|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
żel się sypie, paznokcie bolą....
Witam... potrzebne mi fachowe konsultacje
![]() Mialam w piatek klientke - zakładałam jej żele - french. Wszystko oczywiscie jak trzeba, żel nie był zapowietrzony, kształt prawidłowy itd, zastosowany bonder, primer, żel SF. Kobieta dzwoni w poniedziałek ze juz w sobote zel zaczal jej odchodzic przy wale paznokciowym, do tego 3 paznokcie bola... przyszła, i faktycznie wygladalo to jak niechlujna robota i zapowietrzenie po 2 miesiacach od zalozenia! Powiedziala mi tez juz wczesniej ze rok temu miala żele i gdy pierwszy raz kładła jej dziweczyna miala dokladnie taka sama sytuacje (wiec cos musi byc z jej plytka chyba) dziewczyna jej zdjela tipsy dala 3 tygodnie odpoczynku paznokciom i zalozyla znow i bylo juz ok. Spilowalam jej wczoraj ten zel i nalozylam silikon z zapowiedzia ze jesli bedzie tak samo jak w sobote ma przyjsc do zdjecia calkowicie tipsow.... Dziewczyny - czy to jakas alergia? Co poczac jak przyjdzie znow z odpadajacym zelem? Mieliscie moze taka sytuacje? i jak z niej wybrnac? Przyznaje ze na kursie nie uczono mnie jak postapic w takim przypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: żel się sypie, paznokcie bolą....
Uuu... Paskudna sprawa.
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
u innych super, nic sie nie dzieje... przyznaje ze na poczatku szukalam w sobie winy... no ale robilam wszystko jak zawsze... ale ona mnie troche uspokoila mowiac ze miala dokladnie tak samo w zeszlym roku - tak jakby to reakcja paznokcia na obce cialo... mowi ze czuje cisnienie - tak jakby ten zel sie rozprezal na jej paznokciu... dziwna sprawa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
O ciśnieniu nic mi nie wiadomo..to raczej histeria
![]() Ale w przypadku problematycznych paznokci - wielokrotne odltuszczenie, kilka razy primer ( kwas, bezkwas) baza, może wczesniej aceton. I wypróbować kilka rodzajów żeli - builder, clear do naturalnej, różne glossy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanka miała podobną sytuację, tylko nakładała żel na naturalne. Zanim klientka dojechała do domu nie miała już dwóch pazurków
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Alergia raczej nie...
Moze po prostu płytka tej pani "woli akryl", tak czasem bywa... Inna sprawa oslawione 5%. Ja w zyciu mialam taka jedna- nie trzymalo jej sie nic- zel, akryl, jedwab..... A owe "cienienie", to nic strasznego, ja zawsze 1-2 dni po nalozeniu nowej masy "czuje" ja na paznokciach... Chociaz mam twarde i zdrowe wlasne ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
w przypadku problemow z tarczyca ani zel ani akryl nie trzymaja sie niestety... i czesto sie b. szybko zapowietrzaja... znam taki przypadek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.