|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Rodzice a TZ :/
Witam Was Wizażanki
![]() To mój pierwszy post na forum i niestety od razu problematyczny... Jestem z moim TZ od roku, ja po przejściach, on z doświadczeniem. Znaliśmy się wcześniej, ale dopiero od roku jesteśmy razem. Mieliśmy b.dużo burzliwych przejść, niekoniecznie spowdowanych naszymi działaniami, czyli krótko mówiąc otoczenie nam nie sprzyja... Od kilku miesięcy ukrywałam ten związek przed rodziną, ponieważ po tym jak się chwilowo /co okazało się później/ rozstaliśmy - nie do zaakceptowania było dla mojej rodziny, że jeszcze coś mogłoby między nami być. Nam jednak udało przetrwać się ten najtrudniejszy okres, ustalić priorytety, to co dla każdego z nas ważne i na ile jest ten związek istotny, żeby móc poświęcić dla niego inne rzeczy... I właśnie teraz, po roku użerania się z otoczeniem, po roku djrzewania do pewnych dość drastycznych przemian w moim i TZ życiu - wszystko się wydało. Najpierw ultimatum od rodziców, potem cisza i teraz znów. Problem w tym, że zaczęłam nową pracę, bo miałam przejąć w ciągu 5 lat rodzinny biznes, zaczęłam nowe studia - co kosztuje, więc siłą rzeczy jestem uzależniona od rodziny finansowo...
![]() Dziękuję z góry za cierpliwość i uwagę
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Rodzice a TZ :/
Właściwie nie ma się co dziwić rodzinie, że teraz mocno sceptycznie podchodzą do Twojego TŻta. Pewnie wynika to z ich troski o Ciebie - cierpiałaś przez niego, do tego związek jest utrudniony, bo on ma dziecko. Rodzice nie chcą, żebyś cierpiała znów, a uważają ten związek za "zagrożenie".
Szkoda, że to ukrywałaś tyle czasu, przecież to musiało się w końcu wydać, pogarszając sprawę, bo na dodatek rodzice poczuli się oszukani. Może teraz myślą "Jaki on ma zły wpływ na naszą córkę, skoro okłamywała nas tyle czasu?" Myślę, że najlepiej w tej sytuacji pomoże najpierw rozmowa, a potem potwierdzenie słów czynami. Porozmawiajcie z rodzicami, wyjaśnij im, że to co się stało to przeszłość, że Twój TŻ się zmienił, że bałaś się powiedzieć im, że do siebie wróciliście i wiesz, że źle, że tego nie zrobiłaś. Powiedz może, że teraz Wasz związek wygląda inaczej i że jeśli dadzą mu szansę, sami będą mogli się o tym przekonać. Niech sami zobaczą, że jesteś szczęśliwa... W końcu to powinno się dla nich liczyć. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że jest to trochę nieodpowiedzialny związek jak dla mnie.
Sama jedyna jego magia tkwi w tym,że ukrywałas go przed rodzicmai. Stanę po stronie Twoich rodziców- zachowywał się nie fair w stosunku do Ciebie i mają prawo mieć do niego uraz. |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie tak. Ja bym raczej zastanowiła się mocno, tak dystansując się, czy faktycznie jestem w stanie zaakceptować jego wcześniejsze zachowania? Bo jednak wciąż bym uważała, że ktoś, kto kocha, zachowuje się odpowiedzialnie i nie rani mnie.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z Lemoorką- związki ala Romeo i Julia są ekscytujące, bo stanowią zakazany owoc. Myślę, ze Twoi rodzice chcą Twojego dobra i obawiają się faceta z przeszłością, który w dodatku nie był wobec Ciebie w porządku. Jeżeli jesteś przekonana, że pomimo wcześniejszych jego złych zachowań chcesz kontynuować ten związek to porozmawiaj z rodzicami. Przedstaw im te argumenty, które Ciebie przekonały - jeżeli są sensowne i wiarygodne na pewno poskutkują
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Szczerze mówiąc, nie ma się co dziwić Twoim rodzicom. Jedyne wyjście jest takie, że czas pokaże, czy Twój TŻ rzeczywiście jest odpowiedzialnym i dobrym partnerem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarza sie,ze zaslepiona uczuciem osoba nie dostrzega oczywistosci, ktore sa jasne dla otoczenia. Byc moze rodzice z boku widza wiecej niz Ty. Wez to pod uwage.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.