|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Samobójstwo uczestnika ''Mam talent'' czy głupi żart? Wojciech Glanc - brzuchomówca.
Witam!
Wiem, że istnieje wątek o programie ''Mam talent'', jednak temat, który chce poruszyć dotyczy pośrednio programu ''Mam talent''. Nie wiem, czy to głupi żart czy może faktyczna zapowiedź samobójstwa, ale jestem w niemałym szoku... Kojarzę tego człowieka z którejś tam edycji ''Big Brothera''. W ogóle może najpierw obejrzyjcie filmik, który jest zamieszony na stronie Kominka: http://kominek.blox.pl/2008/10/SAMOB...AM-TALENT.html I nie chodzi mi tutaj o to co na blogu pisze Kominek, ale chodzi o to co mówi pan Wojciech Glanc ![]() Może wiecie coś więcej? I mi po prostu napiszecie, że to żart? Chociaż mało smaczny... Na jakim dnie psychicznym musi być taki człowiek? Czy to może wyrachowanie? Co sądzicie? Mi szczęka opadła.
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Samobójstwo uczestnika ''Mam talent'' czy głupi żart? Wojciech Glanc - brzuchom
desperat
![]() przydalaby mu sie porzadna psychoterapia, bo widac, ze sam sobie w ogole nie radzi z porazkami w zyciu... czlowiek ktory za wszelka cene chce byc slawny... za WSZELKA cene.. a robi z siebie debila. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Samobójstwo uczestnika ''Mam talent'' czy głupi żart? Wojciech Glanc - brzuchom
powinien się leczyć
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie widzę żadnego filmiku
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Sama nie wiem, co o tym myśleć. Słyszałam kiedyś teorie, że człowiek mówiący o planach samobójczych tak naprawde nie chce tego zrobić, pragnie jedynie zwrócić na siebie uwagę, gdyby faktycznie chciał, to po prostu by to zrobił. Z drugiej strony człowiek ten wygląda na niezrównoważonego a po takich można spodziewać się wszystkiego.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie zastanawiam czy to nie jest jakas glupia gra. Jak on ma zamiar najpierw umrzec, a pozniej zamiescic film w z samobojstwa w internecie? :| Nie sadze zeby popropsil kogos o pomoc, bo kto zgodzilby sie byc pomocnikiem w takim przedsiewsieciu?
Moze on po prostu chce jakos hucznie pozegnac sie z ta maskotka? albo cos w tym stylu...
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie - czy człowiek, który o tym informuje, kręci filmik robi to na poważnie?
A jednocześnie czy można takiego człowieka traktować niepoważnie i zlekceważyć? Mnie szczerze niepokoją wszelkie wpisy na blogach, tego typu nagrania... Nigdy nie wiadomo co siedzi w ludzkiej psychice.
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę dziwna sytuacja. Ja myślę, że Pan Glanc chce wywołać sensację wokół swej osoby, zwrócić na siebie uwagę, zyskać trochę popularności... Szuka sposobów na to, żeby ludzie głosowali na niego.
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sportsmenko, ale z tego co się orientuję to on nie przeszedł dalej w ''Mam talent'', więc niby gdzie ludzie mieli by na niego głosować?
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie da się zaprzeczyć - pan Glanc chce zwrócić na siebie uwagę. Tylko chyba też mu się to do końca nie udaje, bo jak widać jakieś info pojawiło się tylko na blogu Kominka, no i mnie ciekawość zjadła
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dobrze, bo był po prostu lepszy
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Odświeżyłam,i już obejrzałam.
Co sądze? Nie wiem.Mam mieszane uczucia. Pomyślalam,że może tu chodzić o inną śmierć. Śmierć=koniec,zakończenie czegoś więc może chodzić o jego istnienie w tv,czy jakichkolwiek mediach.To o czym mówił,że spotyka się z taką nienawiścią ze strony ludzi. Może 'zabije' ,zniszczy maskotkę.Może zakończy w jakiś sposób swoją działalność-nie wiem. Ale być może planuje swoją śmierć bo nei potrafi poradzić sobie z tym,co dzieje się w okół niego. Wiem jedno-nie można niczego takiego lekceważyć tylko trzeba pomóc. Rzeczywiście często pojawiają się opinie-nie wiem dlaczego bo wg mnie nie jest to do końca prawda-że człowiek,który chce popelnić samobójstwo nie mowi o tym,tylko robi to po cichu.Mówiąc o tym potrzebuje uwagi. Po części się zgadzam,bo czlowiek mający wsparcie,mający na kogo liczyć ,czlowiek szczęśliwy nie ma takich zmartwień. Na pewno więc ktoś wspominający o samobójstwie potrzebuje wsparcie,pomocy,uwagi.Ale niezwłocznie. Im dłużej taka pomoc będzie nadchodziła tym dłużej będzie się pogrążał i przekonywał,że nikomu nie jest potrzebny i nikt nie odzywa się na jego wołanie o pomoc. Dlatego na pewno żadnej podobnej sytuacji nie wolno lekceważyć.Powinno się reagować na każdy niepokojący sygnał. A już z drugiej strony zastanawiam się nad zachowaniem ludzi. Nikt nie jest idealny,myslę,że kazdemu mimo wszystko zdarzyło się powiedzieć coś raniącego drugiego czlowieka. Ale są ludzie słabi psychicznie którzy słysząc niektóre słowa popadają w depresję i myślą o zakończeniu swojego zycia. Jak można więc takich ludzi tak strasznie pogrążać wiedząc,że ma słabą psychikę? Takie znęcanie się... |
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
No ciekawe co on kombinuje...
Myśle, że jest w tym dużo racji co mówi, choć może wyolbrzymia za bardzo, zrobił z tego tragedie jakąś. Telewizja strasznie manipuluje wszystkim i chyba głównie o to mu chodzi, pewno uważa ze ma talent, a przez to jak go pokazali ludzie zaczęli go wyzywać, wyśmiewać itd. Pamiętam go z BB i wiem ze było mi go szkoda bo odczytałam bo jaka biednego, zagubionego człowieka, z którego prawie wszyscy sie nabijają. Oki jest jaki jest, każdy jest inny i ma swój świat ale to nie znaczy żeby go wyśmiewać czy wyzywać, wydaje mi sie że on ma juz dosyć tego i to jest jakby protest, wołanie o pomoc. Pewno chodzi tu o samobójstwo Eustachego, albo wykombinował jeszcze coś innego, ale tego to juz nie wymyślimy... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
albo to jest nakręcone przez tvn żeby był dym albo glanc chce popularności
albo zwariował |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
mnie się wydaje, że on chce 'uśmiercić' tę maskotkę. jak sam mówi, że chciał wprowadzić na polski rynek pewną sztukę (...).
pewnie nie został doceniony i nabijali się z niego, dlatego zakończy on swoje działania. a nagrane to jest w taki sposób, żeby wzbudzić zainteresowanie jego osobą, może myśli, że ludzie zmienią nastawienie do brzuchomówstwa. nie wiem. z drugiej strony nigdy nie wiadomo o co może chodzić człowiekowi w desperacji. |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
ja mysle ze chodzi mu o porzucenie swojej dzialalnosci.. wyrzuci lalke czy cos. Zabije w sobie ten swoj talent.. uwazam ze jesli ktos mowi o samobojstwie to go nie popelni. Jesli by tego chcial- po prostu by to zrobil nie ogladajac sie za siebie.
Jednak prawda jest taka ze telewizja manipuluje ludzmi. Pokazuje wszystko w taki sposob w jaki jej sie podoba by wywolac u nas widzow okreslone reakcje. W ten oto sposob moze na prawde spotkal sie z wyzwiskami pod swoim adresem.
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Działa jeszcze ten filmik? Mi coś sie nie chce wczytać... Może jest za dużo chętnych do oglądania w tym momencie??
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
W końcu mi otworzyło
Nie oglądałam wcześniej tego programu, ale na podstawie tego filmiku wydaje mi się, że gościu mówi serio. Owszem jest nienormalny, ale doprowadziła go do tego stanu sytuacja w której się znalazł. Niektórzy maja bardzo słaba psychikę i jak cos im się wali, to nie potrafią sobie z tym poradzić. Jednak jak ktoś o tym mówi, to jest to podświadoma prożba, by go uratować. On chce sie zabić, ale chce też (chociaż o tym nie wie) by ktoś go powstrzymał. Teraz myśli, ze sie zabije, że to będzie koniec, ale właśnie podświadomie wysłał taki apel o pomoc. Ja gościowi uwierzyłam, ale trzeba wziąść też taką możliwość, że może on jest bardzo dobrym aktorem a wystąpił dla większego rozgłosu. Może samobójstwo też sfinguje, a potem podziękuje wszystkim za rekordową oglądalność. To też nie jest do końca normalne, ale może jego marzeniem jest osiągniecie ogromnej popularności. Sposób wybrał skuteczny.
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie zrobi tego. Nikt kto naprawde chce się zabić nie wrzuci takiej informacjo do sieci.
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
gdyby tvn to wymyslil nie pousuwaliby wszystkich tych filmow z youtube.
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;9452074]a skad wiesz,ze to co ten ktos pisze na blogu to prawda?[/quote]
No fakt, to dziennikarz ![]() Ale raczej możemy założyć, że to prawda, bo sam Glanc mówi o usuwaniu filmików z jego konta
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
chce zwrocic na siebie uwage, pewnie "zabije" eustachego. Moze to taki chwyt, jaki zastosowala Kasia Klich?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Szara Eminencja
|
"Chyba nikt mu nie powiedział, że listy pożegnalne znajduje się po śmierci."
Brak mi słów...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzalam i naprawde żaal,ze ktos nie potrafi pogodzic sie z tym ,ze kariera nie jest mu pisana
z tym ze ma słabe texty ,ze nie jest wystarczajaco otwarty i sympatyczny,nie ma odpowiedniej charyzmy![]() I wydaje mu sie ,ze jest jedynym brzuchomówcą w PL.Dorosly facet i rozczula sie nad soba w necie ,bródka mu sie trzesie,głosik sie łamie Nie przekonuje mnie to bo jest aktorem(co jest prawda a co grą?)i takie cyrki robil tez w BB i po prostu nie nadaje sie do tv. Wszystko moze sie zdarzyc sam sie moze zabic albo ta lalka popelni harakiri.Wszystko mozliwe (ale chyba nie sądzi ,ze za pomoca tego szantazu bedzie w jakims programie )Trudno my mu nie pomozemy,rodzina niech sie obudzi i zaprowadzi do psychologa -zreszta moze sie zdziwic jak ktos po tym apelu wezwie do niego policje ,zeby go ratowala |
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie to straszne
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie macie racji, że jeśli ktoś mówi o planach samobójczych, to tego nie zrobi. Zdarza się, że osoba która to wprost zapowiada, dokładnie to później robi. Nie wolno lekceważyć takich rzeczy.
Co do tego nagrania - trudno powiedzieć, co się stanie. Może faktycznie wierzy, że to zrobi, ale jak przyjdzie co do czego - nie odważy się. Może chce "zabić" lalkę. Wygląda na to, że ma spore problemy ze sobą, chce desperacko zdobyć uwagę, być może liczy, że po takim nagraniu zostanie przywrócony do programu albo stanie się znany (sam mówi: "zróbcie coś"). I nie umie poradzić sobie z porażką, dyskredytuje drugiego brzuchomówcę, który przeszedł dalej - fakt, że tamten miał nieco gorszą "technikę", ale za o miał osobowość. Podsumowując, jego bliscy powinni się zainteresować, ewentualnie policja. |
|
|
|
|
#30 |
|
Killing me softly
|
Dokładnie, już w BB był megairytujący i jeszcze ta upiorna lalka
![]() Smutne, że uważa się za artystę i ma żal do społeczeństwa, że mu podcina skrzydła(a przecież on taki genialny i ponad poziomy wylata ).Dla mnie on zawsze wyglądał na skrzywionego i nie do końca normalnego człowieka. A ten film? Facet ma parcie na szkło w najbardziej żenującym wydaniu; skończy się pewnie uśmierceniem obrzydliwej lalki, oby tylko nie stworzył jeszcze gorszego potwora. Beznadzieja.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.