![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
22% VAT na internet
Dziweczyny znowu nasi wspanial pilitycy uderzają w nas młodzież chcą zmienic VAT na internet z 7% na 22%.co wy o tym sądzicie??Czekam na wasze opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: 22% VAT na internet
Powiem tylko tyle: oni są NIENORMALNI. Gdyby internet był u nas tani, to co innego, ale jest jednym z najdroższych na świecie, oni szukają pieniędzy tam gdzie ich nie ma, to samo z tą akcyzą na kosmetyki, bo uważają że to jest luksusowa rzecz, ale z tej akcyzy wyłączyli jachty, no bo w końcu jacht to żaden luksus, prawie każdy go ma
![]() W USA jest zakaz opodatkowania nie tylko usługi dostarczania Internetu ale także transakcji, które są za jego pośrednictwem zawierane, jeżeli u nas dźwigną VAT to mogą pomarzyć o informatyzacji kraju i upowszechnianiu Internetu...ale się zdenerwowałam ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wysokie ceny za internet to jedna sprawa a VAT do tego (całkiem spory) to druga. Dwa w jetnym to za dużo.
Ostatnio "zauważyłam" akcyzę w mazidłach. Podobno wynosi ona 20% a może wzrosnąć do 65%. Co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( bezzzzzzz komentarza!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! ;(
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a może napiszcie, ile każda z was płaci miesięcznie za internet. Ja płace 59 zł
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jest nas "w sieci" 18-20 osób. Każdy płaci 35-38zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
U nas jest największa sieć w Polsce, ma ponad 500 osób w sieci, a tyle płacimy, zdziercy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ile i gdzie to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
U mnie jest za miesiąc 42 zł. Kablówka, ale indywidualnie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Protest przeciwko 22% VAT
http://www.jarmuziewicz.platforma.org/protest.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
U mnie z kablówki 79 zł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja płacę za internet 149 zł z chello - kablówka osobno i jak mi dowalą VAT to sie pochlastam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
140
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja też mam z TP SA i płacę tyle ile napisałam ale musieliśmy się zorganizować. To podstawa.I nie musimy opłacać administratora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja płacę w Dialogu ok.120 zł i tez nie chcę mysleć ile będzie potem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Brak mi słów na określenie furii jaka mna teraz miota... Jasne zastanawiam się czemu nasz kraj szuka pieniedzy gorączkowo nie tam gdzie trzeba! Wprawdzie nie płacę dużo za łącze bo tylko 60 zł miesięcznie ale za to zapłaciłam blisko 500 za podł.aczenie do sieci ( i w dodatku wciąż muszę się użerać i straszyć sądem tych niedopowiedzialnych gówniarzy co sie tym zajmują...). Ale mam juz dosc swiadomosci ile muszę zarobić w ciągu miesiąca żeby opłacić coraz większą ilość rachunków które mi się zbieracją każdego miesiąca. I jestem coraz bardziej rozgoryczona... Doi się z nas biednych obywateli jak tylko się da
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Idioci. Wkurza mnie to okropnie, tym bardziej, że nie jest to żaden sposób na poprawienie sytuacji ekonomiczniej kraju, a wręcz przeciwnie. Doraźnie coś tam w budżecie załata ale na dłuższą metę spowoduje straty.
Ja mam to szczęście, że nic nie płacę ![]() Politycy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja mam wolne łącze wykupione w Satrze (z kablówką) i płacę 75
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja płacę ok 20 zł w sieci w bloku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, nie narzekać mi tyle, tylko biegiem na podaną strone
http://www.jarmuziewicz.platforma.org/protest.php protestować. no i następnym razem uważajcie, na kogo oddajecie głos w wyborach - nie żebym coś sugerowała ![]() ![]() A wiecie, że w USA, tym obleśnym kraju krwiożerczych kapitalistów ostatnio senatorowie podjęli decyzję, że Internet nie będzie opodatkowany DO KOŃCA ŚWIATA? takie podejście rozumiem, ci ludzie myślą o czymś więcej niż swoim nosie, i sięgaja myślą w czasie dalej niż do końca swej kadencji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
elve napisał(a):
> dziewczyny, nie narzekać mi tyle, tylko biegiem na podaną strone > > http://www.jarmuziewicz.platforma.org/protest.php > > protestować. JUŻ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Jo tyż wysłałam pozyjem obaczym.Co z tego wyniknie. Wysyłać, ludziska, wysyłać, niech się wszechwładnym jak sie im wydaje poczta zapcha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Co za poronione pomysły mają!!!
Niech sobie pensje obetną to pieniądze od razu się znajdą!!! Mnie to wszystko do szału doprowadza, to co teraz się dzieje w Polsce. Ja mam stałe łączę przez kablówkę i płacę miesięcznie prawie 122 zł, mam i tak najtańszą taryfę i najwolniej chodzącą. Uważam, że i tak to zdzierstwo tyle brać za internet. Pozdrawiam wszystkie internautki Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dzieki za wypoeidzi ja też jestm wściekła płecę 55zł miesięcznie z własnego kieszonkowego i mnie szlak trafia jak słysze o podwyżce.Może by którys premier zaczął arabiac jak przeciętny Polak to by się ździwił na co go nie stać.To jest po prostu smiechu warte co oni wyprawiają w tym kraju!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
To chyba jedyny plus mieszkania w bloku. Ja też tak mam.
Trzeba to brać pod uwagę przy zmianie miejsca zamieszkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja za internet miesięcznie płacę 200 zł - ale przed chwilką w radiu podali, że vat na internet ma być wogóle zniesiony
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
No cóż, gdyby tylko mogli wprowadziliby pewnie na wszystko większy podatek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kasia napisał(a):
> Dziweczyny znowu nasi wspanial pilitycy uderzają w nas młodzież chcą zmienic VAT na internet z 7% na 22%. Jest ogólnopolska akcja protestu, do której przyłaczył sie także wizaż - szukajcie czerwonego banerka z napisem "Nie dla droższego internetu" i wpisujcie się ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
W Polsce protestuje się już przeciwko wszystkim porojonym pomysłom naszych nawiedzonych polityków . VAT na internet podniosą prędzej czy później
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
płace 60 miesięcznie w sieci radiowej. Instalacja kosztowała mnie 450.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.