|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
problem z kotkiem [BIEGUNKA]
Mam trzymiesiecznego kocurka. Od tygodnia ma lekkie problemy z żołądkiem.
Ma lekką biegunkę i zdarzylo mu sie 3 razy zwymiotowac ( zawsze o 5.00 rano, 2 razy samą sliną) Martwie się troche, choc: - kot bardzo chetnie je i wyjada wszystko z miski - nie jest osowialy, normalnie się bawi - tydzien temu zbyt radykalnie zmienilam mu karmę, teraz wracamy do starej i stopniowo dodaje mu nowej. - maly kot wiec oczywiscie jest go pelno wszedzie, ciagle cos bierze do pyszczka, zzera jakies skorupki orzechów, folie, papier etc. choc staram sie bardzo pilnowac. za 2 tyg idziemy do weta na kolejne szczepienie, ale nie wiem, czy nie nalezy pokazac mu kotka. niepokoją mnie jego kupki, sa dosc rzadkie i bardzo śmierdzą, ale z drugiej strony je duzo mieska z puszek wiec teoretycznie maja prawo nie byc tak zbite jak po suchym. karmie go animodna w puszkach/saszetkach/tackach i sucha purinę. suche jedzenie je jak musi, uwielbia puszki. doradźcie cos ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z kotkiem
czy kotek był odrobaczany? czy jest na coś uczulony? takie objawy mogłyby wskazywać na alergię pokarmową wywołaną jakimś składnikiem karmy. być może to tylko rozstój żołądka spowodowany zmiana karmy, ale najlepiej pójśc z nim do weta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kotek byl szczepiony 20 lipca, na poczatku lipca byl odrobaczany - byl bardzo zarobaczony.
nie wiem, czy jest na cos uczulony.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo najlepiej isc wczesniej do weterynarza... nie czekac...
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem powinnaś wcześniej iść z kotkiem do weterynarza, chociaz ja osobiście obstawiam że może to być efekt właśnie radykalnej zmiany karmy.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jutro z rana pojade do weta.
mam nadzieje, ze to nic wielkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
*sportaddict*
|
jeśli zwierzak jest bardzo zarobaczony trzeba koniecznie powtórzyć odrobaczanie, bo 1. zabija tylko żywe robale, a te w formach przetrwalnikowych dopiero się wykluwają -> trzeba dobić i te mendozy
![]() dajesz mu mleko? niektóre kociaki nie tolerują laktozy. no i nie wiem jak się ma szczepienie do odrobaczania, ale zawsze powinno się szczepić maksymalnie zdrowe zwierzątko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie podaje mu mleka, jak juz to te specjalne dla kotów.
no nic, zaraz jedziemy do weta, zobaczymy, co powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() awio - najlepiej więc, jeżeli pójdziesz z kotkiem do lekarza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A jak maluch już wróci do zdrowia - zmień karmę. Purina to nic dobrego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a ja się nie zgodzę - Purina ma wiele rodzajów karm,śmieciozapychaczy typu Darling czy Friskas też, ale posiada też wartościowe jedzenie, np Pro Plan
![]() vadi - ciesz się, ze masz takie koty, moje z kolei są potwierdzeniem tego, co napisałam - przemycenie im krowiego mleka przez babcię skończyło się rozstrojem żołądka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
niestety nie mam dobrych wiesci
![]() Kot dostal zastrzyki (antybiotyki i nospe), w sobote kolejna dawka a potem tabletki. poza tym ma swiezb w jednym uchu i zapalenie dziąsel. jelita sa dosc mocno spuchnięte. narazie jest na royal canin intestinal, i pewnie zostanie na niej do wyzdrowienia. co do karmy - nie dajmy sie zwiariowac. wiadomo, ze super byloby karmic royal caninem ale zwyczajnie mnie na to nie stac. kot nie dostaje whiskasa, czytam sklady i kupuje przyzwoite zarcie. pies przez 8 lat jadl frolica, i poza nadwaga jest zdrowa jak ryba. teraz jest na odchudzajacym royal caninie ![]() ja wiem, ze RC polecaja wszyscy weterynarze, na zmiane z eukanubą ale moim zdaniem dlatego, ze RC zwyczajnie lobbuje wetów. purina tez nie jest najtansza, sklad nie jest najtragiczniejszy, a jak ma sie psa, kota i akwarium to fundusze są nieco ograniczone. takze dzieki za rade, zrobie co bede chciala ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
*sportaddict*
|
Awio, nie martw się, wzdęcia itp. to standard dla maluszkow, więc to nie musi być nic złego
![]() ![]() ![]() A może podskubał jakąś roślinę? Uszka też się leczy w miarę szybko, najważniejsze, że zauważyłaś, że coś jest nie tak i już leczysz kociaczka ![]() Napewno będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie kicius jak go adoptowalam tez byl bardzo chudy,
wygarneli go na interwencji, dziki kot, kotry byl chudy i ludzka reka nie tkniety i chyba przekarmilam ![]() od poczartku kupka byla dosc "luźna" ale myslalam, ze to normalne, bo to maly kotek. no nic, dostalam preparat na biegunke do pyszczka 3x dziennie, antybiotyki... musi byc dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
*sportaddict*
|
No cóż, zwierzątka z ulicy zawsze wymagają więcej troski.
Ale kochają też bardziej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.