|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
praca inżynierska :)
Kochane Wizażanki...
Mam takie małe niewinne pytanko Czy któraś z Was (albo któryś To jest praca projektowa, będzie projektował jakieś instalacje w jakimś budynku (inżynieria środowiska). Czy ktoś z Was wie może, jak powinien wyglądać np. wstęp takiej pracki? Nic nie mogę o tym znaleźć w necie
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: praca inżynierska :)
na pewno w szkole / na uczelni w bibliotece znajduje się jakiś podręcznik jak powinna wygladać taka praca od strony formalnej, jaką powinna mieć konwencję etc.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
sarenka napisał(a):
> na pewno w szkole / na uczelni w bibliotece znajduje się jakiś podręcznik jak powinna wygladać taka praca od strony formalnej, jaką powinna mieć konwencję etc. Właśnie nie ma... szukał Chyba będę musiała podpowiedzieć Mu coś z moich seminariów. Może wstęp polega na tym samym w pracach opisowych i projektowych Myślałąm po prostu, że część z Was jest po kierunkach technicznych i mi coś podpowie, a tu sami humaniści?
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Karola napisał(a):
> Myślałąm po prostu, że część z Was jest po kierunkach technicznych i mi coś podpowie, a tu sami humaniści? > > Ja - w duszy humanistka, na dyplomie - ekonomistka Może ktoś Ci jeszcze pomoże
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
sarenka napisał(a):
> Ja - w duszy humanistka, na dyplomie - ekonomistka To tak jak ja, to znaczy licencjata mam z czego innego, ale magistra będę miała z ekonomii > Może ktoś Ci jeszcze pomoże Dzięki
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
ja na inzyniersko magisterskich jestem , ale bede pisac dopiero w nastepnym roku akademickim i niestety nie mam pojecia jak taka praca powinna wygladac ..
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Pisałam magisterską, ale w inżynierskiej obowiązują te same zasady. Jesli chodzi o wstęp, to dokładnie tak jak pisałaś: cel pracy, krótkie uzasadnienie wyboru tematu, opis zakresu pracy, projektu... Jesli masz poradnik dotyczący pisania prac magisterskich (technicznych), to myślę, że jak najbardziej możesz z niego skorzystać.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
O, dzięki. To super
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Karola, warto też, żeby przejrzał parę prac, najlepiej
pisanych na jego wydziale, żeby sobie wyrobić pogląd mniej więcej jak całość powinna być skomponowana. Ja jastem też po inżynierii środowiska, ale nie pisałam pracy projektowej, tylko badawczą i układ mniej więcej był taki: -wstęp i cel pracy -charakterystyka problemu, czyli teoria -część badawcza, czyli wyniki a następnie ich omówienie -wnioski Myślę, że przy projektowej może być podobnie, coś z teorii trzeba napisać, a potem omówić projekt, czyli opisać przyjęte rozwiązania, uzasadnić wybór takich a nie innych... |
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: praca inżynierska :)
Cytat:
nie wiem czy jeszcze pamiętasz że pisałaś tą prośbe, ale może jednak.otóż ja jestem w bardzo podobnej sutuacji. studiuje zaocznie, a tam to już wogóle ciężko się czegoś dowiedzieć od kogoś. Twój chłopak robił jakis projekt,gdybyś mogła mi dokładnie napisać jaki miał temat, co dokadnie projektował,ny cyzm sie wzorowal, skad wzial materialy... Ps.pisze tak byle jak bo klawiatura mi cos nawala. wierze ze mi pomozesz bo jestes moja jedyna nadzieja |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Witam, chciałem Was prosić o pomoc. Pisze Prace inżynierska niestety bardzo trudno jest znaleźć materiały do niej temat to "Projekt układu napędu i sterowania bramą wjazdową do magazynu chłodniczego". Jeżeli ktoś pisał coś w tym temacie lub posiada jakieś materiały bardzo proszę o pomoc.
Wojtek |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Witam pisze prace na temat przekasek - ogolnie wyzzszosci owocowo-warzywnych nad tradycyjnymi przekaskami, ankiete do tego tematu zrobilam ale ciezko mi stworzyc plan pracy prosilabymm o podrzucenie jakis pomyslow moze ktos mial podobny temat
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.