![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Taniec z ogniem
(Jesli juz byl podobny watek to przepraszam
![]() Witam Wizazystki!Chcialabym sie dowiedziec ,czy wsrod Was ktos podziela moja pasje,a mianowicie taniec z ogniem.Jak zaczela sie Wasza przygoda z nim ,od kiedy cwiczycie i czy probowalyscie juz z ogniem,czy ciagle cwiczycie na "sucho"? A moze po prostu widzialyscie wystepy milosnikow poi,filmiki w necie,albo ktos z Waszego otoczenia cwiczy i chcialybyscie taz sprobowac?/ pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Taniec z ogniem
Szalenie mi sie to podoba i lubię oglądać filmiki w necie, ale za nic nie wiem jak zacząć... (;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ano kręcę
![]() ![]() ![]() ![]() Pracujemy z chłopakami z grupy nad strojami i układami porządnymi, coś zaczynam myśleć jak spektaklami fabularnymi i muszę przyznać, że na dobrej drodze jesteśmy ![]() W następnym roku jedziemy na warsztaty nad morze razem z zaprzyjaźnionymi bębniarzami, kilka innych też pewnie się zaliczy. Pewnie się kiedyś poznamy ![]() Grupa kuglarsko ogniowa Paracetamol pozdrawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Od 2 lat kręce poikami
![]() ![]() ![]() Chciałabym tez spróbować z diabolo, ale jakoś nie wiem jak się zabrać. Wszystkiego uczę się sama z róznych stron internetowych, filmików itp. Uwielbiam swist ognia podczas kręcenia ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja krece od niedawna.Podstawy juz opanowalam (mlynki,motyle itp) i przechodze do bardziej zaawansowanych rzeczy.A z poi zapoznal mnie moj kuzyn,ktory byl w grupie bebniarzy i sam zaczal krecic.No i jakos mnie wkrecilo
![]() rosiek ja praktycznie wszystkiego ucze sie sama.Mieszkam w malej miescinie,gdzie o poi nawet nikt nie slyszal,wiec po prostu nie mam mozliwosci cwiczenia z grupa jak Stromanthe.Ucze sie glownie z filmikow podejrzanych w necie,od czasu do czasu kuzyn mi cos pokaze.No,ale mam nadzieje,ze kiedys bede miala okazje rozwinac skrzydla i pocwiczyc z ogniem,albo sprobowac z kijem,czy wachlarzami.Zaczac mozesz od zrobienia poi.Najprostszym sposobem jest chyba wypchanie skarpetek i zawiazanie sznurowkami.Wtedy chociaz unkiniesz siniakow i bolu,bo z poczatku to jest nieuniknione ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hm, może faktycznie spróbować i zacząć samej... Ciekawe tylko co potem (;
No, ale jak nie spróbuję, to się nie przekonam, czy dobrze się w tym czuję ;] A ty zwyczajnie patrzysz na filmiki i próbujesz powtarzać figury, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.homeofpoi.com/lessons_all...rary-POI-3_0_0 Polecam ta stronke,szkoda tylko,ze jest po angielsku,ale znajdziesz tam filmiki co i jak.
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zosiu, to chyba nie o mnie ci chodziło, bo ja kręcę poikami z ogniem od półtora roku
![]() Na www.kuglarstwo.pl jest forum, zawsze można zapytać jakby co ![]() W zimie jak robiłam pokaz koledze na 18 w pewnym momencie robienia 3 bit do tyłu za plecami potknęłam się lekko i poi krzywo mi poleciała oplątując ramię. Szybko ją strząsnęłam, ale łańcuch odbił się na skórze. Na szczęście szybko zeszło ![]() Poi skarpetowe robiłam w następujący sposób- brałam podkolanówki, woreczki z ryżem, które wsadzałam w zwykłe skarpetki. Zawijałam i do podkolanówki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jutro spróbuję sobie jakieś zrobić wg sposobu Stromanthe
![]() No i przede wszystkim dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
W zeszłym roku miałam z tym styczność poprzez znajomego.
Bardzo widowiskowe pokazy. ![]() O ile mnie pamięć nie myli, odbywały się wtedy warsztaty gdzieś w Polsce, tylko niestety link mi zaginął. EDIT: Bardzo prawdopodobne tu były informacje - http://kuglarstwo.pl/dropsy/kontakt.php. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Stromanthe mi chodzilo o to,ze na pewno masz wiecej mozliwosci skoro w Twoim miescie jest grupa osob,ktora sie tym zajmuje.Zawsze ktos Ci cos pokaze itd
![]() Zalaczam fotke poi,ktore zrobilam z pileczek tenisowych.Na pewno sa trwalesze i lepiej wygladaja niz skarpetki,chociaz sama z nimi zaczynalam ![]() A stronke kuglarstwo.pl tez znam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
bardzo chciałabym spróbować ale niestety nie mam dostępu do nikogo kto mógłby mi to pokazać...
myślisz że jest sens popróbować samej? czy z samych filmików mogę nauczyć się czegokolwiek, choćby podstaw? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja spróbuję, jeśli się nie uda, to trudno
![]() ![]() Edit: a odnośnie poi: jakiej ok. długości je zrobić?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Jeśli spróbujesz, to ja Ciebie też będę
![]() Cytat:
Cuuudo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
rosiek Stan z wyciagnietymi rekami wzdluz tulowia:poi razem ze sznurkiem nie powinno siegac dalej niz do podloza(najlepiej niech zwisa pare milimetrow nad nim).Pozniej mozesz zmniejszyc dlugosc poi,ja osobiscie wole machac nieco krotszymi,ale ta dlugosc ktora opisalam jest chyba najlepsza dla poczatkujacych.
diamentowa Sens jest oczywiscie no i dobra zabawa.Wiadomo,ze mistrzem od razu nikt sie nie rodzi, jedyna rada to cwiczyc i cwiczyc. Mi i tak niewiele dawalo,ze ktos mi pokazywal,tu chodzi o zwykla koordynacje ruchow tzn ze chcesz machac prosto,a rece jakby cie nie sluchaly,chociaz nie masz jakis ograniczen fizycznych ![]() ![]() ![]() backie a sama tez krecisz?/ ![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaka Waszym zdaniem muzyka pasuje najlepiej do tanca?/Kiedys myslalm,ze tylko przy bebnach da sie tanczyc (efekt naprawde swietny,sama probowalam ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Bardzo mi się podoba ten taniec.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zośka - właśnie też zastanawiałam się nad muzyką, nawet wczoraj trochę przesłuchiwałam, ale nic mi nie pasuje...
A poi zacznę robić dzisiaj po południu, bo będę miała chwilę czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Inny sposob na zrobienie poi?/Pamietacie dlugie,kolorowe,pasiaste podkolanowki?/Wystarczy,ze wrzuci sie do nich pileczke od tenisa,ryz, groch lub cokolwiek innego byle nadac im odpowiednia wage. Wbrew pozorom wyglada to calkiem niezle,gdy sie nimi macha
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
W moim mieście chłopaki wieku około 17 lat tańczą z ogniem i występowali dwa razy na imprezach w mieście wieczorem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Boże, ile tu się dzieje
![]() Zosiu, my wszyscy zaczynaliśmy kiedyś od zera. Chłopaki z grupy, w tym mój TŻ uczyli się kręcic kijem bez internetu ani osoby, ktora by im chociaż podstawy pokazała. Jeden chłopak w mieście kręcił poi. A teraz Paweł i Kacper tak świetnie kręcą, że mogę na nich patrzec godzinami ![]() ![]() Kręcic można do wszytskiego i wszystkim. Dorabianie dziwnej mistyki do kręcenia wg mnie jest dosyc głupie. Bębny pasują, bo wybijają wyraźny rytm, ale ja na przykład lubię też kręcic do muzyki fortepianowej, Enigma całkiem nieźle się nadaje. Wszystko co ma przyjemny rytm. Kręciłam nawet do Kubusia Puchatka na pokazie dla dzieci i nie narzekałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja strasznie chcialabym sprobowac z ogniem.Juz troche nudzi mnie to cwiczenie na "sucho". Mysle,ze poradzilabym sobie, bo przeciez i tak z poczatku za duzo bym nie kombinowala
![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam dziewuszki,tak sie palily do nauki ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam moje pierwsze poi ogniowe zrobiłam ze starych jeansów
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam wczoraj dwie poi, ale jedna mi się rozwaliła, bo nie zauważyłam dziurek na materiale (jak ja kocham mojego psa
![]() Na razie uciekają mi na boki, chociaż wczoraj przed rozwaleniem jedne z poi zaczynałam nad nimi trochę panować^^ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w mieście jest grupa ludzi,którzy zajmują się tym ( zabawa z ogniem,wachlarze,żonglowa nie i ziajanie ogniem ).Zaczęli sami aż wkońcu całe miasto zobaczyło jacy są zdolni i na każdych festynach itd.występują
![]() Życzę powodzenia dziewczyny ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]() Ale wychodzi im to rewelacyjnie, ja widziałam ich wystepy już setki razy ale za każdym razem tak samo mne szokują i zawsze mi sie to bardzo podoba, chciałabym kiedyś spobowac, ale nie ukrywam, ze trochę się boję..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Złożyłam sobie katedralki z jeansu i heja z parafiną
![]() ![]() Pytasz jak to było... No wyszłam, pokręciłam, zeszłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.