|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Nowa fryzura? Nowy makijaż? Proszę o sugestie:)
Tym razem zwracam się o radę do Wizażanek, bo mam ochotę na jakieś zmiany, a koncepcji narazie brak.
Muszę się pożegnac z wszelką ekstrawagancją ze wzgledu na pracę ( biuro ), a mam zamiar zacząc od fryzury. Problem tylko że włoski mam nieciekawe: cieniuteńkie, delikatne i mega nieposłuszne - falują i wykręcają się we wszystkie strony. Ze względu na szybkie przetłuszczanie się wlosów grzywka raczej odpada - kiedyś miałam i myłam ją trzy razy dziennie ![]() ![]() Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie, dotyczące nie tylko fryzury ![]()
Aniołek[*]28.11.2015 Edytowane przez anetka832 Czas edycji: 2010-12-03 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Nowa fryzura? Nowy makijaż? Proszę o sugestie:)
masz chłodny odcień cery i jasne brwi, nie pasują Ci czarne włoski, ja bym je rozjaśniła do kawy z mlekiem ew. czekolady, wycieniuj je od czubka głowy, nie będą takie 'ulizane' i wszystko będzie ciekawsze, może fryzurka Victorii, zakrywa uszy a jest ciekawa i delikatna, ja jednak doradzałabym grzywkę na bok ze względu na wysokie czoło
co do makijażu wytuszuj mocniej rzęsy, wymodeluj twarz, poszukaj dobrego dla Ciebie podkładu, w tonacji chłodnej, brązer i rozświetlacz na policzki, błyszczyk w kolorze maliny będzie dobry ![]() mam nadzieję że troszkę pomogłam, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Powinnaś u nasady unieść włoski- aby było ich więcej.
Czasami możesz też pokręcić włoski- na loki. Skoro masz tendencje do kręcenia - to nie będzie najmniejszego problemu ![]() a efekt będzie świetny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Co do makijażu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem ze względu na typ Twoich włosów i fakt, że wykręcają się we wszystkie strony (tak jak z resztą i moje) powinnaś poprosić fryzjerkę o ich bardzo mocne ścieniowanie i długość do szyi, właśnie w stylu wymienionej tu już Victorii Beckham. Być może po obejrzeniu zdjęć jej fryzury będziesz troszkę przerażona i uznasz, że zupełnie się mylimy i ta fryzura jest nie dla Ciebie. Obecnie jestem podobnie ścięta i od razu Ci mówię, że po pierwszym umyciu (fryzjerzy zwykle nakładają duże ilości pianek i żelów, więc fryzura naprawdę jest podobna i można się w niej głupio czuć) włosy zaczną układać się na swój sposób, nie są już tak podobne do włosów Victorii i znacznie mniej się wywijają niż przed ścięciem (u mnie przestały wcale!) i powinnaś być zadowolona
![]() Oczywiście każdy ma inny typ włosów, ale sądzę że to dobry pomysł. Również jestem za rozjaśnieniem włosów, ale na początek nie bardziej niż o 2-3 tony, żebyś nie doznała szoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję za rady dziewczyny
![]() ![]() Chociaz nie ukrywam, że pozbycie się mojego czarnego koloru z włosków lekko mnie przeraża. Zdjęcie, które załączyłam jest bardzo rozświetlone, a i twarz prawie bez makijażu, więc dodam jeszcze zdjęcie sprzed 2 miesięcy dla porównania. Margaret-witam ostrowiankę ![]()
Aniołek[*]28.11.2015 Edytowane przez anetka832 Czas edycji: 2010-12-03 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja pozbywałam się kolorku w ten sposób :
najpierw położyłam blond - włosy się rozjaśniły i były lekko rude, potem połozyłam czarny ktory po 2 tygodniach na wlosach rozjasnianych 'spłynął z nich', w tym momencie jestem calkowitą brunetką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
A dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]()
Aniołek[*]28.11.2015 Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-08-10 o 09:48 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja mam tez cienkie wlosy i 2 razy w ciagu dnia rozjasnialam..faakt ze sie popalily koncowki ale to nie problem bo obcielam,a kilka masek i wrocily do normy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.