|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Prosze o pomoc z doborem koloru!
witajcie!
Juz od paru ladnych lat farbuje swoje wlosy na kolor blond. Jednak, juz od dluzszego czasu zauwazylam ze staly sie strasznie slabe, konce porozdwajane, suche itp. itd. Postanowilam zmienic kolor wlosow na ciemniejszy (mleczna-jasna czekolada) obecnie mam b.jasny blond i jest to dla mnei trudna decyzja. Czy zmiana koloru pomoze mi w pielegnacji wlosow?, boje sie ze w rezultacie wszystkie mi wypadna Jak myslicie, czy pofarbowac cala glowe na jeden kolor, czy moze zrobic baleyage? Pomozcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prosze o pomoc z doborem koloru!
jeśli chcesz pielegnowac wlosy,
to zadne farbowanie ci w tym nie pomoze. kazda farba niszczy wlosy. a jaki masz naturalny kolor wlosow? najlepiej wroc do niego. a pozniej uzywaj maseczek i odzywek. no i najlepiej nie uzywaj suszarki i prostownicy. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio w jakiejś gazecie przeczytałam, że dwu czy trzy kolorowe pasemka są już niemodne. Jeśli chcesz ożywić fryzurę i dodać jej trójwymiarowości zrób sobie kilka jaśniejszych refleksów
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
moj naturalny kolor to ciemny blond... nei przepadam jednak za nim, bo wyglada tak jakbym sie wytarzala w kurzu
... niestety, taka prawda.Jednak jesli juz nic nie pomoze, to bede musiala tak zrobic. Moze jednak pofarbuje wlosy na ciemniejszy kolor i pozniej bede uzywac szamponu koloryzujacego, czekajac az wlosy mi odrosna?? jka myslicie... chociaz ja nie jestem az taka cierpliwa. pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
hej! a może spróbuj farbować włosy kremem bez amoniaku? np.l'oreal hi.richesse.To koloryzacja ton w ton także wiele nie zmieni w kolorze ale uczyni go ładnym, za to włoski będą pięknie błyszczeć.Kremy te są dostępne u fryzjerów i na allegro ale najlepiej zobacz wcześniej paletę bo ta na allegro wygląda jakby większość kolorów niczym się od siebie nie różniła
Sama używam tej linii i szczerze ją polecam.Nie tylko nadaje włoskom piękny kolor i blask ale i je odżywia.Dla mnie to ważne.Nigdy nie zdecydowałabym się na nic trwałego.A ta spłukuje się po ok.6 tygodniach (przynajmniej u mnie) i nie widać odrostów.Do pielęgnacji polecam serię Farouk CHI.Też profesjonalna a działanie ma zabójcze,oczywiście pozytywnie rzecz ujmując. Z drogeryjnych używałam Pantene i też byłam bardzo zadowolona. Tak mi się wydaje że skoro zależy Ci na dalszym farbowaniu i jednocześnie na intensywnej regeneracji to byłoby dobre rozwiązanie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje włosy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
a zapomniałam... zgadzam się z koleżanką powyżej że powinnaś odstawić suszarkę i prostownicę a jeśli już nie jesteś w stanie to kup krem chroniący włosy przed temperaturą.Najlepsze znajdziesz na KWC. I koniecznie chroń włoski przed słońcem i innymi szkodnikami
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
bardzo dziekuje za pomoc!
Ten pomysl z farabmi l'oreal hi.richesse jest swietny i mysle ze go zastosuje. Wielkie dzieki za wskazowke ![]() pozdrawiam serdecznie! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

... niestety, taka prawda.