|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pomoc dla szymonaWizażystki...
Nie wiem czy w ogóle mogę umieścić tutaj ten apel o pomoc,ale liczy się czas... Zresztą przeczytajcie same... Szymon to mój przyjaciel. Znam go od dziecka. Razem chodziliśmy do szkoły, razem z nim poznałam jego największą pasje w życiu - motory ![]() A teraz razem z innymi walcze o jego zdrowie... Szymon jest ciężko chory, guz mózgu może go uratować operacja w Niemczech chcemy razem z jego rodzicami zebrać pieniądze 150tys jak najszybciej bo dla niego teraz czas to największy wróg ![]() Jeśli chcesz pomoc to prześlij PROSZĘ znajomym, którzy mają serce i mogą pomoc jeśli wiele osób zrobi choć niewielkie wpłaty uratują Szymka na pewno każdy z Was chciałby w takiej sytuacji moc liczyć na innych, ja tez liczę na Was, nie pozwólmy mu umrzeć ![]() to numer konta : ( i tu nie wiem czy moge go podać ![]() Szymon na oddziale Neurochirurgii w szpitalu w Sosnowcu przebywa od 7.08.2008, czyli już ponad 100 dni z rozpoznanym guzem mózgu - gwiaździakiem III. Dnia 27.08 br. podczas zabiegu operacyjnego usunięto mu część guza zagrażającego jego życiu, co jednak nie przyniosło oczekiwanego rezultatu. Po dalszych konsultacjach 22.09 08 w celu usprawnienia przepływu płynów w mózgu założono dodatkowo zastawkę. Oba zabiegi w dalszym ciągu nie polepszyły jego stanu zdrowia. Po kolejnych badaniach (tomograf, rezonans) lekarz prowadzący poinformował o regresji pozostałej, trudnej do usunięcia części guza. Od tej pory stan Szymona pogarsza sie z dnia na dzień. Jest bardzo osłabiony, źle widzi, nie potrafi panować nad podstawowymi odruchami. W obecnej chwili na oddziale neurochirurgii podawane są mu jedynie środki przeciw obrzękowe. Po kolejnych konsultacjach ordynator oddziału prof. Majchrzak poinformował rodzine o braku możliwości dalszego leczenia 21 letniego Szymona w tutejszym szpitalu. Dlatego nie mogąc się z tym pogodzić jego zrozpaczona matka szukała, pomocy gdzie się tylko się dało. Skopiowała wyniki najważniejszych badań i wysłałam do kilku klinik za granicą, prosząc o pomoc. Najszybciej i dając duże szanse powodzenia odpowiedziała Uniwersytecka Klinika Neurochirurgii w Tubingen koło Sztutgardu. A dyrektor kliniki prof.dr. Marcos Tatagiba osobiście zaproponował pomoc. Obecnie rodzice Szymona są z kliniką w telefonicznym kontakcie w celu ustalenia dalszego postępowania. Jednak koszt leczenia wynosi około 40 tyś euro co jest dla rodziny kwotą przekraczającą możliwośći finansowe. Zła sytuacja materialna spowodowana jest również długotrwałym leczeniem Szymona po rozpoznanej chorobie nowotworowej - ziarnicy złośliwej leczonej od listopada 2007 roku na oddziale hematologii woj. Szpitala Specjalistycznego i. Rydygiera w Krakowie, gdzie przebywał on do lipca br. W tamtejszym szpitalu zastosowano 2 cykle polichemioterapii BACOP, dalej 4 cykle terapii ABVD, obie z dobrą odpowiedzią na leczenie. Podczas tego leczenia Szymon wymagał długotrwałej i intensywnej opieki i pomocy co wiązało się także z poważnymi kosztami. Dlatego my jako przyjaciele Szymona zwracamy się z ogromną prośbą o pomoc częsciowej refundacji leczenia Szymona za granicą pozwalając uratować nam jego jeszcze tak młode życie. Niech brak pieniędzy nie będzie dla niego wyrokiem śmierci a dla nas rodziców i przyjaciół wielką osobistą tragedią. Jak mówią - Pieniądze szczęścia nie dają - ale tutaj mogą komuś uratować życie, a tym samym szczęście jego rodziny i najbliższych… ![]() P.S - Podaje linka do adresu brata Szymona Marcina, który sam ma apel na naszej klasie http://nasza-klasa.pl/profile/11349893 Edytowane przez dziewczyna z ambicjami Czas edycji: 2008-11-20 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc dla szymona
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Nie depcze krokusów
|
Czy jakaś fundacja zbiera pieniądze? Przydałby się link, żebyśmy mieli podkład, że to prawdziwa sytuacja i mogli informować innych... Bliska mi osoba leczyła w Krakowie ziarnicę i od roku jest zdrowa, z chęcią pomożemy, tylko musimy uzyskać tę pewność, której nie da nam telefon do domu i zdjęcie na NK.
Fresa - na NK pod profilem brata jest zdjęcie chorego, ten sam tekst co tu, numer tel. do domu i numer konta.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-11-21 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie najlepiej by było dać linka do fundacji, która zbiera na konto dla konkretnego chorego. Tam każdy kto będzie chciał pomóc mógłby wpłacić przeciez i będzie mieć pewność ( o ile można miec pewnosc w dzisiejszych czasach), że fundacja przekaże pieniadze dalej.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja wiem,że każdy ma obawy czy to jest prawdziwe...
Oczywiście można zadzwonić do domu i porozmawiać z rodzicami. A nad linkiem na NK jest poprostu zdjęcie Szymona, list jego mamy oraz numer konta i numer domowy... Koncert charytatywny zostanie zorganizowany w szkole gdzie razem chodziliśmy z Szymonem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
A będzie w jakiejś gazecie internetowej miasta info? To wklej nam.
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pod tym linkami znajdziecie wszystkie informacje: http://www.szymonkuczkowski.yoyo .pl/ http://www.grupa-poludnie.info/viewtopic.php?t=6590 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nie depcze krokusów
|
yaheira - i o to mi chodziło, dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tam na górze bardzo potrzebowali aniołka...
Szymuś odszedł wczoraj w nocy... Pozostawił nam cały swoj swiat, zamkniety w kilku chwilach, w kilku zaledwie oddechach... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziewczyna z ambicjami Czas edycji: 2009-03-13 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
bardzo mi przykro,POKOJ JEGO DUSZY...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nie depcze krokusów
|
Strasznie mi przykro...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.