|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
poszukuje wykroju na spodniczke prosze pomozcie
moja siostrzenica wymyslila sobie ze na rozpoczecie roku chce pojsc w spodniczce olowkowej z wysokim stanem jednak jest maly problem jest bardzo szczupla i zadna ze spodnic w sklepie na nia nie pasuje :/
wiec prosze poratujcie mnie wykrojami ewentualnymi radami jak mam jej taka spodniczke uszyc ![]() w zalacznikach podaje spodniczki jakie jej sie podobaja
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: poszukuje wykroju na spodniczke prosze pomozcie
nikt mi nie pomoze ??
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niezbyt Ci pomogę, bo dopiero uczę się obsługiwać maszynę, ale jeśli się na tym znasz i Twoja siostrzenica znalazła spódnicę, która jej się podoba, to może najlepiej będzie ją po prostu dopasować? Tzn. znaleźć rozmiar, który najlepiej na niej leży i ewentualnie zwęzić spódniczkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Najlepiej stworzyć sobie wykrój spódnicy podstawowej i przemodelować go na spódnicę ołówek. Spódnice, których zdjęcie wrzuciłaś maja odcinany pas. Nalezy go wymodelować jak gorset. Tzn podwyższyć wykrój spódnicy podstawowej o kilka centymetrów 5-10 (nie wiem jak wysoko ma sięgać pas) i zrobić zaszewki. Zaszeki na pasie muszą tworzyć kształt podobny do klepsydry. Do pasa doszywamy przemodelowaną tj. zwężoną ku dołowi resztę spódnicy. Niestety nie mam skanera żeby to dokładnie rozrysować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
bardzo dziekuje za odpowiedz
juz wiem o co chodzi ![]() jeszcze raz dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.