praca inżynierska :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-01-28, 22:45   #1
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

praca inżynierska :)

Kochane Wizażanki...
Mam takie małe niewinne pytanko

Czy któraś z Was (albo któryś ) pisała może pracę inżynierską? Kwestia jest taka, że mój facet będzie teraz ją pisał, a ma takiego promotora, który nic im nie powiedział, jak taka praca powinna wyglądać (mój promotor na seminariach opowiadał nam, jak powinny wyglądać nasze prace, co powinno w nich być, ile mniej więcej stron itp.). Ja pisałam licencjacką, raczej opisowo-badawczą, ale wydaje mi się, że jednak przy inżynierskiej są inne zasady.

To jest praca projektowa, będzie projektował jakieś instalacje w jakimś budynku (inżynieria środowiska). Czy ktoś z Was wie może, jak powinien wyglądać np. wstęp takiej pracki? Nic nie mogę o tym znaleźć w necie
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-29, 07:40   #2
sarenka
Zakorzenienie

Re: praca inżynierska :)

na pewno w szkole / na uczelni w bibliotece znajduje się jakiś podręcznik jak powinna wygladać taka praca od strony formalnej, jaką powinna mieć konwencję etc.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-29, 09:41   #3
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

sarenka napisał(a):
> na pewno w szkole / na uczelni w bibliotece znajduje się jakiś podręcznik jak powinna wygladać taka praca od strony formalnej, jaką powinna mieć konwencję etc.

Właśnie nie ma... szukał Jest tylko "jak napisać pracę magisterską", ale mi się wydaje, że magisterska to już inna bajka...

Chyba będę musiała podpowiedzieć Mu coś z moich seminariów. Może wstęp polega na tym samym w pracach opisowych i projektowych (sprecyzowanie tematu, dlaczego taki temat, postawienie tezy, określenie metody badawczej / projektowej?)

Myślałąm po prostu, że część z Was jest po kierunkach technicznych i mi coś podpowie, a tu sami humaniści?

Stary 2004-01-29, 09:52   #4
sarenka
Zakorzenienie

Karola napisał(a):
> Myślałąm po prostu, że część z Was jest po kierunkach technicznych i mi coś podpowie, a tu sami humaniści?
>
>

Ja - w duszy humanistka, na dyplomie - ekonomistka .
Może ktoś Ci jeszcze pomoże . Nie trać wiary .

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-29, 10:01   #5
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

sarenka napisał(a):
> Ja - w duszy humanistka, na dyplomie - ekonomistka .

To tak jak ja, to znaczy licencjata mam z czego innego, ale magistra będę miała z ekonomii

> Może ktoś Ci jeszcze pomoże . Nie trać wiary .

Dzięki
Stary 2004-01-29, 10:33   #6
_Roxi
Zadomowienie

GG do _Roxi

ja na inzyniersko magisterskich jestem , ale bede pisac dopiero w nastepnym roku akademickim i niestety nie mam pojecia jak taka praca powinna wygladac ..
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 [']
_Roxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-29, 10:34   #7
Oliweczka
Przyczajenie

Pisałam magisterską, ale w inżynierskiej obowiązują te same zasady. Jesli chodzi o wstęp, to dokładnie tak jak pisałaś: cel pracy, krótkie uzasadnienie wyboru tematu, opis zakresu pracy, projektu... Jesli masz poradnik dotyczący pisania prac magisterskich (technicznych), to myślę, że jak najbardziej możesz z niego skorzystać.
Oliweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-29, 10:38   #8
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

O, dzięki. To super Bo poradników co do magisterek mam chyba ze trzy
Stary 2004-01-29, 14:05   #9
ma75
Rozeznanie

Karola, warto też, żeby przejrzał parę prac, najlepiej
pisanych na jego wydziale, żeby sobie wyrobić pogląd
mniej więcej jak całość powinna być skomponowana. Ja
jastem też po inżynierii środowiska, ale nie pisałam
pracy projektowej, tylko badawczą i układ mniej więcej
był taki:
-wstęp i cel pracy
-charakterystyka problemu, czyli teoria
-część badawcza, czyli wyniki a następnie ich omówienie
-wnioski

Myślę, że przy projektowej może być podobnie, coś z teorii
trzeba napisać, a potem omówić projekt, czyli opisać
przyjęte rozwiązania, uzasadnić wybór takich a nie
innych...
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 18:27   #10
Zosienka200
Rozeznanie

Dot.: praca inżynierska :)

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość
Kochane Wizażanki...
Mam takie małe niewinne pytanko

Czy któraś z Was (albo któryś ) pisała może pracę inżynierską? Kwestia jest taka, że mój facet będzie teraz ją pisał, a ma takiego promotora, który nic im nie powiedział, jak taka praca powinna wyglądać (mój promotor na seminariach opowiadał nam, jak powinny wyglądać nasze prace, co powinno w nich być, ile mniej więcej stron itp.). Ja pisałam licencjacką, raczej opisowo-badawczą, ale wydaje mi się, że jednak przy inżynierskiej są inne zasady.

To jest praca projektowa, będzie projektował jakieś instalacje w jakimś budynku (inżynieria środowiska). Czy ktoś z Was wie może, jak powinien wyglądać np. wstęp takiej pracki? Nic nie mogę o tym znaleźć w necie
hej!
nie wiem czy jeszcze pamiętasz że pisałaś tą prośbe, ale może jednak.otóż ja jestem w bardzo podobnej sutuacji. studiuje zaocznie, a tam to już wogóle ciężko się czegoś dowiedzieć od kogoś. Twój chłopak robił jakis projekt,gdybyś mogła mi dokładnie napisać jaki miał temat, co dokadnie projektował,ny cyzm sie wzorowal, skad wzial materialy...
Ps.pisze tak byle jak bo klawiatura mi cos nawala.
wierze ze mi pomozesz bo jestes moja jedyna nadzieja
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 19:37   #11
tyski99
Przyczajenie

Witam, chciałem Was prosić o pomoc. Pisze Prace inżynierska niestety bardzo trudno jest znaleźć materiały do niej temat to "Projekt układu napędu i sterowania bramą wjazdową do magazynu chłodniczego". Jeżeli ktoś pisał coś w tym temacie lub posiada jakieś materiały bardzo proszę o pomoc.

Wojtek
tyski99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 13:11   #12
gorzka988
Przyczajenie

Witam pisze prace na temat przekasek - ogolnie wyzzszosci owocowo-warzywnych nad tradycyjnymi przekaskami, ankiete do tego tematu zrobilam ale ciezko mi stworzyc plan pracy prosilabymm o podrzucenie jakis pomyslow moze ktos mial podobny temat
gorzka988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości