|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Włosy cieniowane- zapraszam dziewczyny/panie z takimi
Kilka dni temu wycieniowałam włosy- może Wy też macie takie?
Jakich kosmetyków do nich używacie, jakich odżywek, jak je czeszecie, układacie? Jakie są WASZE włosy? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy cieniowane- zapraszam dziewczyny/panie z takimi
...
Edytowane przez natalac Czas edycji: 2012-01-16 o 20:17 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tak delikatnie- cieniowałam pierwszy raz, więc nie szalałam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepiej wygladaja wyprostowane prostownicą. Jednak z tym trzeba uważać z stylizacją, bo przy cieniowanych włosach bardziej widac zniszczone końcówki - po prostu zajmują one wiekszą część fryzury (mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi
) - sa bardziej widoczne. Dobrze wycieniowane, zdrowe włosy powinny fajnie układac się same. Polecam też suszenie na dużej, okrąglej szczotce. Duzo zalezy też, jak masz te wlosy pocieniowane, czy na całej dlugości, na końcówkach? Długie, krótkie?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Długie włosy- z przodu wycieniowane mocno, z tyłu lekko.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko zalezy od tego jak włosy są cieniowane....ja mam pocieniowane konce i włosy wywijają mi sie na zewnątrz.Do tego typu cieniowania przy modelowaniu dobrze sprawdza sie gruba okrągła szczotka i suszarka.Ale ja nigdy nie susze włosów bo same sie tak ukladają.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Wstawcie fotki swoich włosów, ponieważ ja też się zastanawiałam nad cieniowaniem.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
a oto i moje wycieniowane włoski ;] zdjęcie robione jakiś czas temu. Teraz trochę odrosły i zastanawiam się nad ścięciem
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Moje wlosy przed i po
Dodam tylko ze zadna z fryzur nie jest jakos specjalnie ukladana(wlasciwie to w ogole),na tej drugiej to pozostalosci po loczkach jakie zafundowal mi fryzjer termowalkami.Ogolnie mam proste wlosy.Pozdrawiam
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
mam cios takiego! niestety nie ma swoje zdjecia ktore dobrze oddaje fryzure! ukladam tylko grzywke suszarka! i uzywam szamponu nadajacego objetości! aha wlski mam dluzsze o jakies 8 cm!
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Hej Ja tez ma pytanko hmm... ostatnio byłam u Fryzjera wg. to najlepszy fryzjer ( przynajmniej tak sądziłam) u mnie w mieście i najdroższy;P chciałam żeby pani pocieniowała mi tak włosy jak na zdj poniżej, ale ona powiedziała że ta dziewczyna ma dopinane włosy i mi nie da rady zrobić takich bez dopinania, dodam ze wszyscy mi mówią że mam dużo włosów
i teraz pytanie do Was czy na prawdę nie da się zrobić tej fryzurki bez dopinania wlosów?? czy może fryzjerka powiedziała tak bo nie umiała tak ściąć?? jak myslice? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
alexandra81 dużo lepiej Ci w cieniowanych;] naprawdę ślicznie
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, bo strasznie mi się podobają
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne ze sie da, zmien fryzjera
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Ci kochana jestes
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
też myślę że muszę zmienić.... tylko nie byłam pewna czy się nie ośmieszę ...
To że jej włosy są doczepiane to pewne bo to jakaś aktorka... ale ja tez mam sporo włosów.. ok w każdym razie dzięki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam bardzo mocno cieniowane wlosy . :P a ukladam roznie zalezy ile mma czasu ;p
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
A może jeszcze jakaś fryzjerka się wypowie?
![]() Bo nie wiem czy mam iść z tym zdjęciem do fyryziera czy lepiej dać sobie spokój z tą fryzurką???
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
ja od zawsze miałam cieniowane włosy (bardzo mocno) i codziennie je prostowałam, lecz teraz stwierdziłam ze chce miec proste włosy i zapuszczam do takiej długosci az beda równe i nie beda sie falowac <jezeli wyginanie kazdy w inna strone mozna nazwac falowaniem
>, zawsze chciałam miec gładkie, proste włosy, lecz zawsze jak szłam do fryzjera cieniowałam je z mysla ze beda ładniej sie układały, ale wygladały jeszcze gorzej. Tak wiec teraz czekam az beda długie i proste
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz kazdy ma inaczej bo moje jak byly dlugie i proste to nadawaly sie jedynie do upiecia w kucyk
A teraz gdy mam mocno postopniowane nie musze robic nic oprocz uzycia suszarki Same sie ukladaja
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie dziewczyny.. mam mały dylemat
![]() Mam bardzo grube włosy i długie, tak mniej więcej do połowy pleców. I chciałam je tak pocieniować na górze ale nie na krótko, a na dole zostawić długie. Myślicie że dobrze bym wyglądała? I że opłaca mi się? Bo zależy mi na tym, ale nie ukryje że strasznie mi włosów szkoda i sie boję złego efektu :P http://yfrog.com/57fgd24j tak teraz wygladają moje włosy xD |
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Tak , myślę że się opłaca tak pocieniować włosy
, tylko trzeba pamiętać o tym , żeby tej górnej - krótszej 'warstwy' nie zrobić za krótko . Tak ze 3 cm od końca ucha . Wtedy ładnie się układają , są bardziej puszyste . Tylko trzeba to będzie powtarzać kiedy zaczną odrastać , bo jak będą już dosięgać ramion to końce zaczną się głupio podkręcać ..
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie... muszę się zastanowić
![]() Ale narazie chyba sobie odpuszczę, szkoda mi
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Ja równiez mam dylemat zastanawiam się czy wycieniować włosy i jak to zrobić....Hmmmm nie ufam jakoś fryzjerom bo nigdy nie bciął mnie tak jak chciałam a2 lata temu z długich włosów zrobił mi jakąś,strzechę,:P Z jednej strony chciałabym mieć tak wycieniowane ładnie z tyłu włosy ( nie emo tylko dłuższe z tyłu) jednak boję się zaryzykować Wiem, włosy odrastają:P ale nie chcę sobie pluć w brodę,że je obciełam i teraz źle wyglądam![]()
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy piszę w odpowiednim wątku, jeśli nie to proszę o przeniesienie.
Jakieś 2 tygodnie temu poszłam do fryzjerki, chciałam podciąć włosy i nadać im kształt. Mam włosy cienkie, ale dość ich sporo, końcówki były wysuszone po zeszłorocznej dekoloryzacji, włosy ogólnie z tendencją do przyklapu przy głowie, proste. Powiedziałam to wszystko fryzjerce. W trakcie podcinania zaproponowała, że wycieniuje trochę jak do boba, żeby były lżejsze i mniej się puszyły, zastrzegła jednak, że mogę się wywijać końcówki. Zgodziłam się. Oczywiście po ułożeniu włosów u fryzjerki wyglądały bardzo fajnie - podniesione, gładkie itd. Ale teraz nawet jak układam sama też na szczotce, jak fryzjerka, robi się szopa. Wystarczy byle wiatr czy wilgoć i włosy nie wyglądają dobrze. Raczej na zaniedbane. Nie wiem jak teraz wybrnąć z tej fryzury. Naczytałam się, że włosy po cieniowaniu mogą się rozdwajać, że trudno z cieniowania zejść do "normalnej" fryzury. Doradźcie proszę jak radzić sobie z tymi wywijającymi się i puszącymi końcówkami? Nie mam prostownicy, a nawet gdybym miała nie chciałabym dodatkowo niszczyć ich prostowaniem. Będę bardzo wdzięczna za każdą radę. |
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem mogłabyś zacząć używać jakiegoś jedwabiu. To trochę obciąży końcówki, oraz zabezpieczy je przed wilgocią i wywijaniem, przynajmniej w moim przypadku tak działa.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie uwielbiam to wywijanie po cieniowaniu włosków. Jeszcze wspomagam je kremem modelującym ;D
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Chyba zakupię serum na końcówki z Joanny, a dość dobre opinie i zobaczymy jak będzie działać. Jeszcze wyczytałam na wizażu, że dziewczyny pisały, żeby nie suszyć włosów w ogóle, to nie będą się tak puszyć. Dziś tak zrobiłam, jest faktycznie lepiej - końcówki się tak nie puszą, natomiast fryzura jest hmm bez kształtu dość, bo dłuższą warstwę włosów mam do obojczyków i z tyłu odwijają się na zewnątrz, a warstwę wycieniowaną mam do wysokości brody i ona się tak puszy. Nie jest to ani bob ani coś innego, takie niewiadomoco :/ Zastanawiam się czy następnym razem nie ściąć ich na takiego tradycyjnego boba... Póki co muszę sobie z nimi jakoś radzić.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;27546471]Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Chyba zakupię serum na końcówki z Joanny, a dość dobre opinie i zobaczymy jak będzie działać. Jeszcze wyczytałam na wizażu, że dziewczyny pisały, żeby nie suszyć włosów w ogóle, to nie będą się tak puszyć. Dziś tak zrobiłam, jest faktycznie lepiej - końcówki się tak nie puszą, natomiast fryzura jest hmm bez kształtu dość, bo dłuższą warstwę włosów mam do obojczyków i z tyłu odwijają się na zewnątrz, a warstwę wycieniowaną mam do wysokości brody i ona się tak puszy. Nie jest to ani bob ani coś innego, takie niewiadomoco :/ Zastanawiam się czy następnym razem nie ściąć ich na takiego tradycyjnego boba... Póki co muszę sobie z nimi jakoś radzić.[/QUOTE]
Na puszące się włosy dla mnie jest najlepsza Ziaja b/s (w moim przypadku "Intensywna regeneracja - miód") Jest super |
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

) - sa bardziej widoczne. Dobrze wycieniowane, zdrowe włosy powinny fajnie układac się same. Polecam też suszenie na dużej, okrąglej szczotce. Duzo zalezy też, jak masz te wlosy pocieniowane, czy na całej dlugości, na końcówkach? Długie, krótkie?

Dodam tylko ze zadna z fryzur nie jest jakos specjalnie ukladana(wlasciwie to w ogole),na tej drugiej to pozostalosci po loczkach jakie zafundowal mi fryzjer termowalkami.Ogolnie mam proste wlosy.Pozdrawiam

Szkoda, bo strasznie mi się podobają