Rozstanie po wspólnum mieszkaniu razem - jak sobie poradzić? Co robić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-08, 07:14   #1
Finnuala
Przyczajenie

Rozstanie po wspólnum mieszkaniu razem - jak sobie poradzić? Co robić?

Witajcie
Postanowiłam napisać i poprosić Was o radę i wsparcie....Poniewaz nie wiem co robić i myśleć.......

Mieszkam z Tż razem juz dwa lata. Od ostatniego czasu, kiedy powiedziałm , że mnie kocha minęło ..... kilka miesięcy .......Na poczatku roku usłyszałam, że nie jest pewien czy mnie kocha......że codzień my śli co ma robić. . . . .Porozmawialismy , postanowiliśmy walczyć......Wyjechalismy razem .... myślałam, źe jest już ok.........aż do tego piatku........... Powiedział, że jest prawie pewien, że mnie nie kocha........... że jest mu ze mna wygodnie.......że nie powie mi, że mam się wyprowadzić już jutro bo się boi, że chciałby pomieszkać sam przez jakis czas, zobaczyć jak mu będzie...... ale mam jeszcze nokomu nie mówić co się dzieje, po cichu ma poszukać mieszkania, że mi pomoże.... Pod koniec miesiąca ma iśc na wesele do kuzynki - chce żebym z nim szła..... Mówi, że chciałby znowu poczuć te motylki w brzuchu, miec tego motora wewnętrznego który by go napędzał do działania jak na początku naszej znajomości............

Co ja mam robić?!?!?1 Jak mam mu oddać chociać kawałek mojej miłości do niego, żeby na nowo TO poczuł???

A może powinnam złożyć wypowiedzenie z pracy i wrócić do rodziców...Gdzie będę bezpieczna? Czy zostać tu, w jego miejscowości, gdzie mam stałą pracę, poszukać mieszkania? Ale tu wszystko mi go będzie przypominać...........

Tak się boję......... Nie wiem co robić.............Czy któraś z Was przezyła cos podobnego??????Jak sobie z tym poradzić?????

Proszę.........
Finnuala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 07:55   #2
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie po wspólnum mieszkaniu razem - jak sobie poradzić? Co robić?

Po pierwsze - nie badz na jego zawołanie. Nie wie co czuje, więc niech spływa - dlaczego to ty masz szukać mieszkania? Powiedz mu , ze od października masz współklokatorkę, więc niech się spakuj i wyprowadzi, skoro nie wie czy chce z Tobą tworzyć związek.

Jesli się wystraszy i zacznie walczyc o ciebie - punkt dla ciebie, jesli się wyprowadzi - nie ponizaj się blaganiem by został.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 08:30   #3
Finnuala
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Po pierwsze - nie badz na jego zawołanie. Nie wie co czuje, więc niech spływa - dlaczego to ty masz szukać mieszkania? Powiedz mu , ze od października masz współklokatorkę, więc niech się spakuj i wyprowadzi, skoro nie wie czy chce z Tobą tworzyć związek.

Jesli się wystraszy i zacznie walczyc o ciebie - punkt dla ciebie, jesli się wyprowadzi - nie ponizaj się blaganiem by został.
Sprawa z mieszkaniem nie jest taka prosta..... Ponieważ należy ono do niego. Ja po prostu się do niego wprowadzilam po wspólnej decyzji. Wiec to ja muszę sobie czegoś poszukać, chociaż on obiecał mi swoją pomoc. Ma też się dyskretnie rozejrzeć i pomóc mi w przeprowadzce.

Nie wiem jak zniosę uczucie, że on sobie przyprowadzi tam inna i ona będzie dotykać rzeczy, które razem wybieralismy, coś zmieniać w naszym gniazdku..... Boli mnie serce jak o tym myslę......
Stary 2008-09-08, 08:49   #4
martha330
Zakorzenienie

hm...pewnie nie jest Ci latwo. na Twoim miejscu przerpowadzilabym sie,ale zostala tam gdzie jestes,zostala w pracy,to doda Ci sily, pokazesz mu ze dajesz sobie rade! tylko porozmawiaj z nim,niech sie wypowie jak sobie wasz zwiazek wyobraza,co dales,przeciez nie bedziesz czekac w nieskonczonosc

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 09:03   #5
Mags1983
Zakorzenienie

GG do Mags1983

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
hm...pewnie nie jest Ci latwo. na Twoim miejscu przerpowadzilabym sie,ale zostala tam gdzie jestes,zostala w pracy,to doda Ci sily, pokazesz mu ze dajesz sobie rade! tylko porozmawiaj z nim,niech sie wypowie jak sobie wasz zwiazek wyobraza,co dales,przeciez nie bedziesz czekac w nieskonczonosc
Zgadzam się . . .
Stary 2008-09-08, 09:35   #6
Nexca
Raczkowanie

GG do Nexca

mialam podobna sytuacje, z tym ze wrocilam do rodzicow. po swoim przykladzie wiem ze gdy zamieszkalam z chlopakiem skonczylo sie wszystko. skoczylo sie przytuanie, mowienie 'kocham' he, nawet tv ogladalismy oddzielnie. obrot o 180st wszystkiego.

On po prostu poczul ze jestes tyko jego, ze nikt ciebie nie zabierze, wiec co robisz, kontroluje cie na kazdym kroku, a zaloze sie ze nawet archiwuj na gg ci czytal

wiem jak to boli, ja jak wyprowadzilam sie do domu, to wszystko mi go przypomianlo. jakas glopia durnostojka, ale od niego.. jakis papierek po cukierku w mojej kieszenie no wszystko. plakalam dosyc dlugo, ale niedlugo po tym spotkalam fantastycznego faceta, z ktorym jestem do teraz. Moj byly oczywiscie chcial do mnie wrocic, ale ja zrozumialam ze to by byla kwestia czasu, tygoni jak znow sie 'wyprowadzimy' od siebie.
Nexca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 09:43   #7
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finnuala Pokaż wiadomość
ale mam jeszcze nokomu nie mówić co się dzieje, po cichu ma poszukać mieszkania, że mi pomoże.... Pod koniec miesiąca ma iśc na wesele do kuzynki - chce żebym z nim szła.....
Cytat:
Napisane przez Finnuala Pokaż wiadomość
Ma też się dyskretnie rozejrzeć i pomóc mi w przeprowadzce.
czemu az tak zalezy mu na dyskrecji?? Dla mnie to jest co najmniej dziwne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 10:07   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

No właśnie, co to za "dyskrecja"? Dlaczego masz się od niego wyprowadzać "po cichu"? Przed kim on tak chce to ukryć??

Co do tego czy powinnaś zostać w tym "jego" mieście, czy wrócić do własnego, to myślę, że to już zależy gdzie będziesz się lepiej czuła. Może poszukaj pracy w swoim mieście? Żeby nie musieć wracać do rodziców na stałe, tylko móc niedługo wynająć coś samodzielnie? Nie musisz zostawać w tym mieście, jeśli nie chcesz, jeśli masz się tam gorzej czuć, tylko ze względu na to, że masz pracę. Praca nie jest jedyna na świecie, możesz mieć inną.

A szukać mieszkania - ja bym szukała "głośno", czyli normalnie. Popytałabym znajomych, czy nie wiedzą o czymś wolnym dla jednej osoby.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 10:35   #9
koKOro
Zakorzenienie

mnie sie wydaje, ze ta dyskrecja jest po to, ze jak pobedzie sam i by sie okazalo, ze jednak chce zeby nie bylo szumu wokol tego.

nie powinnas mu moim zdaniem stwarzac takich warunkow. skradac na paluszkach itp. obejrzyj sobie "nigdy w zyciu"

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 10:50   #10
maryna_ma
Raczkowanie

witam jestem za wypowiedzią lexie uwazam ze nie powinnas robic z tego zadnej tajemnicy wiadomo ze to wszystko boli.. ale spróbuj byc dla niego obojetna rozmawiaj z nim jak z obcym facetem, zacznij póki mieszkacie razem wychodzic troche sama nie wazne gdzie nawet zeby sie przejśc prtzez godzine czy 2 po jakims parku ale nic nie rób z nim.. traktuj go tak jak by juz nie był ci potrzebny. moze zauwazy ze jednak cos straci jak sie rozstaniecie a na wesele owszem poszła bym zawsze to jakas rozrywka.. ale i na weselu nie pozwoliła bym na traktowanie mnie tak słodziutko i tak dalej najlepiej nic nie udawac bo predzej czy później i tak kazdy sie dowie... ze cos jest nie tak.. pozdrawiam
maryna_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 11:38   #11
_kapryska_
JESTEM ONA

A może byc też i tak, że jest sprytny ( albo tak mu się wydaje) i chce tym samym zrobić z siebie "ofiarę" całej tej sytuacji.

Obawia się opinii otoczenia ( znajomych , rodziny)- on Ciebie tu sprowadził, masz pracę,a on byc może kogoś ( tutaj czysta spekulacja)- wtedy łatwiej powiedzieć ( i po to właśnie owa dyskrecja )- to ona się ode mnie wyprowadziła, ona mnie zostawiła...

Może się mylę, ale w momencie kiedy wyprowadzamy się na .. próbę- raczej juz nie wracamy do siebie, ew. nie jest lepiej a znacznie gorzej...

Tylko dlaczego masz rezygnować ze swoich potrzeb i pragnień?

Może sprobuj znaleźć jakiś " kąt" ( głośno) i pracuj sobie spokojnie.
Jeśli zauwazysz ,ze jest Tobie ciężko ,ze męczy Ciebie taka atmosfera i sytuacja, wracaj do rodzinnego miasta... To oczywiście tylko jedna z propozycji ... niekoniecznie do wykorzystania ...ale a nuż się przyda

.
_kapryska_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 13:04   #12
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Jakby moja siostra miałaby podobna sytuację i jej facet starałby się zrobić z niej ofiarę, to długo by to nie trwało Jeżeli on namawiał cię do wspólnego mieszkania to widać, był pewien miłosci i tych innych. Jeżeli on przestał cos czuć to czemu ty masz się starać jak wół i pracować na Wasze uczucie skoro to on nic nie czuje? starałaś sie i co ? Ty pracujesz, sprżatasz, gotujesz, dajesz mu w nocy a on co ? wielki pan i włądca? O nie !
Zostań tam gdzie mieszkasz, wynajmij mieszkanie, i pokaż mu, że bez niego też ci dobrze Przerwa ci tez sie przyda. Nie szukaj kogos nowego na siłe, bo nie tędy droga, ale żyj właśnym życiem i jak już to któraś napisała wychodż sama, bez mówienia, wracaj późno itp. niech się pomartwi a co, tyle mu zostało

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 13:24   #13
DariaKom
Zakorzenienie

Przepraszam, ale to jakiś skrajny idiota... Nie dość, że Cię krzywdzi, to jeszcze dokładnie zaplanował Twoje odejście tak, żeby nie wprowadziło to komplikacji do jego życia.
Masz się nie wynieść jutro, bo tego się boi..ale masz się wyprowadzić,
masz nie robić szumu, żeby w razie jak mu się nagle odwidzi nie było zamieszania,
niby macie się rozstać, ale na wesele masz z nim pójść, bo nie ma nikogo na Twoje miejsce...

Czy Ty się dziewczyno słyszysz...!?

Już wolałabym dostać gołą du** w pysk niż, żeby na odchodnym facet postawił takie warunki...

Chyba to on jest winny rozpadowi ostatecznemu związku, dlaczego więc Ty masz zrobić to w taki sposób, żeby jego najmniej dotknęło...

Zdenerwowałam się
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 13:51   #14
Kotzielony
Raczkowanie

Ja się tak zastanawiam ,czemu my KOBIETY dajemy się tak krzywdzic?
Czemu to my mamy sie starac tylko? z jakiej racji?
Twój TŻ jest wygodny, asekuruje się. Chce sie rozstać na chwile, pobyć samemu... ale żebyś nie mowila o tym rodzinie, znajomym, dlatego tez masz iść na ślub z nim... żeby nikt nic nie podejrzewał że coś jest nie tak.
Ja bym powiedziala takiemu: Nie martw się znajde sama mieszkanie, na ślub pójde , bo mam ochote się zabawić, ale nie licz na to ,że pójde jako Twoja kobieta, bo w końcu chyba nią nie jestem. Powinnaś odejść i powiedzieć jak się dowie co do Ciebie czuje to ma dać Ci znać, byle szybko, bo nie będziesz wiecznie czekać.
Jeśli obu osobom zależy to można wszytsko odbudować, ale wyprowadzka, nie służy ratowaniu związku , jest początkiem końca... Musisz zdać sobie z tego sprawe, pomimo tego że to jest przykre...

...z filmu " Niemoralna Propozycja
Kotzielony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 14:03   #15
Queen
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
No właśnie, co to za "dyskrecja"? Dlaczego masz się od niego wyprowadzać "po cichu"? Przed kim on tak chce to ukryć??

Co do tego czy powinnaś zostać w tym "jego" mieście, czy wrócić do własnego, to myślę, że to już zależy gdzie będziesz się lepiej czuła. Może poszukaj pracy w swoim mieście? Żeby nie musieć wracać do rodziców na stałe, tylko móc niedługo wynająć coś samodzielnie? Nie musisz zostawać w tym mieście, jeśli nie chcesz, jeśli masz się tam gorzej czuć, tylko ze względu na to, że masz pracę. Praca nie jest jedyna na świecie, możesz mieć inną.

A szukać mieszkania - ja bym szukała "głośno", czyli normalnie. Popytałabym znajomych, czy nie wiedzą o czymś wolnym dla jednej osoby.
Popieram Lexie.
Miej swój honor. Facet wyraźnie Ci powiedział, że to koniec, a teraz tylko ustawia jakieś szkopki. Wyprowadź się normalnie, skup się tylko na sobie i tym co dla Ciebie najlepsze.
Trzymaj się.

Mój wątek z wymianą kosmetyczną:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723489

Queen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 15:38   #16
AporiaCrataegi
Raczkowanie

A ja proponuje na weselu znaleźć sobie kogoś do zabawy...
i CUDOWNIE spędzić noc. (wesele - żeby nie było )

nawet jeśli już nie kocha to na pewno będzie zazdrosny.
AporiaCrataegi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 17:30   #17
nestka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AporiaCrataegi Pokaż wiadomość
A ja proponuje na weselu znaleźć sobie kogoś do zabawy...
i CUDOWNIE spędzić noc. (wesele - żeby nie było )

nawet jeśli już nie kocha to na pewno będzie zazdrosny.

ja bym nie poszła na to wesele.. do mieszkania to nie bo nie wie co czuje.. ale stwarzać pozory jak najbardziej, tak jak jemu wygodniej.. albo w jedną stronę albo w drugą..
nestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 17:58   #18
AporiaCrataegi
Raczkowanie

Dlaczego przez faceta ma rezygnować z zabawy na weselu?
przecież to okazja żeby kogoś poznać - poszaleć

poszłabym ale już nie jako dziewczyna - i nie ukrywałabym tego.
Stary 2008-09-08, 18:06   #19
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego przez faceta ma rezygnować z zabawy na weselu?
przecież to okazja żeby kogoś poznać - poszaleć

poszłabym ale już nie jako dziewczyna - i nie ukrywałabym tego.

A jaka to zabawa zaraz po rozstaniu iść na wesele jako para dla swojego byłego? OOOoooo matko! Nie wiem czy jest wiele osób które by na to poszły

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 19:04   #20
AporiaCrataegi
Raczkowanie

kochana sama mnie cytujesz ...
gdzie ja napisałam że jako para?
ew znajomych chyba.
Jeśli idę z kimś na wesele oznacza że jesteśmy razem???
Stary 2008-09-08, 19:53   #21
koKOro
Zakorzenienie

bardziej go "ukaże" jak nie bedzie mial z kim isc na to wesele

zakorzenienie
Stary 2008-09-08, 19:58   #22
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
ew znajomych chyba.

Nie... ale na wesela chodzi się w parach, czyli z osobą towarzyszącą ... nie zrozumiałaś mnie
Stary 2008-09-08, 20:17   #23
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nooo, to musi być super zabawa iść na wesele z byłym facetem

Jakiś masochizm, jak nic

Olej jego wraz z tym weselem, co Ciebie obchodzi, że nie będzie miał z kim iść? Najwyżej pójdzie sam.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 20:20   #24
diwina
Raczkowanie

Myślę, że chłopak po prostu miał z Tobą za dobrze i się do tego za bardzo przyzwyczaił. Myśli, że będziesz na każde jego skinienie i dlatego wydziwia Ci takie "ja nie wiem co ja bym właściwie chciał". Moim zdaniem ewidentnie potrzeba tu nagłego zwrotu akcji, żeby się facet w końcu obudził!
A mianowicie: nie dawaj mu przyzwolenia na trzymanie Cię w niepewności, sama podejmij decyzję, po prostu "obraź się" na niego. Pokaż, że nie jesteś zdana na jego łaskę i sama szybko znajdź mieszkanie i się wyprowadź rzucając na odchodnym to co napisała Kotzielony:
"jak się dowie co do Ciebie czuje to ma dać Ci znać, byle szybko, bo nie będziesz wiecznie czekać."
Co on sobie wyobraża? Przecież zachowuje się jak tchórz, który dba tylko o siebie, a Ciebie ma w nosie . Nie pozwalaj mu na to!
diwina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 08:35   #25
nestka
Raczkowanie

Cytat:
ew znajomych chyba.
z tego co koleżanka napisała w pierwszym poscie zrozumiałam, że to wesele w jego rodzinie, więc ona zapewne nie ma oddzielnego zaproszenia.. idąc z nim ewidentnie jest przez rodzine postrzegana jako jego kobieta skoro do tej pory mieszkali razem itd.. i o to mu chodzi.. może by poczuł, że coś może stracić gdy w takim momencie by zabrakło jej u jego boku, plus na pewno pytanie rodziny przed którymi tak chce uciec..
nestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 09:02   #26
mollyy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestka Pokaż wiadomość
ja bym nie poszła na to wesele.. do mieszkania to nie bo nie wie co czuje.. ale stwarzać pozory jak najbardziej, tak jak jemu wygodniej.. albo w jedną stronę albo w drugą..

Dokładnie o tym samym pomyślałam. Dlaczego masz iść? Żeby on nie musiał wszystkim tłumaczyć, z jakiego powodu jest sam? Czy może wydaje mu sie, że jak Cie zabierze, to bedzie taka mini- rekompensata? Bez sensu! Albo jesteśmy razem, mamy do siebie szacunek i nie dopuszczamy do takich sytuacji, albo nie i wtedy właśnie droga wolna. Jak on to sobie wyobraża? Że pójdziesz na wesele, będziesz sie uśmiechać i opowiadać wszystkim jego ciotkom, jaki jest cudowny? Tak to sie najlepszej zabawki nie traktuje, że jak mam ochote to sie pobawimy a jak nie to w zakurzony kąt a co dopiero człowieka.

Ostatnio pewna sytuacja z życia bliskiej mi osoby zmusiła mnie do pewnej refleksji. Twoja historia potwierdza moją teorie. Otóż uważam, że jak facet ma za dobrze z kobietą, to mu sie za przeproszeniem w d*pie przewraca. Zaczyna z siebie robić piotrusia pana i może sobie pozwolić na to, bo ma świadomość, że kobieta kocha tak bardzo i jest tak bardzo oddana, że wybaczy wszystko. Zaczyna się wielkie dumanie, co by tu ulepszyć i z kim, a jak juz sie wyszaleje, to ma przecież azyl, który na każde skinienie do niego wróci.

Poczytaj sobie książkę "dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Może nie jest jakoś specjalnie "wysokich lotów", ale do myślenia odrobine daje. I przestań być taka oddana, płacząco- przepraszająca za nie swoje winy, zastanawiająca się, gdzie zrobiłaś błąd. Tu potrzeba stanowczości. Bo inaczej całe życie będziesz traktowana, jak taka kura domowa i nie ma to wcale związku z pracą czy z obowiązkami domowymi, tylko właśnie z tym bezwarunkowym oddaniem typu "dobrze, zastanów się, wyszalej a ja tu będę sobie cichutko czekać, aż po mnie wrócisz". A później znowu piotruś pan załapie faze pt. "chyba potrzebuje sie rozerwać" i znowu odejdziesz na drugi plan, ale przecież nic sie nie stanie, bo zawsze bedzie mógł do Ciebie wrócić.

Zdenerwowałam sie, ze tak Cie potraktował! No.
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
mollyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 15:07   #27
Finnuala
Przyczajenie

Przeczytałam wszystko co napisałyście i bardzi Wam za to dziękuję. Wzięłam sobie dziś wolny dzień, spotkałam się z przyjaciółką, która powiedziała mi to samo co Wy napisałyście. Rozmawiałam też z siostrą. I wyszło na światło dziennie kilka nowych całkiem spraw ..... I zastanawiam się, jak człowiek, z którym mieszkałam dwa i pół roku, z którym rozmawiałam, przezywałam wspaniałe momenty zycia mógł się okazać tak dwulicowy....... Nie wierze w to do tej pory.........
Okazało się, że chyba faktycznie chce zrzucić cała wine na mnie. Chłopakowi mojej sis- -który jest pantoflarzem i i tak jej wszystko powiedział - opowiadał, że nie wie czy chce być ze mną czy nie, bo jest mu ze mna wygodnie, ale z drugiej strony ja nic w domu nie robie !!!!, nie sprzątam, nie gotuję, on chciałby iśc sobie czasami na imprezę i cos wyrwać !!! ale nie może bo ja jestem w domu......
Przypomniało mi się też, że gdziekolwiek bysmy nie poszli wszyscy nas maja za wspaniałą parę, że tylko się żenić. Dla mojej mamy Pan X jest Święty. Guru jakiś. a X to, a X tamto...... Jego rodzina teZ mnie lubi..... ale jak pada pytanie, kiedy się ożeni to on mówił i mówi, że nie zamierza, poniewaz ja nie chcę!!! Tylko, że to ja jak głupia czekam na Ten dzień, kiedy on przejrzy na oczy i mi się oświadczy. Poniewaz marzyłam, żeby założyć z nim prawdziwą rodzinę. A tu już w trakcie związku zaczęło się zwalanie winy na mnie....,Myślałam,że tak w żartach wszystko to było mówione, ale teraz widzę , że to jakiś jego plan......Nie jestem karierowiczką, która chce sie wspinać o szczeblach kariery na sam szczyt. Bardziej sobie cenię domowe ognisko. Wolę książkę niż wyjście na disco. Co nie znaczy też , że nie mam ochoty czasami gdzieś pójść. Tylko w zasadzie nie mamy z kim. Znam tu tylko znajomych Pana X i nie jest ich dużo. Kolega, który mieszka w Angli i teraz zjeżdza do Polski i jego kuzynka z chłopakiem. To wszystko. A on mi ostatnio powiediał, że nikt do nas nie przychodzi przezemnie......... Nie rozumiem tego....... Zarzucił mi też, wtedy podczas tej rozmowy, że jestem z Nim dla pieniędzy........ Bo na pewno gdzyby nie miał mieszkania to bym odeszła...... Bzdury jakich mało. Jak go poznałam to nawet nie wiedziałam,że on ma mieszkanie ponieważ je remontował i nocowałam u jego rodziców w domu........Miał problemy w pracy, chciał lecieć do Angli wspierałam go.......
Mam wrażenie,że nie pisze o tym człowieku, którego znam..........
Z jego siostra mam super kontakt, boję się, że jak wszystko wyjdzie to ona weźmie jego stronę A ja jego rodzine naprawdę pokochałam........
Moja pokochała jego tylko ile w tym jego zachowaniu u moich rodziców było szczerości, a ile grania. Dlaczego tam mnie całował, przytulał i chciał sprawić, żeby nasze wspólne życie wydawało sie sielanką?? Dlaczego on to wszystko tak trzyma w sekrecie? Łudziłam się do wczoraj, ze to dlatego, ze mnie kocha i zaczął się bać, że mnie traci.....I będzie chciał mnie odzyskać....A on to robi z wygody, żeby nie musiał sie tłumaczyć.............

Czy ja kiedykolwiek znajdę kogoś kto będzie tak poruszał moje serce jak on?

Jeśli napisałam chaotycznie to przepraszam......Ale niepotrafię pisac poprawnie jak tyle tego we mnie w srodku siedzi
Stary 2008-09-09, 16:41   #28
Kotzielony
Raczkowanie

Bo to juz jest niestety zupełnie inna osoba, którą znałaś w której się zakochałaś... on juz nie jest tym samym człowiekiem i to nie jego kochasz. Niestety, musisz tak to sobie wytłumaczyc.
Przyzwyczailas sie do jego rodziny, tak zawsze jest. Rozstania nie sa latwe, ale zrób to dla siebie. Na pewno wszyscy sie zorientują, że wina za rozpad waszego zwiazku lezy po jego stronie...
Nie przejmuj się. Ja kiedys zadawalam sobie to samo pytanie , czy kiedys ktos mnie pokocha czy w ogole poznam kogos interesującego.
Daj sobie czas, a na pewno go w koncu spotkasz.
Widocznie to jeszcze nie był ten .
3mam kciuki za Ciebie

...z filmu " Niemoralna Propozycja
Kotzielony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 17:00   #29
koKOro
Zakorzenienie

mocno Cię przytulam dużo siły Ci przesyłam przez monitor będzie boleć, ale wstanie nowy, lepszy dzień i mimo, ze dzisiaj Ci sie wydaje, ze nic dobrego Cię juz nie czeka, za jakis czas bedzie to tylko przykrym wspomnieniem. Na pewno spotkasz kogos kto będzie Ciebie wart!

wiem, że przyzwyczaiłaś się do jego rodziny, czujesz się z nią związana, ale już tak jest w życiu, że ludzie przychodzą i odchodzą. Wszystko się ułoży. Nie ma co tego ciągnąć na siłe.

nie daj sobie wmawiać, źle traktować

3maj się dzielnie

zakorzenienie
Stary 2008-09-09, 17:50   #30
Finnuala
Przyczajenie

Właśnie jestem po dzwonieniu w sprawie mieszkan i lipa Jedno wolne mieszkanie bedzie ale dopiero za dwa miesiące. Siedział przy mnie jak rozmawiałam i chyba jest w szoku, że tak szybko zaczęłam działać. Zapytałam czy da radę jeszcze ze mną wytzymać te dwa miesiące. Powiedział, że jak ciagniemy to pół roku to dwa miesiące nie zrobią różnicy. I w ogóle chodzi za mna i mówi,że jakas inna jestem.....<?>
Z ciekawości zadałam mu tez pytanie, co powie wszystkim gdy sie wyprowadzę. Odpowiedział,że to nasza sprawa co sie stało i że nikomu sie nie będzie tłumaczył....... i że postanowliliśmy na jakis czas zamieszkać osobno......
Nie wiem jeszcze co z tym weselem....głupie to będzie sla mnie siedzieć u niego w mieszkaniu w czasi gdy on bęzie na imprezie........ Chcialabym w ogóle wyjść z nim - po raz ostatni.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości