jasnym blondem zrobić całość, ale zostawić troche tych pod spodem i je zafarbować na ciemny blond. Tak mi sie zdaje ^^ pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że to średni blond z jasnymi, miodowymi? pasemkami.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy masz farbowane teraz włosy z odrostem? Jaki jest kolor farbowanych włosów? Farbę jakiej firmy chcesz wybrać? Czy masz siwe włosy? Kolor jaki chcesz uzyskać zależy od twoich naturalnych włosów, farbowanych, od użytego utleniacza, od firmy farby, od techniki, od tego czy masz także siwe włosy i od wielu czynników. Najlepiej wydrukuj zdjęcie w kolorze i podejdź do dobrego fachowca - fryzjera ![]() Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ekstazja, ten kolor to nie nie jest jeden kolor. Szkoda, że nie można powiększyć zdjęcia. Wtedy lepiej jest widać. Jest to Jasny blond ze średnim blondem, ale zimnym. Miejscami widać bardzo jasny blond perłowy(ten bardzo zimny a nie wchodzący w róż ani nieciepły).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
To nie jest średni blond. Bo średni blond jest nieco ciemniejszy. To nie jest jeden kolor. Ile razy mam to jeszcze pisać. Najpierw trzeba poznać kolorystykę i wtedy można wypowiadać się a widzę, że większośc z was nie zna się na kolorystyce. Na średnim blondzie robiony jest balejaż z jasnym blondem i bardzo jasnym blondem perłowym. Czasami bywa tak, że średni blond (nie jest tak jasny i daje on nam lekko cieplejszy kolor - efekt wizualny). Bo czym chłodniejsze włosy, tym widzimy je jaśniejsze - to efekt wizualy). Na tą jasnośc te kolorki są chłodne. Nie ma tu odcienia miodowego !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-08-10 o 19:49 Powód: ważny dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
znawczyni palety się znalazła... ho ho! może milej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
lovellyhippo, nie znasz się na kolorystyce, więc łaskawie nie obrażaj mojej osoby. Mnie uczył kolorystyki znany fryzjer - Hirek. A ciebie kto uczył - NIKT !!! Pomagam na tym forum a taka nieznająca się osoba, jak ty mnie obraża. To kpina
Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-08-11 o 11:15 Powód: błąd interpunkcyjny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.