|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
bezczelność ?
WOW.
Czy ktoś ma prawo do czerpania korzyści z takich rzeczy ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18897124 |
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Re: bezczelność ?
Z ciekawości kupiłem ten przedmiot, mam już adres i telefon osoby sprzedającej.
To oczywiste, że dane zostały ukradzione z naszego serwisu. Będę się z nią kontaktować w sprawie odszkodowania dla firmy Wizaż.pl. Dziękuję za informację. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Haha.. Już samo to info o kupującym, czyli Tobie, powinno zmrozić tamtą osobę
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
favilla napisał(a):
> Haha.. Już samo to info o kupującym, czyli Tobie, powinno zmrozić tamtą osobę Zmrozić ją powinna jej własna głupota, bo jeśli kupi to choć jedna osoba, to ta panna popełni przestępstwo. Za całe 1,99 zł. Tanio wycenia swoją niekaralność. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo cholera?
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurde...
Zło, powiesz nam, jak skończyła się sprawa?
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
Karola napisał(a):
> Zło, powiesz nam, jak skończyła się sprawa? A jak ma się skończyć? Kupiłem, czekam na dostawę Nawet już wiem, kiedy ściągała KW na swój dysk, materiały dla policji czekają... Potem wraz z przesyłką zgłosi się do niej policja. W każdym przypadku na pewno zawieszę jej konto na Allegro. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Allegro we własnym zakresie też chyba współdziała z policja...
A tak swoją drogą, czy osoby, które swoje wypowiedzi zamieściły w KW i nagle te ich oceny się wystawia na sprzedaż, nie mają nic do powiedzenia? |
|
|
|
|
#10 |
|
Gość
|
Żeby było lepiej, panna ma pretensje, że się jej czepiam, bo ona wizaz.pl reklamowała... faktycznie, bezczelność w kryształkach.
Cóż, będę nalegać, żeby szefowa wysłała doniesienie o popełnieniu przestępstwa. |
|
|
|
|
#11 |
|
Gość
|
DominikaS napisał(a):
> Allegro we własnym zakresie też chyba współdziała z policja... > A tak swoją drogą, czy osoby, które swoje wypowiedzi zamieściły w KW i nagle te ich oceny się wystawia na sprzedaż, nie mają nic do powiedzenia? Jeśli ktoś będzie zainteresowany upomnieniem się o swoje wynagrodzenie za odsprzedawane treści i opinie w KW, chętnie udostępnie dane osoby, która czerpała korzyści majątkowe z tego procederu. Zainteresowane osoby proszę o maila za zlosliwiec@wizaz.pl. |
|
|
|
|
#12 |
|
Gość
|
na złodzieju czapka gore...
Panienka aukcję już zamknęła, przykro mi więc donieść, że nie będziecie mogły kupić już informacji skąd to ona ma takie wspaniałe wieści...
Cóż, przeżyjecie to jakoś, mam nadzieję |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
hm.. tez jestem szoku. moze nie warto zaciagac sprawy az tak daleko? to przeciez bedzie koszmar dla tej dziewczyny, a mysle, ze takie nastraszenie, jakiego juz doznala, jest wystarczajaca kara.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
tak na marginesie.. jaki ona mialaby w ogole z tego zysk? z tego co wiem przesylka kosztuje chyba wiecej niz 2 zl, a ona napisala, ze ja oplaci, a przeciez to co sprzedaje ma cene 1.99 :|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
upsss..
|
|
#16 |
|
Gość
|
layouty napisał(a):
> tak na marginesie.. jaki ona mialaby w ogole z tego zysk? Nie wiem, jaki miałaby zysk (15 sztuk po 1.99 zł), wiem natomiast jaki ma wynik: policję na karku plus nasz extra upierdliwy prawnik. Niestety nieznajomość prawa ani chęć zysków nie stanowią okoliczności łagodzących w świetle polskiego prawa. |
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
Złosiu!
Czy ja dobrze zrozumiałam ? Panna usiłuje handlować opiniami z wizazu i do tego dołącza wzorki na paznokcie ? Czy chodzi o coś innego ? |
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
ale jazda
|
|
|
|
|
#19 |
|
Gość
|
Martaa napisał(a):
> Czy ja dobrze zrozumiałam ? Panna usiłuje handlować opiniami z wizazu i do tego dołącza wzorki na paznokcie ? > Czy chodzi o coś innego ? Dokładnie o to chodzi. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
zlosliwiec napisał(a):
> że się jej czepiam, bo ona wizaz.pl reklamowała... Heh, jakoś nie zauważyłam "www.wizaz.pl" w tej "reklamie"?
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> zlosliwiec napisał(a): > > że się jej czepiam, bo ona wizaz.pl reklamowała... > > Heh, jakoś nie zauważyłam "www.wizaz.pl" w tej "reklamie"? > > to samo chciałam napisać.. chyba, że to reklama sekwencyjna
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
Jezu, ale ludzie mają pomysły.
Za 1,99 chciała przesyłać adres wizazu + wzorki na paznokcie ? Zatkało mnie. I co z tym robicie ? |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
No też się uśmiałam
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
1,99 cholera nisko nas ceni
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
jej zysk polegałby na ewentualnych komentarzach. wiele z komentarzy urzytkowników allegro jest zdobytych w taki nieuczciwy sposób. Widziałam na przykład jak ludzie sprzedawali kapsle od butelek po kilkadziesiąt groszy. Rzekomo do kolekcji, ale też deklarowali pokrycie kosztów wysyłki. Przypominam że najtańszy list to 1,20 zł, więc oni na tym jeszcze tracili
Dlatego trzeba z pewnym dystansem podchodzić do kaomentarzy wystawianych na allegro. |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
nie dosc ze pusta i glupia to jaka bezczelna!!! jej tepota az bije po oczach jak ten roz na stronce :P
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
maja101 napisał(a):
> jej zysk polegałby na ewentualnych komentarzach. wiele z komentarzy urzytkowników allegro jest zdobytych w taki nieuczciwy sposób. Ok, ale po co w ogóle ZBIERAĆ komentarze??? Czy na Allegro za ileś tam komentarzy są jakieś nagrody??? My z moim A. uczciwie sprzedajemy i kupujemy na Allegro różne przedmioty, mamy ze 30 komentarzy, same pozytywy i to ludziom wystarcza do zaufania nam. Zresztą lepszy jeden komentarz typu "telefon zakupiony od X taki jak w opisie, jestem zadowolony, polecam" niż 10 przykładowo takich: "kapsel w dobrym stanie, polecam"
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście że nie ma nagród
Ale pewnie zdajesz sobie sprawę z tego że wiele osób jest nowych na allegro i liczba komentarzy jest dla nich jakimś wyznacznikiem uczciwości. Na samym wizażu często zdarzają się pytania od całkiem "zielonych" allegrowiczek. Tą nieświadomość wykorzystują osoby tego pokroju co sprzedająca opinie wizażowe. Poza tym nie każdy podaje w komentarzu co kupił i w jakim stanie. Przeważają komentarze typu: "Wszystko OK. Polecam" Naprawdę niewiele można się w ten sposób dowiedzieć, a aukcja przestaje być widoczna po paru miesiącach. Później okazuje się że ktoś kto ma kilkaset komentarzy jest oszustem i wszyscy zachodzą w głowę jak on dostał tyle pozytywów? Znam nawet przypadki, gdy mimo ewidentnego oszustwa (koleś przysłał zepsutą nagrywarkę) wystawiano pozytywny komentarz. Dlaczego? Żeby sobie nie psuć konta, bo można się przecież spodziewać, że jak wystawisz komuś negatywa, to on się zrewanżuje tym samym. Później nikt nie dojdzie kto miał rację, bo aukcja już niewidoczna. A negatyw zostaje. Zaznaczam że ja nie stosuje, ani nie pochwalam takich metod - to co opisuję to mój znajomy. To wszystko tylko dowodzi że do ilości komentarzy i w ogóle uczciwości sprzedawców w allegro trzeba podchodzić ostrożnie - zdarzają się uczciwe i porządne osoby, ale można się też nieźle naciąć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.