Miesiąc do sylwestra!! WAGA W DÓŁ!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-29, 16:54   #1
SexiMami
Raczkowanie

Miesiąc do sylwestra!! WAGA W DÓŁ!!!

witam jestem na diecie już 10 miesięcy..ostatnio spadła mi motywacja a chce ładnie wyglłdać na święta i przedewszystkim sylwestra:P szukam koleżanek z którymi mogłabym się powspierać podzielic sie wiedzą i posłuchać ich rad:P
SexiMami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 16:58   #2
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka
Dot.: Miesiąc do sylwestra!! WAGA W DÓŁ!!!

ja tez sie odchudzam do sylwestra Chcialabym 5 kg mniej, jestem na diecie niełaczenia
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 17:02   #3
SexiMami
Raczkowanie

a ile masz wzrostu?? ja mam 170 i waże 60 kg ale po dzisiejszym obżarstwie powiedziałam STOP!!! i teraz tez właśnie myślę o czymś między 5 - 7 kg
Stary 2008-11-29, 17:37   #4
Sherelle
Raczkowanie

ja chcialabym do sylwka schudnac 2,5 kg ;] mmmmm zaobaczyc wymarzone 50 kg.. ;]
Boże, strzeż mnie od przyjaciół,
z wrogami poradzę sobie sam.
Valdemar Baldhead
Sherelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 18:10   #5
SexiMami
Raczkowanie

a więc do dzieła....
własnie zastanawiam sie w jak rto ma działać bo ja szukam przedewszystkim wsparcia i uświadomienia sobie że jedzenie to nie wszystko
może każda z nas mogła by pisać co dziś zjadła czy miałą jakieś zachwiania wątpliwości...
potem ewentualnie jakieś uwagi do jadłospisu wady i sztuczki na złagodzenie apetytu:P
Stary 2008-11-29, 20:11   #6
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

ja mam 163 wzrostu, a wagę widać w opisie
Na głod najlepsze są chyba rzodkiewki
ja jestem na diecie nielaczenia, wiec nie chodze głodna:
dzis zjadlam bulke (pol z ogorkiem, pol z dzemem diet)
50g czekolady ryzowej (grzech)
makraron sosem do spaghetti i pieczarkami
mozarelle z pomidorem i z odorobiną serka almette chrzanowego,
kilka mandarynek
Stary 2008-11-29, 20:34   #7
SexiMami
Raczkowanie

ja 2 grejphruty 1,5 jabłka 4 kanapki z szynka ketchupem i sałata chleb oczywiście ciemny dwa krokiety i uwaga 10 pierogów!!!! to była masakra...

kocham owoce i właśnie nie wiem jak to jest z ich jedzeniem
Stary 2008-11-29, 22:43   #8
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

jesli chodzi o owcoe, to dostarczają blonnika, ale z drugiej strony zawierają węglowodany, wiec lepiej je zastąpic warzywami. Szczegolnie w trakcie diety niepolecane są banany i winogrona.
Stary 2008-11-29, 23:35   #9
mmiiii
BAN stały

Dziewczyny ja też chce dobrze wyglądać na sylwestra ;(
mmiiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 02:01   #10
Pani Elektryk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SexiMami Pokaż wiadomość
a ile masz wzrostu?? ja mam 170 i waze 60 kg ale po dzisiejszym obżarstwie powiedziałam STOP!!! i teraz tez właśnie myślę o czymś między 5 - 7 kg
przy wzroscie 170 cm powiedzialabym ze twoja waga jest idealna... twoj wskaznik BMI wynosi 21....wiec chyba nie masz z czego chudnac... zastanow sie lepiej nad tym bo moim zdaniem bez urazu to glupota... wyobraz sobie ze moja kolezanka ma ten sam wzrost a wazy 15 kg wiecej i wcale nie wyglada na jakas gruba... wiec ja bym przemyslala temat odchudzania na twoim miejscu.
Pozdrawiam
Pani Elektryk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 06:47   #11
SexiMami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pani Elektryk Pokaż wiadomość
przy wzroscie 170 cm powiedzialabym ze twoja waga jest idealna... twoj wskaznik BMI wynosi 21....wiec chyba nie masz z czego chudnac... zastanow sie lepiej nad tym bo moim zdaniem bez urazu to glupota... wyobraz sobie ze moja kolezanka ma ten sam wzrost a wazy 15 kg wiecej i wcale nie wyglada na jakas gruba... wiec ja bym przemyslala temat odchudzania na twoim miejscu.
Pozdrawiam

ja wiem o tym doskonale ale wcześniej byłam trochę grubsza i jak już popadłam w ten szał z odchudzaniem itp to tak teraz mam lęk przed tym że przytyje

a co do owoców to poprostu będę je jadła kosztem mniej zdrowych rzeczy

zuważyłam jednak że pobudzają one apetyt poprzez pozostawianie w ustach takiego słodko kwaśnego bardzo przyjemnego smaku, dlatego dobrze je zjeść np z jogurtem naturalnym bo ten smak osłabia - sprawdzone
Stary 2008-11-30, 11:19   #12
Sherelle
Raczkowanie

ja mam 164 cm i mam nadzieje ze na sylwka bedzi 50... mmmm ;] pragne tego ;] a dzisiaj zrobilam sobie mieszanke :cukinia piecxzarki pasta paprykowa ser zolty light no i przyprawy... mmm
Valdemar Baldhead
Stary 2008-11-30, 11:23   #13
Pani Elektryk
Raczkowanie

SexiMami naprawde skoncz z tym odchudzaniem bo nie wiadomo jak to sie moze skonczyc... a chyba nie chcialabys wygladac jak tzn "wieszaki" badz popasc w jakas bulimie, anoreksje ktora jak wiadomo nawet moze prowadzic do smierci... mojego kolegi mama byla szczupla kobieta ale ciagle wydawalo jej sie ze jest gruba i musi schudnac brala rozne tabletki malo jadla... po ok 2 latach odchudzania trafila do szpitala... dalej pisac nie musze co sie stalo bo chyba mozna sie domyslec konca tego... miala 42 lata...
nie chce Cie straszyc czy cos ale chce Ci uswiadomic ze takie cos czesto sie tak konczy wiec zastanow sie jeszcze raz zanim podejmiesz ostateczna decyzje co do odchudzania
Stary 2008-11-30, 12:10   #14
SexiMami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pani Elektryk Pokaż wiadomość
SexiMami naprawde skoncz z tym odchudzaniem bo nie wiadomo jak to sie moze skonczyc... a chyba nie chcialabys wygladac jak tzn "wieszaki" badz popasc w jakas bulimie, anoreksje ktora jak wiadomo nawet moze prowadzic do smierci... mojego kolegi mama byla szczupla kobieta ale ciagle wydawalo jej sie ze jest gruba i musi schudnac brala rozne tabletki malo jadla... po ok 2 latach odchudzania trafila do szpitala... dalej pisac nie musze co sie stalo bo chyba mozna sie domyslec konca tego... miala 42 lata...
nie chce Cie straszyc czy cos ale chce Ci uswiadomic ze takie cos czesto sie tak konczy wiec zastanow sie jeszcze raz zanim podejmiesz ostateczna decyzje co do odchudzania
dziękuje za troskę ale ja się odchudzam bardzo racjonalnie jem sporo i dostarczam wszystkich skłdników potrzebnych organizmowi a przedewszystkim dużo sie ruszam
nie jem tylko słodyzy i fast food
Stary 2008-11-30, 13:57   #15
Pani Elektryk
Raczkowanie

no to dobrze tez slodyczy nie jem choc nie raz mam ochote... odchudzam sie dopiero od wtorku wczesniej jadlam codziennie cos slodkiego wiec dosc trudno mi to przezwyciezyc ale jakos trzeba dac rade i w sumie schudlam 1.5 kg od wtorku wiec mysle ze nie jest zle ale musze z 6 do stycznia...- studniowka
skoro odchudzasz sie dluzszy czas moze mogla bys mi napisac co mniej wiecej jesz... bo ja w sumie to albo warzywa albo suchary i codziennie mnie strasznie glowa boli przez to ze nic wiecej... a sama nie mam pojecia co moge jesc innego
Stary 2008-11-30, 15:05   #16
michaska90
BAN stały

witam.

Błagam o pomoc... Podobnie jak wy chcę schudnąć do sylwestra. Jestem na diecie 3 dzień, wszystko był ok, ale dziś .... Myślę tylko o tym, aby coś zjeść(choć jestem najedzona) szczególnie mam ochote na coś tłustego, słodkiego-tuczącego Dziewczyny jak Wy sobie z tym radzicie... ?
michaska90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 20:13   #17
Sherelle
Raczkowanie

ja tez tak mam szczegolnie gdy okres sie zbilza... zawsze szuka lekkich zamiennikow... ostatecznie jem cos ale w bardzo malych ilosciach albo zuje i wypluwam... no albo zaliczam napad...
no ale najlepiej to gdzies wyjsc albo pocwiczyc
Valdemar Baldhead
Stary 2008-11-30, 20:41   #18
SexiMami
Raczkowanie

W więc jem całkiem sporo i tak samo jak wy mam ochotę na jedzenie gdy jestem najedzona wtedy pojawia się taka myśl ZJEM JABŁKO i tak się zaczyna właśnie napad...ja staram się nie jeŚć rzeczy kupnych i robionych na szybko. przedewszystki duuuuże śniadanie...kanapki do szkoły nie biore i nie myslę o jedzeniu a gdzy przyjde jem spory obiad

przedewszystkim trzeba uświadomic sobie że jedzenie nam nie ucieknie i wiedzieć po co sie to robi - by spełnic swoje marzenie o ładnej sylwetce warto także wypowiadac sie na takich forach i wspólnie obiecywac sobie że się wytrwa...wtedy motywacja wzrasta wiem coś o tym w y jesteście w początkach sa ciężkie...ale suchary BROŃ BOŻE maja dużo kalorii zastąp je kanapką z pełnoziarnistym chlebem pomidorem sałatą...jedz dużo ważyw i nie bój sie panicznie owoców dieta nie może sie opierać na samych sucharach jedz zupy i obiady ormalnie tylko w mniejszych ilo.ściach
Stary 2008-11-30, 22:41   #19
TyLee
Przyczajenie

Dziewczyny, podłączam się do was!
Sylwester coraz bliżej, musimy sexy wyglądać
ja mam 162 i ważę 54 kg
chciała bym schudnąć tak do 50 i trochę poprawić figurę. Trochę już się odchudzam i w końcu udało mi się pozbyć cellulitu (uhh okrropny był!) ale ciągle jeszcze nie jestem zadowolona.
Codziennie ćwiczę i nie łącze np węglowodanów z białkami. Myślę czy by nie przejść do tego na 1000kcal i nie zainwestować w czerwoną herbatę (podobno bardzo skuteczna, jesli nie trafi się na aromatyzowaną podróbę)
I podobnie jak wy mam problem z jedzeniem pod wpływem chwili. Ale wtedy wyciągam duuży karton soku albo robie herbatę i piję aż mi się odechce jeść, albo zapycham się owocami. polecam zwłaszcza grejpfruty (?! jak to się pisze XD )

10 stycznia - prawko
31 stycznia - studniówka
maj - matura

"
Przyjaciel to ktoś, kto wszystko o tobie wie. I mimo to cię kocha."
E. Hubbard

enneagramowa 6w7
ESFp - performer

TyLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 11:11   #20
DirrtyFighter
Raczkowanie

witam jestem kochane z Wami

moj wzrost ok 165 a waga 65
pasuje mi na sylwestra schudnac i na wiosen bardziej
mam duzy brzuch a niewiem jak sie go pozbyc moze znacie jakies szybkie i skuteczne motody? bardzo mi na tym zalezy bo on jest duzy a jak siade to klapa masakra koszmar jeszcze wiekszy.

a dzis zjadlam tylko 2 buleczki pelnoziarniste bo nie mam narazie ochoty jesc.a jeszcze dodam ze stosuje tabletki Therm Line II od 3-4dni i przy okazji cwicze 15-20 minut rano i 15-20 minut wieczorem.

a slodycze nie jem juz 3 dzien tylko wczoraj jedno ciasteczko bo kupmela mnie tak strasznie namowila wiec tylko jedno zszamalam

Dziewczyny Damy Rade razem schudniemy pozdrawiam
DirrtyFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 14:06   #21
TyLee
Przyczajenie

Ja, tak jak Dirrty Fighter strasznie szybko tyję na brzuchu, koszmar! Jeśli chodzi o diety to najlepsze na to są na początek tzw oczyszczające, żeby wymiotło wszystko co tam zalega i tylko rozpycha jelita przez co brzuch wydaje się jeeszcze więększy a potem ... są jakieś herbatki na płaski brzuch i polecam wszystko co zawiera błonnik
no i ćwiczenia najlepsze, wiadomo - brzuszki
znalazłam na szybko jakąś stronkę, może wyda się pomocna, wieczorem pokopie troche dłużej
http://www.poradnia.pl/podstrony/por...ka/plaski.html
trzymajcie się!

10 stycznia - prawko
31 stycznia - studniówka
maj - matura

"
E. Hubbard

enneagramowa 6w7
ESFp - performer

Stary 2008-12-01, 15:42   #22
Pani Elektryk
Raczkowanie

na diecie jestem od wtorku wczoraj mialam dzien "zalamania" mialam taka straszna ochote zeby zjesc cos normalnego cos "cieplego" badz slodycze... ale wiedzialam ze nie moge od kad wstalam ciagle te mysli za mna chodzily w pewnym momencie prawie sie zlamalam jednak w ostatniej chwili namyslilam sie pomyslalam sobie ze jak zjem cos takiego to pozniej koneic z dieta zaczne jesc na nowo wszystko jak wczesniej... pomyslalam ze zjem np kawalek ciastka i bede miala wyrzuty sumienia przez caly dzien... wmawialam sobie tak chwile az udalo sie zwyciezyc wiec nie ma nic dziwnego w tym ze w ktoryms dniu diety sa takie napady... trzeba sie powstrzymac chocby nie wiem co
Stary 2008-12-01, 15:45   #23
ViVian66
Zadomowienie

przyłaczam się do Was dziewczyny

Edytowane przez ViVian66
Czas edycji: 2014-04-10 o 12:19
ViVian66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 15:53   #24
michaska90
BAN stały

Dziekuje Dziewczyny za porady. Teraz wciągam Danio, lub gdy baaaardzo bardzo chce mi sie słodkiego to jem kostkę czekolady. Delektuję się nią jak nigdy... Dużo jem na śniadanie, a później stopniowo coraz mniej. Na kolacje np.jednak kromka żytniego z wieśniakiem. Tak jestem przed @ ale aż 4-5 dni przed. Czy to możliwe, aby już wtedy mieć napady głodu ?
michaska90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 15:57   #25
SexiMami
Raczkowanie

no i jest nas więcej
mój dzisiejszy jadłospis
śniadanie dwie kanapki z chuda szynka i sałatą (pieczywo białe odstawiłam zupełnie)
obiad duże udko smażone z ziemnakami i ogromna ilościa surówki
potem dorzuce trochę otrębów pszennych i jabłko po obiedzie

co do diet 1000 kcal to na pewno nie przynosi ona trwałych rezultatów
od roku biegam codziennie jednak ostatnio po anginie siedze w domu zacznę na nowo za tydzień.
Stary 2008-12-01, 17:55   #26
TyLee
Przyczajenie

o, słusznie! ja też zainwestowałam w żel ujędrniający + anty cell z Garniera, ale odkąd pozbyłam się cellulitu zupełnie o nim zapomniałam na to paskudzstwo polecam picie dużych ilości wody i ruch, nic tego nie zastąpi!
Ja dzisiaj jadłam:
śniadanie : serek homogenizowany, banan
II śniadanie: 2 pomarańcze, kiwi, banan
obiadokolacja: filet z kurczaka i pomarańcza
szczerze powiedziawszy nie mam bladego pojęcia ile to kalorii XD
teraz jeszcze z pół godzinki poćwicze + porozciągam się, zrobię czerwoną herbatę i czeka mnie dłuuuga gorąca kąpiel z pianą ^^
słyszałam że na ujędrnienie skóry i poprawę krążenia itp (co zmniejsza też m.im cellulit i rozstępy) dobry jest prysznic na nogi na przemian zimny/ciepły. Wiecie o tym coś więcej?
pozdrawiam

10 stycznia - prawko
31 stycznia - studniówka
maj - matura

"
E. Hubbard

enneagramowa 6w7
ESFp - performer

Stary 2008-12-01, 18:00   #27
SexiMami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TyLee Pokaż wiadomość
o, słusznie! ja też zainwestowałam w żel ujędrniający + anty cell z Garniera, ale odkąd pozbyłam się cellulitu zupełnie o nim zapomniałam na to paskudzstwo polecam picie dużych ilości wody i ruch, nic tego nie zastąpi!
Ja dzisiaj jadłam:
śniadanie : serek homogenizowany, banan super można jeszcze coś dołozyć bo to najważniejszy posiłek na diecie
II śniadanie: 2 pomarańcze, kiwi, banan zamiast banana proponuje kanapka lub grahanke z szynka i warzywkami
obiadokolacja: filet z kurczaka i pomarańcza ok aczkolwiek brakuje mi tu nadal białka i dobrych tłuszczy
teraz jeszcze z pół godzinki poćwicze + porozciągam się, zrobię czerwoną herbatę i czeka mnie dłuuuga gorąca kąpiel z pianą ^^
słyszałam że na ujędrnienie skóry i poprawę krążenia itp (co zmniejsza też m.im cellulit i rozstępy) dobry jest prysznic na nogi na przemian zimny/ciepły. Wiecie o tym coś więcej?hmmm o tym nie wiem ale taka kąpiel + masaż napewno sie przydadzą
pozdrawiam
nad jadłospisem na pewno z biegiem czasu popracujesz część owoców zastąp warzywami i produktami zawierającymi białko
Stary 2008-12-01, 18:01   #28
SexiMami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michaska90 Pokaż wiadomość
Dziekuje Dziewczyny za porady. Teraz wciągam Danio, lub gdy baaaardzo bardzo chce mi sie słodkiego to jem kostkę czekolady. Delektuję się nią jak nigdy... Dużo jem na śniadanie, a później stopniowo coraz mniej. Na kolacje np.jednak kromka żytniego z wieśniakiem. Tak jestem przed @ ale aż 4-5 dni przed. Czy to możliwe, aby już wtedy mieć napady głodu ?

tak bo napad głodu to kwestia naszej psyhiki zaczynają sie z chwila gdyciągle myślimy o diecie a w związku z tym o jedzeniu
Stary 2008-12-01, 18:09   #29
TyLee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SexiMami Pokaż wiadomość
nad jadłospisem na pewno z biegiem czasu popracujesz część owoców zastąp warzywami i produktami zawierającymi białko
uff czyli jednak ten dzień nie był taki zły
muszę w takim razie gdzieś upolować taki chleb który nie zawiera pszenicy, ja też zrezygnowałam z białego pieczywa chyba z miesiąc temu, ale nie mogę znaleźć dobrego substytutu. Kiedyś jadłam takie wafle ryżowe z solą morską, były o tyle dobre że przy mojej grupie krwi (0) ta sól zwiększa metabolizm. Natomiast pszenica i kukurydza znaacznie go spowalnia

co do napadów apetytu, to nieuniknione, chyba u każdego. zwłaszcza jak ktoś z domowników kupi od niechcenia czekoladę i ona tak leży i aż się uśmiecha żeby ją zjeść...

10 stycznia - prawko
31 stycznia - studniówka
maj - matura

"
E. Hubbard

enneagramowa 6w7
ESFp - performer

Stary 2008-12-01, 18:53   #30
Pani Elektryk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TyLee Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jadłam:
śniadanie : serek homogenizowany, banan
II śniadanie: 2 pomarańcze, kiwi, banan
obiadokolacja: filet z kurczaka i pomarańcza
słyszałam że na ujędrnienie skóry i poprawę krążenia itp (co zmniejsza też m.im cellulit i rozstępy) dobry jest prysznic na nogi na przemian zimny/ciepły. Wiecie o tym coś więcej?
pozdrawiam
kiwi, pomarancza jak najbardziej ale od bananow radzilabym sie trzymac z daleka bo nie wiem czy Ci wiadomo ale banany, jablka, winogrona mimo ze wydaja sie malo kalaroryczne to zaufaj mi ze sa bardzo !! bylam u dietetyka i mowil ze od tych 3-trzech owocow przy diecie powinno sie trzymac z dala bo maja duzo roznych cukrow i mimo ze gdzies mozesz przeczytac ze banan ma np 80 kcal to do tego trzeba dodac jeszcze kilka razy tyle bo nie doliczaja wszystkich cukrow... 1 banan z tego co mi mowil to jak 3 kotlety nie moglam uwierzyc w to pytalam kuzyna ktory siedzi w tych rzeczach skonczyl wlasnie studia medycyne i bral cos tam o takich rzeczach i potwierdzil slowa lekarza... za to polecam zielone grejfruty...szczegolnie na kolacje bo spalaja tluszcz
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości