PLATYNA fotki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-26, 19:00   #1
shemaletrouble
Raczkowanie

Arrow

PLATYNA fotki

Witam! Obecnie mam na głowie milion pasemek w różnych odcieniach [jak widac na pierwszym zdjęciu] kurczakowego, a raczej cytrynowego blondu [prezent od fryzjerek((((]. Mój naturalny kolor to ciemny blond i maaaaaarzy mi się taka piękna platynka jak na fotce obok. Czy w moim przypadku jest to mozliwe? Wątpie, żeby istaniała taka farba i to mnie najbardziej martwi, ponieważ wydaje mi się, że gdyby fryzjerka położyła mi rozjaśniacz, to naturalne odrosty by się rozjaśniły na żółto a wiekszość pasemek by się pewnie lekko, a może nawet zupełnie popaliła. Wtedy to juz zupełnie przestałyby mi się kręcić...

Dziewczyny co o tym myślicie? Może któraś z Was byla w podobnej sytuacji? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fbfsbn.JPG (104,7 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 4420825166.jpeg (54,4 KB, 121 załadowań)
shemaletrouble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 19:46   #2
johnw57
BAN stały

Dot.: PLATYNA fotki

Przecież te włosy, które podobają ci się to włosy już martwe, bo tak odbarwione.Jeśli masz ciemny blond, to tylko rozjaśniaczem uzyskasz martwą biel, jaką przedstawiłaś na fotce. Ja pozbyłam się na twoim miejscu efekt cytrynki i tyle.
johnw57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 20:16   #3
shemaletrouble
Raczkowanie

Ale ja nie chce martwej bieli Tylko platyne Czyli nie ma szans, żeby coś takiego u mnie wyszło? Przeciez dużo dziewczyn ma tak rozjaśnione i jednocześnie zdrowe włosy..
A jak się moge pozbyc tej cytrynki? Bo jeśli chodzi o płukanki, to ten temat już przerabiałam- efekt gorszy niż przed
Stary 2008-09-27, 11:57   #4
johnw57
BAN stały

Jest szansa na platynę. Tylo pamiętaj, że platyna ma bardzo wiele odcieni. Platyna jest nawet w ciepłym kolorze, złocistym, słonecznym, beżowym itd.
Wiesz, ja miałam trochę inny problem. Opiszę Ci go, to może w czymś Ci pomogę.
Robiłam włosy ostatnio 9.1-bardzo jasny blond popielaty Loreal Excellence. Kolor piękny i bardzo zbliżony do opakowania, więc to właściwie była już platyna taka perłowa. Zachciało mi się odmiany i wymieszałam 9.1 ten bardzo jasny blond popielaty Loreal Excellence z 10.21 bardzo bardzo jasny blond perłowy Loreal Excellence i położyłam na włosy. Kolor cudo wyszedł jak na opakowaniu tego perłowego. Po około 3 miesiącach kolor zaczął wypłukiwać się i bardzo ocieplać się (pierwszy raz tak mi się zdarzyło). Na to położyłam 03-super jasny blond popielaty Loreal Excellence Blonde Supreme i włosy wyszły mi w kolorze niebieskiego blondu (szok, na którym dodatkowo widać było poblask koloru cytryny, ale nie kurczaka na szczęście). Więc przestrzegam przed tą farbą, bo ja 2 tygodznie przy codziennym myciu włosów szamponem przeciwłupieżowym nie mogłam pozbyć się niebieskiego połysku włosów i cytrynowego blasku). Na to położyłam po ok. 3 tyg. farbę profesjonalną Goldwella bardzo jasny blond popielaty 9A (ten 9A nie wychodzi jak popielaty, bo uprzedzał mnie o tym fryzjer a powiedział mi, że on wychodzi jak naturalna dziecięca platyna) i faktycznie kolorek wyszedł mi pięknej dziecięcej platyny zarówno odrosty w moim naturalnym kolorze jasnego blondu, jak i pozbyłam się tych niebieskich włosów i cytrynowego blasku.

Ja proponuję Ci farbę w kolorze zimnego perłowo-platynowego blondu. Szukaj w farbach profesjonalnych. One są pewne i chłodny kolor utrzymuje się dłużej niż w tych sklepowych. Te profesjonalne farby dają gwarancję udanego blondu. Tylko wybierz jakiś zimny odcień i już nierozjaśniający, bo jak wybierzesz teraz odcień rozjaśniający, to mogą włoski wyjść niebieskie.
Stary 2008-09-28, 09:48   #5
shemaletrouble
Raczkowanie

johnw57 bardzo Ci dziękuję!!! Właśnie mój wymarzony odcień to ten na fotkach Ale skoro to farba profesjonalna to gdzie mogę ją dostać?
Stary 2008-09-28, 12:52   #6
johnw57
BAN stały

W sklepach fryzjerskich, internecie-sklep fryzjerski i u fryca.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości