|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę być piękna... :)
Ponieważ jestem jednym, wielkim kompleksem, doszłam do wniosku, że ktoś musi się za mnie porządnie wziąć. A któż zrobi to lepiej od kochanych Wizażanek...?
![]() Na początek pytania: 1. Jak się opalasz - nie opalam się wcale. Unikam słońca, jak się da, bo od razu skóra jest poparzona. Nigdy nie miałam ładnej, brązowej opalenizny. 2. Kolor oczu - szaro-niebiesko-zielone. 3. Piegi - mam ich całą masę, niestety. 4. Cera - jestem raczej blada, ale często się rumienię i zasadniczo jakieś różowe placki mam ciągle na twarzy. 5. Naturalny kolor włosów - jasny brąz, bardzo bezpłciowy i brzydki. 6. Kolor ust - raczej jasny róż. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? - jeżeli chodzi o ubrania, to zdecydowanie lubię się w odcieniach niebieskich. No to dalej... Moje włosy są falowane. Kiedy je prostowałam, moja twarz wydawała się podłużna, grubawa i nieciekawa w ogóle. Kiedy zrobiłam trwałą, poczułam się o wiele lepiej i chętniej spoglądam w lustro. Myślę nad jakimś cięciem, ale raczej może to być minimalna zmiana, ponieważ mam progenię [krótko mówiąc - mam wysuniętą żuchwę ] i włosy muszą sięgać mi minimum do brody. Zastanawiam się też nad zmianą koloru. Ale nie wiem, jakie odcienie pasują do piegowatej buzi, skłonnej do czerwienienia. Nie maluję się prawie wcale [błyszczyk, tusz i z rzadka kredka] - nie jestem miłośniczką maski na twarzy. Nie reguluję brwi, choć pewnie powinnam zacząć, bo ponoć może to ładnie podkreślić oko. Zasadniczo to w ogóle nie mam pomysłu na siebie i dołuje mnie to ![]() Załączam zdjęcia. 1 - w prostych włosach. 2 - w kręconych. 3 - twarz z bliska /bez makijażu, zdjęcie sprzed ok. roku/ 4 - twarz z bliska /oczy pomalowane/ 5 - dwa lata temu i dziś 6 - loki, kiedy były krótsze
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Chcę być piękna... :)
Witaj
![]() Nie jestem specjalistką, ale może moje spostrzeżenia Ci się spodobają. Na początek powinnaś zmienić kolor włosów, ten czerwonawo- rudy nie jest zbyt twarzowy. Proponowałabym coś z palety brązów, np czekoladowy z jaśniejszymi pasemkami. Myślałaś może o grzywce, takiej na skos? Wtedy widziałabym Cię w prostych włosach, chociaż kręcone tez dają ciekawy efekt. Co do makijażu to proponuje podkreślić twoje duże oczy, cień na powieki, np zielony, złoty, jasny brąz i mocno wytuszowane rzęsy. Zdecydowanie wyreguluj brwi, sama zauważyłaś, że to otwiera oko do tego delikatny, perłowy błyszczyk i będzie super Nie musisz używać podkładu, bo masz ładną cerę, bez wyprysków, a piegi nadają twarzy charakter Figurę masz ładną, więc podkreślaj ją kobiecymi ciuszkami w kolorach butelkowej zieleni, lubisz kolor niebieskie, więc włącz do swojej szafy odcienie kobaltu i szafiru. Jeśli zmienisz kolor włosów, to polecam też fiolety i czerwienie. |
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
jesteś piękna, bardzo podoba mi sie Twój typ urody
jeśli koniecznie musisz zmieniac kolor, to tylko i wyłącznie na inny odcień rudego, pasują Ci takie kolorki ![]() Bardziej podobasz mi sie w prostych włoskach, mogłabys je troszke skrócić. Dopasowałam Ci jedną fryzurkę, mnie podobałabyś sie w takich kolorkach i obcięciu
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o włosy... Chyba raczej nie zrezygnuję z kręconych, a to dlatego, że nie mam czasu na prostowanie. Poza tym w okresie jesienno-zimowym, wystarczy, że wyjdę na wilgotne powietrze i robią mi się już wstrętne zawijasy
![]() Dodam zdjęcia, w różnych kolorach włosów: 1 - brąz 2 - fiolet 3 - czarny 4 - rudy 5 - ciemny brąz 6 - jasna czekolada
|
#5 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że chociaż w czymkolwiek mi dobrze
![]() Źle czułam się jedynie w czarnych. No i z tym kolorem miałam największy problem [odrosty rzucające się w oczy, problem z ponownym zafarbowaniem itd.]
|
#7 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wiec do którego koloru sie teraz skłaniasz? najlepiej Ci chyba w rudym ale takim żywszym, jaśniejszym.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, dołączam zdjęcie w pełnym makijażu i z lekko wyregulowanymi brwiami
![]() Jeżeli chodzi o kolor to myślę właśnie o czymś rudym, albo ciepłym brązie
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-09-21 o 12:27 Powód: post pod postem |
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też się najbardziej podobasz w takim jasnym, żywym rudym, albo w takim brązie jak na tym zdjęciu w pełnym makijażu
Regulacja brwi koniecznie, to wcale nie takie straszne, a naprawdę wyglądasz moim zdaniem dużo lepiej z takimi chociaż troszkę wyregulowanymi Jeśli chodzi o makijaż- podkład niekoniecznie, masz bardzo ładną cerę i śliczne piegi, dla mnie wystarczyłoby mocniej podkreślić oko, jakiś naturalny błyszczyk i może trochę różu? Masz jasną karnację, róż może ładnie 'ożywić' Ci buzię
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszy mnie, że podkład nie jest konieczny
![]() Kiedyś używałam Dream Matt Mouse, ale zawsze miałam wrażenie, że wyglądam, jak trup, choć odcień wcale nie był bardzo jasny... Na brwi niedługo wybiorę się do kosmetyczki, a potem - mam nadzieję - nauczę się sama to robić
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj ;-)
Masz śliczne loczki! Nie rezegnuj z nich! Kolor - najbardzije podobasz mi się w brązie. Co powiesz na brąz z jansymi refleksami? Widzę,że blondynką nigdy nie byłaś, ale może skusisz się na refleksy w kolorze ciepłego blondu, złota czy rudości? Fryzurka - loczki, jak wyżej nadminiłam abrdzo mi się podobają. Patrząc na jedno ze zdjęc gdzie masz lekko wyprostowane pasmo włosów przy twarzy, pomyślałam,że fajnie byś wyglądałą w grzywke na bok. Tylko musiałabyś ją prostować. Miałaś kiedyś grzywkę?
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Bywało, że miałam grzywkę, ale czułam się z nią fatalnie, bo włosy po prostu zawijały mi się po bokach. Jedynie, kiedy prostowałam i zaczesywałam ją na bok - było jakoś lepiej
![]() Z blond kontaktu nigdy nie miałam i bałabym się na całej głowie. Ale może faktycznie jakieś pasemka trochę by mnie rozświetliły...?
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej podobasz mi się w chłodnym brązie. W niebieskim natomiast nie jest ci najlepiej.
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ale niebieski to jedyny w jakim się dobrze czuję
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj. uważam że pasują Ci ciepłe kolorki. kja bym proponowała jakiś ciepły miodowy odcień brązu, może z jakimis miedzianymi pasemkami.
absolutnie polecałabym wyregulowac brwi. na prawde potrafi to zdziałać cuda z twarzą podkreslaj rzesy i oczka ciemniejszą , np brązową kredką masz ładne oczy i uważam ze warto je podkreślić. aha i w na tych zdjeciach na których masz ciemniejszą buźkę lepiej wyglądasz, wiec moze jakis krem brązujący i lekko brązer na policzki?co do ubrań. to podobasz mi się w tym błękicie. widziałabym Cie również w żywym zielonym (jasnym) i jakiś wyrazistych kolorach ![]() ale nie jestem specjalistką ![]() pozdrawiam i zycze powodzenia
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Tu też wiele zależy od światła
Na niektórych zdjęciach nawet piegów mi nie widać ![]() Kolejny głos w sprawie brwi - czyli zmiana czeka mnie obowiązkowo ![]() Dziękuję Wam bardzo za życzliwość
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z kochanych Wizażanek ma jeszcze jakieś pomysły?
![]() Zapraszam także do tematu z moimi ciuszkami. Tam też potrzebuję pomocy
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
super Ci w loczkach,ale takich porządnie skręconych, włoski takie do ramoin jak masz na ostatnim zdjęciu w pierwszym poście, ścieniowane tak zeby nabrały lekkości. Sama nosiłam wiele lat trwałą, dbaj o włosy bo potem będziesz mieć tragedie na głowie jak ja.. a kolor ja bym w ciepły brąz poszła, no i podkreślaj oko makijażem, tak żeby skupiało uwagę
ale to tylko moje sugestie
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za rudym będziesz ładnie i oryginalnie wyglądać ale oczywiście nie w tym czerwonym ale jasnym a w brązie wydajesz mi się nijaka.Co do ubrań ja Cie widzę w fiolecie i zielonym ale pewnie przez to że rude kobitki w nich cudnie wyglądają
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
nestka, to już moja trzecia trwała i nareszcie faktycznie nauczyłam się o nią dbać
![]() To znaczy, zasadniczo trwała mi już "zeszła" [widzę przy myciu, że dawniej miałam od razu loczki, a teraz mam po prostu fale], ale kiedy suszę włosy głową do dołu, z użyciem pianki i dyfuzora, wychodzą mi takie loczki, jak dawniej ![]() Dziękuję Wam za kolejne sugestie
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza próba z delikatnym makijażem...
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałaś dopisac .. Jak najbardziej udana
![]() bardzo ci ładnie gdy się pomalujesz, chociaż gdy nie to też http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1221987712 w tym kolorku włosków było ci bardzoo ładnie i w prostych włosach chociaż w loczkach też ślicznie |
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję, cieszę się
![]() Niedługo skoczę do kosmetyczki na te brwi
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
ja proponuje podkreślić brwi [wyregulować oczywiście też
] co do włosów - loczki, loczki i jeszcze raz loczki, a wręcz loki. mocniejszy skręt zdecydowanie! bo ślicznie Ci w lokach. kolor coś miedzy ciemną miedzią a mahoniem może? pod to zrobić hennę na brwi makijaż. hmm, masz ładne duże oczy, które koniecznie trzeba podkreślić! a co tytułu. jesteś piękna
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo...
![]() Zamierzam też poeksperymentować z cieniami do powiek, ale na razie ten delikatny brązik mi podpasował
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Teraz ja, teraz ja !
![]() Z delikatnym makijażem jest super! Dobrze jest podkreślić coś , co jest warte podkreślenia. W Twoim wypadku sa to duże ładne oczy. Więc tusz niezbędny, może czasami jakaś kredka i delikatny cień? Brązik czy złoty?.. Brwi bym też koniecznie wyregulowała, bo dodtakowo wypieknią Ci oczęta:P Może je jeszcze lekko przyciemnić? Ale wtedy musiałabyś się przeprosić z tuszem do rzęs- bo jeśli ciemne brwi to automatycznie rzęsy. Tylko nie czarne, ale może np jakiś brązik? Ponadto widzę Cię też w ciepłych kolorkach- pomarańczowy, brązowy itp.. niebieski mi jakoś średnio pasuje. Co do kolorku włosów to rzeczywiście ta 4-eczka ze zdjęcie jjest boska. A fryzurka.. hmm.. Loczki mio się podobają i uczesanie niebedetwojej tez. Chociaż w jej propozycji nie podoba mi się to, że włoski są odwinięte na zewnątrz. Jesli chcesz zasłonić brodę to lepiej wycieniować tak, żeby "pazurki" zaczynały się właśnie na jej jej wysokości!! ![]() To takie moje skromne zdanie:P Pozdrawiam i mam nadzieję że choc trochę pomogłam
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, dziękuję za wszelkie uwagi
![]() Koło uczelni mam kosmetyczkę i mam nadzieję, że wreszcie jutro/pojutrze się do niej zmobilizuję i zajmę brwiami
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie bardzo podobasz w rudych loczkach
i koniecznie regulacja brwi![]()
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeciez pisala w pierwszym poscie co i jak, wystarczylo przeczytac, a nie pisac tego typu pytania
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

do tego delikatny, perłowy błyszczyk i będzie super
jeśli koniecznie musisz zmieniac kolor, to tylko i wyłącznie na inny odcień rudego, pasują Ci takie kolorki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i koniecznie regulacja brwi