|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
SOS w wyborze fryzury!
Witajcie Wizażanki
![]() Nie jest to mój pierwszy wątek, ale co do wyboru fryzury owszem. Zaznaczam, że użyłam już wyszukiwarki po raz n-ty i nie znalazłam tego, czego chciałam. ![]() W środę wybieram się do renomowanego w naszym mieście fryzjera i wiem, że wydam sporo pieniędzy na ścięcie. Dlatego chcę wybrać fryzurę, z której raczej będę zadowolona. Mam ciemne włosy do ramion i grzywkę do połowy długości nosa. Ostatnio (a było to dosyć dawno) ścięłam się 'na boba', ale że fryzjerka nie zrobiła tego dobrze, zostały mi wycieniowane boki. Tył i przód głowy jest równy, ale najkrótsze wycieniowane włosy znajdują się na długości ok. połowy szyi. Włosy prostuję, czego skutki można zauważyć na końcówkach. Muszę je w ten sposób modelować, bo są niesforne i odręcają się w różne strony. Znalazłam przód fryzury, która bardzo mi się podoba, jednak nie jestem pewna co do tyłu. I tu właśnie chcę prosić Was o pomoc - co z nim zrobić? I czy w ogóle to pasuje dla 17 latki? Wiem, że raczej powiecie, że tył również trzeba wycieniować, ja jednak proszę o jakieś inne porady, bo przez wycieniowanie robi mi się tzw. siano! Wystarczy, że i tak mam poniszczone włosy (zaznaczam, że używam odżywek, staram się dba o moje włoski ), a to, co zrobiłabym na przodzie wymaga ciągłego prostowania. :/Proszę także o wklejanie innych fryzur, załączam zdjęcia moich włosów i fryzury, która mi się spodobała.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: SOS w wyborze fryzury!
Moim zdaniem ta fryzura pasuje do 17 latki...mam 15 lat i taką fryzurę(no może już nie widać, bo włosy odrosły)Jeżeli mówisz, że robi Ci się siano po cieniowaniu i musisz prostować włosy, bo Ci się nie układają wogóle ich nie cieniuj! Po wycieniowani włosy się kręcą(wiem z własnego doświadczenia)...
A co do tyłu fryzurki...jeśli przód jest cieniowany...a jak widzę jest...tył też musi być...inaczej całość nie wygląda ciekawie...Gdybyś mnie zobaczyła, wiedziałabyś o czym mówię xD |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
hmmm chyba masz dosc geste i proste wlosy
radzilabym ci zrezygnowac z grzywki (tzn. wydaje mi sie ze bez niej byloby lepiej) ewentualnie dluga grzywka na bok calkiem fajnie bedziesz chyba wygladac w wycieniowaniu bo teraz masz wlosy rowne i tak troszke stoja, a przy wycieniowaniu ukaladaly by sie ladniej acha i radze zapuscic wlosy bo geste+ krotkie ---> to moim zdaniem troche kiepskie rozwiazanie |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za rady. niestety grzywkę jakąś muszę mieć, bo bez wyglądam bardzo źle, nie tylko ja to mówię, ale doradzałam się innych
![]() włosy jak już napisałam nie mam równych, mam już odrobinę wycieniowane, bo wcześniej miałam 'boba'. ![]() może macie propozyje na zdjęciach? chętnie bym zobaczyła
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
ale jeśli masz włosy, które się kręcą to taka fryzurka nie będzie za dobra, bo będziesz musiała zawsze ją prostować... Chociaż jest ładna i by do Ciebie pasowała. Ale nie farbuj włosów bo masz bardzo ładne
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
o farbowaniu narazie nie myślę właśnie końcówki czasami mi się po prostu zawijają nie w te strony co trzeba.. i wiem, że będę musiała prostować. kiepsko
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Czy poprzednio miałas może ścinane włosy brzytwą? Jeżeli tak, to całkiem możliwe, że przez to Twoje włosy są sianowate i niesforne. Jeżeli chodzi o tył takiej fryzurki to może pasował by tz. szpic? ...albo poprostu zapytaj fryzjerkę
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
byłam już u fryzjera i niestety, mimo tak dobrej reputacji, ja nie będę go polecała. przód jest w ogóle inaczej ścięty niż powinien, a tył tak mi wycieniował, że będę musiała dłuuugo hodować włosy do poprzedniego stanu.
muszę iść jeszcze raz, tym razem do innej fryzjerki i poprosić o podcięcie włosów, bo nie mogę na siebie patrzeć jak już będzie po wszystkim,dodam zdjęcia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

), a to, co zrobiłabym na przodzie wymaga ciągłego prostowania. :/

radzilabym ci zrezygnowac z grzywki (tzn. wydaje mi sie ze bez niej byloby lepiej) ewentualnie dluga grzywka na bok