|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
podziękowania dla rodziców po błogoslawieństwie???
Dziewczyny planujemy z Tż wesele jednodniowe i w zwiazku z tym pytanie-kiedy jest czas na podziękowania dla rodzicow??? Po oczepinach i po torcie???
Wiem ze bedzie mnie to kosztowac duuuzo newrow i pewnie łez tez, dlatego tak sobie pomyslalam ze moze by tak zrobic te podziekowania w domu po blogoslawienstwie? w kameralnym gronie, co mysliscie? powiedziec pare słow, dac prezenty i przynajmniej po pierwszym tancu mialabym glowe spokojna ze juz nic mnie stresujacego nie czeka i w pelni moglabym sie cieszyc naszym dniem. tym bardziej ze tesciowa jest zdania ze te podziekowania takie przy gosicach to takie troche sztywne sa, i ma troche racji.... co zrobic? jak mysliscie???
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: podziękowania dla rodzióow po błogoslawieństwie???
Oj masz jeszcze dużo czasu do zastanowienia
Ja osobiście wole podziękowania na weselu, np po torcie i oczepinach, wtedy można powiedzieć coś od siebie i przy wszystkich gościach podziękować rodzicom by czuli sie docenieni Ja np napisałam taka fajna rymowankę dla rodziców z podziękowaniami i mamy zamiar odczytać ja wspólnie Ale wybór jest Twój, co kraj to obyczaj ja osobiście sie nie spotkałam z podziękowaniami po błogosławieństwie, ale jeżeli masz sie czuć mniej skrępowana to pewnie warto oszczędzić sobie nerwów
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ja mysle odwrotnie niz poprzedniczka,ze kameralne podziekowania sa lepsze.podziekowania maja byc dla rodzicow a nie ma byc to szopka dla wszystkich z placzem,tancem w koleczku i innymi wymyslami.takie moje zdanie-ale kazdy robi jak chce
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że podziękowania po błogosławieństwie to całkiem dobry pomysł (chociaż będzie dużo nerwów związanych z czekającą nas uroczystością), też to rozważaliśmy z TZ, ale mamy wesele dwudniowe i w końcu wpadło nam do głowy inne rozwiązanie.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: podziękowania dla rodziców po błogoslawieństwie???
Jeden i drugi sposób jest dobry!
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dolaczam sie do ekipy osob, ktorym odpowiada zlozenie podziekowan zaraz po blogoslowienswie. Na weselu bede sie bawila i nie bede pamietala o zadnych podziekowaniach. To bedzie moj dzien i narzeczonego. Swojej rodzinie dziekuje kazdego dnia i mowie jak ich kocham. Tesciom nie mam zamiaru dziekowac za wczasu. Nie wiadomo co to za mamusia sie okaze. A to ze syn odnalazl milosc i polowke , to powinni mnie podziekowac, ze jestem w jego zyciu
Takie sympatyczne, nie szopkowate zyczenia ze wychowali nas zaraz po ich zyczeniach. Blogoslowienstwa tez nie bedziemy mieli. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi moje kochane co z podziękowaniem dla rodziców jeśli moich już nie ma
. mam dziękować tylko teściom czy jak? ślub kościelny + wesele dopiero w planach... ale nie wiem czy ja chcę takiego podziękowania... bo mi chyba łza zakręci się nie dlatego że powiem im miłe rzeczy ale ze smutku że moi rodzice nie widzą mojego szczęścia...
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

Ja osobiście wole podziękowania na weselu, np po torcie i oczepinach, wtedy można powiedzieć coś od siebie i przy wszystkich gościach podziękować rodzicom by czuli sie docenieni

. mam dziękować tylko teściom czy jak? ślub kościelny + wesele dopiero w planach... ale nie wiem czy ja chcę takiego podziękowania... bo mi chyba łza zakręci się nie dlatego że powiem im miłe rzeczy ale ze smutku że moi rodzice nie widzą mojego szczęścia...