|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Blond farba na ciemne włosy?
Mam pytanie: czy jeżeli położę farbę w kolorze blond, np. popielatym, na włosy w ciemnym kolorze - taki jakiś mało wyrazisty szatynowy, to da to jakikolwiek efekt? Wiem, że na pewno blond nie wyjdzie, nie ma na to szans
![]() Ale zastanawiam się, czy by nie pomogło, jak bym użyła jasnego koloru. Tylko by nadać jakieś refleksy. Wiem, że to mało poważny problem, ale co o tym myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Blond farba na ciemne włosy?
Myślę że refleksy pojawią Ci się ewentualnie tylko w tych miejscach w których ciemna farba nie złapała równie mocno jak w innych. Jeśli kolor jest jednolity, to nie ma szans... Jedyne co złapie to odrosty i to dość mocno, więc efekt byłby komiczny. Na ciemne farbowane włosy nie ma mocnych. Jedynie rozjaśnianie wchodzi w grę. Parę razy próbowałam, wiem co mówię :P
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Farba nie rozjaśnia farby, więc faktycznie złapie tylko odrost i ewentualne miejsca, gdzie kolor czekoladowy się zmył etc. Zeby uzyskac refleksy to jednym sposobem jest rozjaśnienie wlosow, np pasemkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
nałożenie blond farby na ciemne włosy nie da nic, poza dodatkowym zniszczeniem tychże włosów
![]() kolor ci się nie "przyjmuje" pewnie dlatego, że włosy są po rozjaśnieniu - z takich włosów bardzo szybko wypłukuje się nowy ciemny kolor i potrzeba dobrych kilku koloryzacji zanim kolor: - złapie równo i trwale - będzie ładny i podobny do tego, jaki miał wyjść [wcześniej szarości i zielenie jak najbardizej możliwe do otrzymania :P] najlepiej nałóż jakiś szampon koloryzujący delikatny [choćby casting] w ciemnym kolorze, takim jaki masz teraz/chciałabyś w końcu mieć. blond tylko zniszczy, nie poprawi koloru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam odmienne zdanie
![]() ![]() dokładnie taki.. porazka !! dlatego lepiej jak już masz farbować to kup 2 farby blond ze najpierw jedna poźniej druga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Też tak sadzę, reakcji chemicznych się nie przeskoczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hey
Ja kiedys sprobowalam na ciemnym brazie zrobic ciemny blond ot tak z ciekawosci co z tego wyjdzie ... No i wyszlo ale z brazu zrobil sie czarny heh Najlepiej chyba zaczac stopnioow o rozjasniac np najpierw pasemka albo refleksy itp
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zwykła farba ciemnego koloru farbowanego nie ruszy, za chiny. i porady typu - weź dwa rozjaśniacze i farbuj pod rząd włosy - aż chyba wypadną lub odpadną - nie są najrozsądniejsze ![]() też różne cuda na swojej głowie niestety robiłam i takie eksperymenty zawsze kończą się fatalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Najlepiej bedzie jak sie udsz do kogos kto sie na tym zna czyli dobry fryzjer. Szkoda wlosow na tego typu eksperymenty.
pzdr
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Istnieja farby rozjaśniające o 5-6 tonów, ale także odradzam. Jeśli masz zdrowe włosy+ zdrowe zdrowie to jeszcze jeszcze ale jeśli już raz rozjasniałaś... kwestia czasu jak Ci włosy będą wychodziły garściami. Niestety mówię na własnym przykładzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja robiłam podobne rzeczy i nie odpadły od razu, ale kilka miesięcy po takim eksperymencie nadawały się przede wszystkim do ścięcia - suche, łamliwe, kruszące się.
chyba mało komu chodzi o to, by włosy za wszelką cenę rozjaśnić. myślę, że na jakości tych włosów też zależy :P a po podwójnym rozjaśnianiu ciemnych włosów rozjaśniającymi farbami - nie ma co liczyć na lśniące loki :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dzięki wszystkim za szczere odpowiedzi.
![]() ![]() ![]() Oczywiście macie rację. Ale to jest mój życiowy problem. Ja to praktycznie na tej mojej biednej głowie miałam już wszystko. Trwałą na baranka, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba nie miałam tylko czarnego. Nie chciałam ich za specjalnie wysuszać ... ![]() ![]() Ale jakiś czas temu, powiedziałam sobie stop. I już tak nie szaleję, ale ciągle mam dylemat - blond czy ciemny. Jak mam ciemny, to mi się wręcz śni po nocach blond, a jak je już zmienię, to jest na odwrót. I co ja mam ze sobą zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
zdrowszy dla włosów jest ciemny kolor, chyba nie ma co do tego wątpliwości
![]() ![]() co zrobić? przy niezdecydowaniu - czekać na zdecydowanie :P sama to przerabiałam.. kiedyś byłam chyba z 3 lata bardzo jasną blondynką.. coś mi strzeliło do głowy i bach na ciemny brąz. niby było ok, niby mi ładnie było, niby fajnie mieć takie długie lśniące ciemne włosy.. ale ten blond tak też mi się po nocach śnił :P ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Oj chyba kazda kobieta tak ma ze non stop by chciala zmieniac cos na tej swojej glowie. J a mam tak samo jak juz powoli mi fryzjerka rozjasniala te wlosy to mi sie ciemny snil i musialam miec ciemne heh tak wiec nigdy sobie nie dogodzisz. Teraz mam ciemne i niech tak zotanie
![]()
![]() |
#19 |
Zielonooka
|
![]()
Ja cały czas nie mogę się zdecydować jaki kolor włosów bym chciała.Jak pomaluje na blond to chcę brąz a jak mam już brąz to chce blond
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Na pofarbowane włosy na tak ciemny kolor tak ładnie złapała ta farba lodowy blond ? I tak równomiernie? Czy włosy musiałaś rozjaśnić? *.*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zielonooka
|
Tak był taki efekt jak na zdjęciu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zielonooka
|
Hmm nie umiem Ci na to odpowiedzieć bo każdy włos jest inny .U mnie kolor może wyjść taki a u Ciebie inny .Ja już nie raz eksperymentowałam u mnie np.moze włosy przyjmują kolory ponieważ w dzieciństwie miałam bardzo jasny blond chyba do 12 lat potem ściemniały i z blondynki stałam się szatynką.Mi jak wyszedł kiedyś taki efekt to używałam szamponu z Joanny i efekt kurczaka zniknął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.