|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
JacekC i AgaSki - specjaliści skionline.pl pomagają nam na tym forum
Agnieszka (AgaSki) i Jacek (JacekC), założyciele portalu www.skionline.pl, odpowiadają na Wasze pytania na tym forum przez 3 tygodnie, do 24 listopada 2008.
Zaplanujcie wyjazd na narty z nimi, a na pewno nie pożałujecie ![]() ![]() UWAGA ! Aga i Jacek zgodzili się na współpracę również i w tym sezonie zimowym. Będą się udzielać na naszym forum do końca kwietnia 2010. Bardzo dziękujemy za profesjonalne porady ![]() Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2010-01-11 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Killing me softly
|
Dot.: JacekC i AgaSki - specjaliści skionline.pl pomagają nam na tym forum
A co potem stanie się z forum "Narty"? Zniknie? Trochę mnie dziwi specjalne podforum o tak wąskiej tematyce, ale rozumiem, konkurs i te sprawy
![]()
#3 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Nie wiem, nie wiem
![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Killing me softly
|
Dzięki za odpowiedź
![]()
#5 |
ćwir ćwir
|
Ok, to ja mam pytanie. Załóżmy, że potencjalnie wygrywam jakiś wyjazd na narty, choćby w tym naszym wizażowym konkursie. Nigdy nie byłam na nartach, nie licząc obozu sprzed kilku lat w liceum. Nie mam nart, butów, stroju. Niczego
![]() ![]()
#6 |
Raczkowanie
|
Narty, buty, kije narciarskie wypożyczysz w każdym ośrodku narciarskim. Czapkę i rękawiczki pewnie masz, ciepłe spodnie i kurtkę pewnie też. Trzeba więc zainwestować w gogle lub od kogoś pożyczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
jadę pierwszy raz, czy oddychająca bielizna jest konieczna?
#8 |
Raczkowanie
|
A ja mam pare pytań odnośnie nart..
Kupiłam niedawno nowe narty i nie wiem jak się ustawiasiłę wypięcia? Czy coś poza tym jeszcze trzeba robić? Jak to jest ze smarowaniem? I jak to jest z kaskiem? Chodzi mi o to czy jest on potrzebny, czy są do tego jakieś przepisy? (Wyruszam za 2 tygodnie do Austrii) |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam skorzystanie z fachowego serwisu. Ustawianie na oko może skończyć się nieprzyjemnym urazem! Dobry serwis wyposażony jest w specjalne urządzenie do ustawiania siły wypięcia wiązań na podstawie kilku danych. POLECAM! 2. Smarowanie nart. Powinnaś narty nasmarować przed wyjazdem. Być może przy okazji ustawiania siły w wiązaniach! Po przyjeździe także powinnaś nart przesmarować tak, aby ślizgi nie "wyschły". 3. Kask Kask jest dla mnie tak oczywisty jak narty! Ja gorąco Ci polecam jazdę w kasku, bez względu na przepisy! W żadnym kraju nie ma obowiązku jazdy w kasku przez osoby dorosłe! Obowiązek jazdy w kasku jest dla dzieci i młodzież - np u nas do 15 roku. Udanego szusowania w Alpach! ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Myślę, że zakup bielizny oddychającej jest jak najbardziej wskazany. Wykorzystasz ją nie tylko w trakcie jazdy na nartach, przecież z takiej bielizny można korzystać na co dzień! Kilka informacji na ten temat znajdziesz tutaj: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=3288 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No właśnie tylko mam taki problem, bo wcześniej miałam narty z wypożyczalni, a teraz mam swoje i jestem z Ostródy, to ciężko z tym serwisem.. Może wie ktoś czy znajdę coś w Olsztynie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Przecież nie musisz szukac serwisu narciarskiego w Olsztynie. Praktycznie w każdym większym ośrodku narciarskim jest serwis, który powinien Ci pomóc.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Przed chwila zamieściłem na stronie ciekawy artykuł na temat ustawiania wiązań. Zachęcam do lektury: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=3490
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.