|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jasna karnacja...
Jestem brunetka i mam brazowe oczy i ta nieszczesna jana karnacje. Wygladam doslownie jak bym byla anemiczka a nie jestem. Bylam juz opalona w czerwcu i co szybko znikla ta opelinizna mimo przebywania calym dniem na sloncu i ... nad jeziorem gdzie ponoc lapie bardzo slonce... Moze ja jestem jakas inna?? No i najsniejsza to mam twarz :/ mam lekko zadarty nos i on zawsze opala sie pierwszy.. jak uzyskac lana rowna opalenizne??
Mam takie pytanie jak sie opalac zeby sie opalic i utrzymac ta opalenizne?? No i jeszcze jeszce jakis makijaz ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jasna karnacja...
Też mam jasna karnację i niby szybko sie opalam, ale po miesiącu, a nawet 2 tygodniach opalenizna nie jest widoczna. Taka juz nasza uroda
![]() A jasne fluidy da sie znalezc, ja uzywam obecnie Max Factor Latsing Performane 102. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A może polubić?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...86996&page=152
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja nie mowie ze jasna karnacja jest brzydka, a wrecz przeciwnie jest taka delikatana i szlachetna :P i nie kazdy moze miec taka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale to ze sie nie chce podkreslac, wybielac i akcentowac tak tej cery, to nie znaczy ze sie jej nie lubi!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja doszłam do wniosku, że bez sensu się opalać. Ok przesiedze kilka tygodni na sloncu, pojde kilkanascie razy do solarium, to bede ladnie opalona. Ale co z tego, skoro po miesiacu znowu będe blada? mam sie opalac caly rok na okraglo
![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tak chyba tak zaczne robic:PP ale taka opalenizna jest ladna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no pewnie jak się chodzi w spodniczkach czy w topach letnicj to wypada być opalonym;] ale tak do szkoly to nikt raczej nie zwraca uwagi na opalenizne. A skora zdrowsza, nie trzeba stale jej nawilżać.
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zawsze przeciez można zdobyć opaleniznę bez udziału słońca - balsamem brązującym, samoopalaczem: w ten sposób i wilk syty i owca cała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ale nie wszystkie samopalacze sa dobre i zostawjaja smugi :/ zdarza sie tez ze poprostu nierowno sie rozmaruje i wyglada poprostu brzydko, no i zalezy od preparatu SZTUCZNIE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ale wy marudzicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a dziala??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No pewnie że działa. Beta karoten sa w marchewkach, a marchewki przeciez przyciemniaja karnacje
![]() Jednak lepiej łykac kapsulki bo daja szybszy efekt. Moj kuzyn kiedys nałogowo łykał beta karoten i ciagle chodzil z ciemną karnacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie był taki żółto-pomaranczowy po tym? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie. Zółto-pomarańczowa to mozesz byc po samoopalaczu, a beta karoten po prostu naturalnie przyciemnia karnacje. To naturalny pigment
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm no to bylby to fajny sposob na ciemniejsza karnacje ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Z tego co mi wiadomo to to dziala na wszystkich bo to naturalny pigment
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
To ja pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź mgr Barbary Kwiatkowskiej, biotechnologa : "Tabletki z beta-karotenem na pewno nie zaszkodzą, a dostarczą naszemu organizmowi skutecznych antyutleniaczy walczących z wolnymi rodnikami. Beta-karoten gromadzi się jak wspomniałam powyżej w naskórku, dlatego może nadawać lekko opalony odcień skóry, jednak obietnice pięknej brązowej opalenizny są chyba troszkę przesadzone. Nie należy także przedobrzyć z ilością beta-karotenu, bo odcień skóry może przybrać zbyt pomarańczową barwę. Ogólnie polecam, byle nie przesadzać z dawkowaniem, zwłaszcza jeśli jednocześnie lubimy popijać soki marchwiowe. Co prawda witaminy A w postaci beta-karotenu nie można przedawkować, więc tym nie trzeba się martwić, ale chodzi bardziej o to, by nasza skóra nie przybrała zbyt pomarańczowego kolorytu. Warto zacząć łykać takie tabletki np. przed letnim okresem, by lekko ozłocić karnację, można je także brać przez cały rok traktując jako suplement uzupełniający naszą dietę w witaminy. Ich działanie ochronne przed promieniami UV polega przede wszystkim na walce z wolnymi rodnikami, natomiast zmniejszenie groźby uczuleń i poparzeń słonecznych nie zostało tak do końca udowodnione.
Poza tym naturalnie łykanie takich tabletek nie zwalnia nas ze stosowania produktów ochronnych z filtrami. Istnieją także preparaty kosmetyczne na bazie beta-karotenu, ktore również mogą wpływać korzystnie na koloryt skóry."
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Tak więc polecamy BETA-KAROTEN
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
No tak...Beta-karoten.. Ale jeżeli ktoś nie chce kupować kapsułek to przecież on występuje też w pomarańczowych i żółtych owocach i zielonych warzywach liściastych... Tak chciałam wtrącić ;P Chociaż na mnie nie działały ani kapsułki [nie no, może przesadzam, różnice troszkę było widać... ale troszkę..] ani owoce i warzywa... ; ]
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jednak najwiecej beta-karotenu mają marchewki. Mozna tez pic soki marchwiowe, albo jesli ktos nie lubi samej marchwi to marchwiowo-jablkowe np
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a ile kosztuje ten beta- karoten... bo za brdzo nie orientuje sie w cennikach
słyszalam tez ze gdy sie posmarujemy sokiem z marchewki to uzyskamy ladna opalonizne tylko ze to chyba sie dobrze sie rozmarowuje ( nie tak jak samopalacz) ale i zmywa szybko ktos probowal?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Oj, nie radzę, zostaną Ci smugi...Najlepiej codziennie pić szklankę soku z marchwi, świeżo wyciśniętego
![]() ![]() Niektórzy twierdzą także że kąpiel w liściach z orzecha włoskiego przyciemnia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No i balsamy itp z orzecha włoskiego przyciemniaja
![]() Wiem, bo stosowalam takowy balsam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mozesz jesc duzo marchewek, napewno cos pomoga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.