|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Biedronki
Nie wiedziałam gdzie to wstawić,więc wstawiam tu.
Przychodzę sobie dzisiaj do domu, wchodzę do pokoju patrzę a tu na oknie chmara biedronek. Zaczęłam wyrzucać jej przez okno, ale okazało się że to nic nie daje bo pojawiają się nowe. Nie wiem jak wchodzą.. przez szpary w oknach?.. No wiec ! Jakie skuteczne środki przeciw biedronkom znacie i mogłybyście polecić? Pozdrawiam ! i proszę o rady !
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronki
Ja tak miałam w tamtym roku u siebie w pracy. One szykują się do zimy i zbierają w gromady w ciepłych miejscach, np w szparach okiennych. Zmasowany atak trwał około dwóch tygodni, potem było już ok.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój dom niedawno okupywały biedronki,właziły własnie w szpary w oknach.
Chyba nie ma na nie recepty,szykuja sie do zimy i szukaja ciepłego schronienia ![]() Myśle że niedługo Twój problem zniknie jak tylko zmrobi sie troszke zimniej biedronki same powymieraja.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
One nie wymierają tylko zimują
A ja jestem świrem ekologicznym i biedronki są miomi sprzymierzeńcami w walce ze szkodnikami, więc staram się im pomagać przetwrać zimę i mam dla nich domek - pień brzozy z nawierconymi otworkami o średnicy 6-8 mm
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

A ja jestem świrem ekologicznym i biedronki są miomi sprzymierzeńcami w walce ze szkodnikami, więc staram się im pomagać przetwrać zimę i mam dla nich domek - pień brzozy z nawierconymi otworkami o średnicy 6-8 mm