technik farmacji kielce - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-17, 07:07   #1
kiiiinia19
Raczkowanie

technik farmacji kielce

hejooo dziewczyny sory ,że zakładam wątek może już gdzieś istnieje podobny i nie wiem czy do dobrego działu go dodałam ale przeszukałam i wątku interesującego nie odnalazłam.Chodzi mi o to czy ktoś moze robił technika farmacji u nas w kielcach i może mi cos na ten temat powiedziec?ile kosztuje ?jak ułożony jest plan?tzn w jakie dni sie chodzi bo słyszałam ,że nie codziennie czy byłaby możliwość pogodzenia z innymi studiami i którą szkołe polecacie bardzo proze o pomoc z góry dziękuje!
Stary 2009-12-08, 20:51   #2
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Dot.: technik farmacji kielce

Wybieram sie na technika farmacji do Kielc, wpisalam w google haselko i wyskoczyl mi link do lubianego forum
Szkoda ze brak jakichkolwiek informacji. Jakby ktos mial jakies cenne inf to prosze pisac
kiiiinia19 a jak tobie sie ulozylo?
Stary 2010-02-24, 18:08   #3
Inkack
Przyczajenie

Hej dziewczyny Piszę trochę z opóźnieniem, ale dopiero teraz założyłam sobie tutaj konto . Jeśli chodzi o naukę w studium farmaceutycznym w Kielcach polecam szkołę Promotor na Ponurego Piwnika. Sama jestem na pierwszym roku i naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić tą szkołę. Poziom jest naprawdę wysoki, studium to ma najwyższą zdawalność egzaminów końcowych jeśli chodzi o całe Kielce, w przeciwieństwie do Omegi, gdzie podobno nic nie uczą. Dodatkowym plusem tej szkoły jest to, że jest ona bezpłatna ( od pon do piatku ), natomiast 150 zł miesięcznie wynosi nauka od czwartku do soboty. Nie wiem co więcej napisać, jak macie jeszcze jakieś pytania to chetnie udzielę odpowiedzi . Pozdrawiam przyszłe farmaceutki
Inkack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 13:15   #4
misia_85
Przyczajenie

Witam!Chciałam się zapisać na farmacje ale mam jeszcze wątpliwości,chciałabym się dowiedzieć czy jest ciężko.Pytam bo nigdy nie znosiłam chemii a wole się upewnić czy dam rade.Byłabym wdzięczna gdybyś coś o tej szkole napisała bo zastanawiałam się nad omegą w kielcach
misia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 10:17   #5
Inkack
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez misia_85 Pokaż wiadomość
Witam!Chciałam się zapisać na farmacje ale mam jeszcze wątpliwości,chciałabym się dowiedzieć czy jest ciężko.Pytam bo nigdy nie znosiłam chemii a wole się upewnić czy dam rade.Byłabym wdzięczna gdybyś coś o tej szkole napisała bo zastanawiałam się nad omegą w kielcach
Hej ze mną było podobnie, zawsze z chemią byłam na bakier , zresztą jak i z innymi naukami ścisłymi i omijałam ją szerokim łukiem. Skończyłam studia pedagogiczne, ale że z pracą ciężko w tym zawodzie postanowiłam iść na farmację. Tak jak Ty bardzo obawiałam się czy dam radę jeśli chodzi o chemię, a jak się okazało, to wcale nie jest takie trudne. W pierwszym półroczu są tylko same podstawy , trochę zadań, obliczeń, dużo ćwiczeń w laboratorium, ale naprawdę to nic strasznego , da się przejść bez problemu pod warunkiem, że ma się chęci Drugie półrocze niewiele z chemią ma wspólnego, także jak zaliczysz pierwszy semestr to później jest z górki.

Natomiast jeśli chodzi o Omegę, to nie słyszałam zbyt pozytywnych opinii na temat tej szkoły. Właśnie stamtąd przepisała się do Promotora jedna dziewczyna i z tego co opowiadała, to - w porównaniu z moją szkołą - naprawdę mało tam uczą, a płaci się całkiem niezłe pieniądze.

Farmaceuta to bardzo odpowiedzialny zawód, w pewnym sensie decydujesz o życiu pacjentów, dlatego chcąc nie chcąc wiedzę posiadać musisz. Trzeba przysiąść do nauki i powtarzać materiał na bieżąco bo to, czego uczysz się na samym początku przewija się przez cały okres trwania nauki.

Ogólnie szkoła zła nie jest. Gdybym miała wybrać jeszcze raz, mój wybór byłby taki sam
Stary 2010-05-04, 17:32   #6
misia_85
Przyczajenie

Masz może jakieś notatki dla technika farmacji na pierwszy rok?Byłabym bardzo wdzięczna

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Inkack Pokaż wiadomość
Hej ze mną było podobnie, zawsze z chemią byłam na bakier , zresztą jak i z innymi naukami ścisłymi i omijałam ją szerokim łukiem. Skończyłam studia pedagogiczne, ale że z pracą ciężko w tym zawodzie postanowiłam iść na farmację. Tak jak Ty bardzo obawiałam się czy dam radę jeśli chodzi o chemię, a jak się okazało, to wcale nie jest takie trudne. W pierwszym półroczu są tylko same podstawy , trochę zadań, obliczeń, dużo ćwiczeń w laboratorium, ale naprawdę to nic strasznego , da się przejść bez problemu pod warunkiem, że ma się chęci Drugie półrocze niewiele z chemią ma wspólnego, także jak zaliczysz pierwszy semestr to później jest z górki.

Natomiast jeśli chodzi o Omegę, to nie słyszałam zbyt pozytywnych opinii na temat tej szkoły. Właśnie stamtąd przepisała się do Promotora jedna dziewczyna i z tego co opowiadała, to - w porównaniu z moją szkołą - naprawdę mało tam uczą, a płaci się całkiem niezłe pieniądze.

Farmaceuta to bardzo odpowiedzialny zawód, w pewnym sensie decydujesz o życiu pacjentów, dlatego chcąc nie chcąc wiedzę posiadać musisz. Trzeba przysiąść do nauki i powtarzać materiał na bieżąco bo to, czego uczysz się na samym początku przewija się przez cały okres trwania nauki.

Ogólnie szkoła zła nie jest. Gdybym miała wybrać jeszcze raz, mój wybór byłby taki sam
Masz może jakieś notki na pierwszy rok farmacji?Byłabym bardzo wdzięczna
misia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 19:43   #7
Inkack
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez misia_85 Pokaż wiadomość
Masz może jakieś notatki dla technika farmacji na pierwszy rok?Byłabym bardzo wdzięczna

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Masz może jakieś notki na pierwszy rok farmacji?Byłabym bardzo wdzięczna

Tak, notatki mam, ale tylko do skserowania poza tym nie wiem czy jest sens, żebyś brała od kogoś- to samo będziesz przerabiała, a obecność na zajęciach bardzo dużo daje :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 20:30   #8
magdalen2211
Przyczajenie

hej. czy moglaabys mi przyblizyc to studium farmacji na ktorym bylas jak jest czy ciezko ??? i czy mozna jakos pozniej zrobic mgr? pozdrawiam a i chodzi o studiu Promotor na Ponurego Piwnika.
magdalen2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 19:54   #9
nutka_ciszy
Przyczajenie

GG do nutka_ciszy

Hej Inkack, mogłabyś mi powiedzieć czy na tej farmacji w rozkładzie zajęć jest wychowanie fizyczne?
nutka_ciszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 10:43   #10
ewelcia_
Przyczajenie

mam takie pytanko też wybieram sie do ck na farmacje tylko niewiem jak to wszystko funkcjonuje tzn ile wynoszą wszelkie koszty chodzenia na takie studium. Chodzi mi głównie o omegę. Jest ktoś kto tam sie uczy badz skonczyl? Z gory dziekuje za info

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

a i wszelkie informacje na temat ponurego piwnika tez sie przydadza
ewelcia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 14:17   #11
nutka_ciszy
Przyczajenie

GG do nutka_ciszy

Z tego co wiem technik farmacji w Omedze kosztuje 250zł na miesiąc. Ale podobno straszna tam jest lipa. A na Ponurego Piwnika czyli szkoła Promotor ma ciekawszą ofertę bo zajęcia są od poniedziałku do piątku - bezpłatnie lub zaocznie i płaci się chyba 280zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 14:18   #12
ewelcia_
Przyczajenie

dzieki tak się wlasnie wacham co wybrac ale z tego co mowisz to by mi bardziej ten promotor pasowal
Stary 2010-07-06, 14:09   #13
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalen2211 Pokaż wiadomość
hej. czy moglaabys mi przyblizyc to studium farmacji na ktorym bylas jak jest czy ciezko ??? i czy mozna jakos pozniej zrobic mgr? pozdrawiam a i chodzi o studiu Promotor na Ponurego Piwnika.
Niestety ale jeśli chcesz iść dalej na studia z farmacji to trzeba zaczynać wszystko od nowa - 5 lat. Po zdobyciu tytułu technika nie ma kontynuacji.
Panie w sekretariacie zapewniały mnie, że nauki jest dużo

Cytat:
Napisane przez nutka_ciszy Pokaż wiadomość
Hej Inkack, mogłabyś mi powiedzieć czy na tej farmacji w rozkładzie zajęć jest wychowanie fizyczne?
Z tego co dojrzałam na grafiku zajęć z zeszłego roku to w-f jest

Niedawno składałam papiery do Promotora

Widze, że nie będe jedyną Wizażanką w tej szkole
Stary 2010-07-07, 14:26   #14
nutka_ciszy
Przyczajenie

GG do nutka_ciszy

Ja właśnie miałam się wybrać do Promotora, ale matura mi nawet dobrze poszła i idę na edukacje wczesnoszkolna i przedszkolną z j. ang.
Powodzenia
Stary 2010-07-15, 13:43   #15
ewelcia_
Przyczajenie

Dorwałam wczoraj jakaś ulotke i otworzyli też ten kierunek na leonarda to chyba jakas nowa szkoła i jest tryb dzienny albo wieczorowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-20, 12:59   #16
gonia12_1982
Przyczajenie

witam mam KSIĄŻKI DLA TECHNIKA FARMACJI- Ćwiczenia z Receptury-pod red L.Krówczyńskiego ,R.Jachowicz, Farmakologia w zarysie -Michael. J.Neal , Anatomia i fizjologia czlowieka -Gołąb, Traczyk oraz materiały(testy, opracowania na płytce--zainteresowanych proszę o kontakt wieczorem 792 338 352-zdałam w tym roku , służę pomocą

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez nutka_ciszy Pokaż wiadomość
Z tego co wiem technik farmacji w Omedze kosztuje 250zł na miesiąc. Ale podobno straszna tam jest lipa. A na Ponurego Piwnika czyli szkoła Promotor ma ciekawszą ofertę bo zajęcia są od poniedziałku do piątku - bezpłatnie lub zaocznie i płaci się chyba 280zł

witam mam KSIĄŻKI DLA TECHNIKA FARMACJI- Ćwiczenia z Receptury-pod red L.Krówczyńskiego ,R.Jachowicz, Farmakologia w zarysie -Michael. J.Neal , Anatomia i fizjologia czlowieka -Gołąb, Traczyk oraz materiały(testy, opracowania na płytce--zainteresowanych proszę o kontakt wieczorem 792 338 352-zdałam w tym roku , służę pomocą
gonia12_1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 14:15   #17
Magdi172
Przyczajenie

hej mam pytanie odnośnie Promotora. Ile jest godzin nauki w tygodniu? Czy jeśli ktoś miał już jakis przedmiot na innych studiach to wykładowcy przepisują oceny czy trzeba chodzić? można rozpocząć naukę w semestrze zimowym?
Magdi172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 06:44   #18
kiiiinia19
Raczkowanie

hej dziewczynki kiedys sama ten wątek założyłam a dziś jestem na techniku farmacjii w awansie powiem tak jest ciężko.Chemia jest ale to nie jest znów taka straszna.Ciężko jest ale pomimo to jest super bardzo mi sie podoba polecam tą szkołe zreszta zobaczymy jak nas przygotują na końcowe egzaminy
Stary 2010-11-18, 17:39   #19
sssylwia8
Przyczajenie

hej..chciałabym się dowiedzieć czegoś o kierunku technik farmacji w studium awans i promotor? gdzie większy poziom, jak zajęcia, ceny i ogólnie gdzie się bardziej opłaca
Będę wdzięczna za każdą odp..
sssylwia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 12:04   #20
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdi172 Pokaż wiadomość
hej mam pytanie odnośnie Promotora. Ile jest godzin nauki w tygodniu? Czy jeśli ktoś miał już jakis przedmiot na innych studiach to wykładowcy przepisują oceny czy trzeba chodzić? można rozpocząć naukę w semestrze zimowym?
W systemie dziennym nie ma semestru zimowego (w zaocznym chyba tez nie). Z tego co wiem to od lutego jest nabor w Omedze ale to szkola prywatna-na ich stronce sa wszystkie info. Trzeba zagadac z wykladowcami, bo zalezy co konczylas ale niektorym osobom oceny przepisuja, np. po studiach z chemii

Cytat:
Napisane przez kiiiinia19 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki kiedys sama ten wątek założyłam a dziś jestem na techniku farmacjii w awansie powiem tak jest ciężko.Chemia jest ale to nie jest znów taka straszna.Ciężko jest ale pomimo to jest super bardzo mi sie podoba polecam tą szkołe zreszta zobaczymy jak nas przygotują na końcowe egzaminy
Cytat:
Napisane przez sssylwia8 Pokaż wiadomość
hej..chciałabym się dowiedzieć czegoś o kierunku technik farmacji w studium awans i promotor? gdzie większy poziom, jak zajęcia, ceny i ogólnie gdzie się bardziej opłaca
Będę wdzięczna za każdą odp..
W Promotorze dzienne sa bezplatne a zaoczne chyba 150zl miesiecznie. Wg mnie dobrze nauczaja, sporo wymagaja i ogolnie nie jest lekko
Mamy listopad a ja mam juz sporo (roznych) ocen. Troche sprawdzianow i odpytywania jest. Najciezej jest z analizy i z tpl wkucie skrotow i synonimow

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Zycze wszystkim powodzenia
Mam nadzieje skonczyc ta szkole
Stary 2010-11-20, 18:37   #21
sssylwia8
Przyczajenie

Dzięki za info.
sssylwia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 19:59   #22
martynka27
Raczkowanie

Moja siostra skończyła farmację w Omedze i jest zadowolona. Później znalazła pracę bez problemów. A jak gadała z koleżanką, która chodziła do promotora to oni byli daleko w tyle z materiałem z niektórych przedmiotów. Ale to może zależy jaki rocznik Co prawda miała sporo nauki i często siedziała w książkach, ale teraz nie boi się niczego i dwa awanse już za nią w ciągu 1,5 roku stażu pracy.

Tyle wiem w temacie
Pozdrawiam dziewczyny
martynka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 19:47   #23
angelinaaaa
Przyczajenie

Mam pytanie dziewczyny. Czy Promotor wymaga biol.rozszerzonej? Co trzeba zdawać, aby się tam dostać?
angelinaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 15:26   #24
Magdi172
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam pytanie kiedy rozpoczyna się semestr letni na techniku farmacji w Kielcach? Tak jak na studiach w październiku czy już we wrześniu. Z góry dziękuję za odp.
Stary 2011-02-10, 16:31   #25
Hortencja
Zadomowienie

Semestr letni to się zaczyna jakoś w lutym, na pewno nie w pazdzierniku ani wrzesniu, bo wtedy jest semestr zimowy.

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 15:14   #26
ciamciara16
Przyczajenie

Witam wszystkie wizażystki chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić wymogi żeby się dostać na promotor ?? czy matma , polski, angielski wystarczy ? trzeba chemie lub biol zdawać ??
ciamciara16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 14:30   #27
Magdi172
Przyczajenie

Pomyliłam się. W taki razie semestr zimowy zaczyna się już we wrześniu czy w październiku?
Stary 2011-05-15, 20:22   #28
Angel3
Przyczajenie

Dot.: technik farmacji kielce Promotor

Witam powie mi ktos kiedy rozpoczyna sie rok szkolny w promotorze na systemie dziennym,czy duzo jest nauki,jakie wymogi trzeba spelniac aby dostac sie,kiedy nalezy skladac dokumenty.Czekam na odpowiedz pozdrawiam
Angel3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 15:46   #29
Magdi172
Przyczajenie

Zajęcia rozpoczynaja się 1 września. Dokumenty można składać od 20 czerwca( świadectwo ukończenia szkoły-oryginał albo kopia podbita przez notariusza, 3 zdjecia jak do legitymacji, 50 zl wpisowego0. Tylko nie spisalam nr konta.
Stary 2011-06-23, 19:48   #30
paulaaaa
Raczkowanie

ja również ponawiam pytanie. Interesuje mnie OMEGA w warszawie technik farmacji. zdawałam biologie roz i chemie podstawe. ale oceny mam nie za ciekawe na świadectwie:/ jak tam jest z ta rekrutacja? biorą wszystkich jak leci czy jak?
paulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości