![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Sexturystyka
Zastanawiałam się czy podpiąć to pod INTYMNE, czy PODRÓŻE, ale to o czym napiszę chyba ma więcej wspólnego z sexem niż ze zwiedzaniem ;-) [chyba, że zwiedzaniem męskich ciał
![]() Nigdy się tym nie interesowałam, bo mnie to bezpośrednio nie dotyczy, ale pośrednio może i tak (dlatego poczęłam o tym czytać ![]() - wyłudza od Was pieniądze (bo gdy Was poznał był rozrzutny i bogaty, a teraz nagle wszystko stracił, matka mu umiera, musi mieć przeszczepioną nerkę etc...) - cierpi potwornie, bo jego tęsknota łamie mu serce, - namawia Was do powrotu, ślubu etc... - zdradza Was niemiłosiernie ;-) Edytowane przez lookbook Czas edycji: 2008-12-04 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexturystyka
Dla mnie to nie do pomyślenia przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo- obcy człowiek, choroby (nawet gumce bym nie ufała) i kto tam wie co jeszcze.... to takie trochę bezosobowe, "dzikie" podejście na zasadzie "trafił się to sobie por***cham bo zagranicą towar jest lepszy"
poza tym nie wierzę w stereotypy,że Arab jest namiętnym kochankiem... dla mnie takie zabawy są niebezpieczne i świadczą o braku rozsądku... jak ktoś się tak bawi to musi się liczyć z konsekwencjami.... a już tym bardziej zerwać kontakt po powrocie do kraju (jeśli to miała być jednorazowa przygoda) nie mam nic przeciwko jednonocnym przygodom i seksowi dla seksu(oczywiście jeśli ktoś jest wolny i się zabezpiecza) ale jednak u nas na miejscu jakoś bezpieczniej mi się wydaje;-)
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
słuchajcie takie jednorazowe numerki czy to w kraju czy za granicą...to norma-oczywiście dla dziewczyn, które są wolne i preferują takie zachowania....oczywiście nie sądzę, żeby te dziewczyny łudziły się, że coś z tego wyjdzie...po prostu numerki bez znaczenia- czasem z ciekawości jak to jest z arabem, murzynem.....czasem z ekscytacji- tym ,że zazwyczaj przystojny facet z ciepłych krajów interesuje się dziewczyną, wręcz uwielbia ją...komplementuje...a czy bezpieczniej u nas...nie sądzę, wszedzie można coś złapać....raczej nie potępiam takich numerków, bo to wybór każdej z osobna........problem jednak w czymś innym.........sex turystyka to nie takie pojedyncze numerki,ale celowe wyjazdy grup do krajów arabskich w celu nie innym tylko sexu.....więc wykupując bilet wiesz, że jedziesz na seX....i to mnie odraża....okropieństwo... .
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy wejsc na forum gazety.pl o egipcjanach i poczytac (watek "faceci z Egiptu").
Zalamka, ile naiwnych Polek zakochuje sie na wakacjach, a potem wypisuja po forach pytania czy ten i taki facet (powiedzmy Mahmed z hotelu xxx) juz do ktorejs startowal, bo chcialaby wiedziec czy tez zwiazek ma szanse ![]() Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2008-12-04 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Od lat sa znane wyjazdy kobiet do krajow arabskich ,gdzie pelno sie kreci żigolakow gotowych "bzyknąć" biała kobiete i pieknie nawijac o milosci dodatkowo zarazic ja w najlzejszym przypadku rzerzączką :-/
swoja droga nie spotkalam egipcjanina ktory bylby ładny fizycznie a wrecz mam wrazenie ze oni non stop sa brudni w dodoatku maja kiepeksi gust np. sygnety,bransolety,lakier ki :-/ Panowie natomiast chetnie wyjezdzaja w strony Tajlandi ,gdzie prostytutki sa na porzadku dziennym i czesto gesto sa to nastoletnie panienki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Bogu jest wiele rozumnych kobiet, na które nie działają te tandetne texty napalonych na sex i $ męskich dziwek <--- sorry, ale inaczej tego nazwać nie można :/ Edytowane przez lookbook Czas edycji: 2008-12-04 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja mam znajomą która poznała takiego araba na wakacjach, czułe słówka, piękny uśmiech, "weźmy ślub", a przede wszystkim to chciał z nią robić interesy.. oczywiście za jej pieniądze.. w porę się ocknęła, a mogła stracić kilkaset tysięcy.. okazało się później, że nie jedną turystkę tak wykorzystał....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Moim zdaniem są dwa "typy" i sama nie wiem który gorszy...
Albo kobieta jest naiwna i faktycznie wierzy, że to coś więcej niż wakacyjny romansik, wraca do kraju i snuje fantazje o wielkiej miłości, daje oszukać itp... Albo kobieta jedzie z zamiarem puszczania się z obcymi facetami, nie bacząc na zagrożenia z tym związane. Jak jest sama, to jeszcze ujdzie. Ciekawiej jak na taki wyjazd jedzie sobie taka pani, która na co dzień jest z kimś, a na wakacjach szuka rozrywki. Zdrada jak każda inna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Co za bzdura !!! Skad to wzielas ?!
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
No tak, bo zakładając, że jest nieciekawej urody, słabo mówi po angielsku, już od dawna nie całowała się, nie mówiąc już o kochaniu się... a tu nagle śniady, ozłocony, zabawny Arab prawi Jej komplementy, pieści Ją tak, że Ta się rozpływa - wtedy rozsądek idzie w siną dal albo zostaje w Polsce ;-) ![]() Najczęściej "rozkochują" Je za pieniądze ostatnich swoich ofiar, a jak te się skończą, to wtedy okazuje się, że jak już wspominałam matka Mu umiera i potrzebują $... i tak w kółko, aż do momentu kiedy Nasz Amanta stanie się starym, nieatrakcyjnym ex-lovelasem ;-) albo umrze na AIDS ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie, blee..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Otóż zapisane w Koranie jest ;-) nie chodzi mi o prezerwatywy konkretnie, ale o antykoncepcję (nie będę rzucała wersetami, bo nie znam na pamięć koranu;-) )
ale o proszę - coś o prezerwatywach: http://www.planetaislam.com/kobiety/antykoncepcja.html To jest tak jak z Katolikami, nie mogą używać, a używają, nie mogą kraść - a kradną. ja w tym momencie nie mówię, że ŻADEN muzułmanin nie używa gumki, bo używają - ale dla mnie to hipokryzja wysławiać jakiegoś Boga, a jednak działać niezgodnie z tym co prawi najświętsza księga danej religii. ...ale: Czy mąż może podczas stosunku używać prezerwatywy? Ajatullah Sistani (Irak): Tak, musi mieć jednak na to zgodę żony. (z akcentem na MĄŻ - ŻONA) pomijam fakt małżeństw tymczasowych w islamie, bo taka Polka jadąca do np Egiptu pewnie o tym nawet nie wie, a tym bardziej ma to w nosie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lookbook Czas edycji: 2008-12-04 o 11:34 Powód: ort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czy siak, istnieje także spowiedź i jeśli ksiądz wybacza używanie antykoncepcji to dla mnie "spoko" ;-) No i jeśli większość ludzi coś robi to znaczy, że to jest dobre i nie jest hipokryzją ![]() Edytowane przez lookbook Czas edycji: 2008-12-04 o 11:42 Powód: add. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie powiedziałam, że muzułmanie (wszyscy) są męskimi dziwkami i że umrą na AIDS, powiedziałam tak o mężczyznach, którzy wykorzystują kobiety, kłamią im w żywe oczy dla $. co do męskich dziwek - nie ukrywają, że robią to dla pieniędzy. Kobietę wychwalają, ale za Jej plecami wyśmiewają Ją i za kilka lat, gdy ułożą sobie spokojne życie z muzułmańską żoną i zapewnią Jej godziwe życie tak jak nakazuje Koran będą się śmiać z naiwnych kobiet. I przewrotnie: jak nazwać kobietę, która robi to dla pieniędzy? więc analogicznie - jak nazwać faceta, który robi to dla pieniędzy? Ogier? oj nie wydaje mi się ![]() Znam kilka szczęśliwych Par Muzułmanin-Polka i cudownie ![]() Islam wyklucza mnie za bycie homoseksualną, a ja tego w sobie nie zmienię, więc wierzę, ale "z szafy" z tym też jestem hipokrytką, bo przecież nie powinnam, no i przecież powinnam nienawidzić Żydów, a tego nie robię etc... dlatego nie nazywam siebie Muzułmanką. Edytowane przez lookbook Czas edycji: 2008-12-04 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nie jestem ani Katoliczką ani Muzułmanką, więc nie będę się w ten wątek zagłębiać.
![]() Cytat:
Nie pochwalam traktowania seksu jak dyscypliny sportowej -a "seksturystyka" właśnie na tym polega. Brzydzi mnie sama myśl o tym. Odkąd seks przestał być tematem tabu, wiele zyskaliśmy ale też wiele straciliśmy. Taki obdarty z uczucia "sport" jest przykrym zjawiskiem...po prostu przykrym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie. teraz seks jest traktowany jak sport. jak siatkówka czy koszykówka. niestety...
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja już na 1 roku turystyki słyszałam na wykładzie, że coraz bardziej się rozwija turystyka 4S - Sea, Sun, Sand, Sex... JA tego nie pochwalam, ani z damskiej, ani z męskiej strony, ogólnie niepochwalam przypadkowych stosunków, bez uczucia, dla samego seksu. Staroświecka jestem :P
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Osobiście nie praktykowałam bo niestety nie wyjezdzam w tak piękne strony. Mimo to nie mam nic przeciwko
![]() Że niebezpiecznie bo aids czy inne syfy?... z tym liczyć sie trzeba również bzykając sie z Polakami a nawet ze swoim jedynym, wyśnionym misiaczkiem (tak!) chociaż statystycznie ryzyko większe jest oczywiście przy obcowaniu z niepewnym źródłem. Takimi samymi hipokrytami są wyznawcy islamu i kk stosujący zabezpieczenia w postaci gumek czy innych (czyli większość społeczeństwa polskiego). Rozbawiło mnie tez określenie, ze robią to panie "wątpliwej urody".... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
co w tym niby śmiesznego? Analogicznie można powiedzieć, że wszystkie feministki są wątpliwej urody, a nikt tak nie twierdzi, bo każda jest na swój sposób piękna. Nie chodziło o to, że robią to TYLKO wątpliwej urody, bo zapewne właśnie do tego pijesz. To był przykład tłumaczący dlaczego MOGŁYBY to robić. Równiedobrze powodem tego może być alkohol, rozpusta, widzimisie, celowa igraszka etc...
![]() PS: świetny avatar! mój kot też wypina język i tak potrafi nawet kwadrans ;-) Edytowane przez lookbook Czas edycji: 2008-12-04 o 16:43 Powód: o avatarQ ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
to chyba nie chodzi o to, że sexturystyka jest coraz popularniejsza, ale ogolnie o to, że seks bez zobowiazan jest coraz popularniejszy. jezeli w kraju na imprezie z poznanym kolesiem przy barze, to bardziej ekscytujaco brzmi na wakacjach z przystojniakiem poznanym na plazy.
ale jak sobie pomysle z kim taki czlowiek mogl to robic wczesniej, to dziwie sie dziewczynom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
z sex turystyką spotkałam się mieszkając przez chwilę z zagranicą i moim zdaniem jest to zupełnie coś innego niż to, o czym mowa powyżej - a więc romans z podtekstem, że będą żyli długo i szczęśliwie.
sex turystka, przynajmniej w wydaniu niemieckim, holenderskim i angielskim to biura podróży wyspecjalizowane w wysyłaniu przede wszystkim samotnych ludzi do wielkich hoteli z pełnym wypasem. są one bardziej zamknięte aniżeli typowe resorty i znajdują się najczęściej w rozrywkowych częściach świata (aaah a majorka) - sprzyja to zapoznaniu się gości. oferta nie mówi wprost, że chodzi o tworzenie klimatu na spontaniczne numerki, ale prawda jest taka, że każdy wiedział, że biuro xxx zajmuje się taką a nie inną ofertą. osobiście nie mam nic przeciwko - kto z kim i w jakich ilościach/częstotliwościach i natężeniach sypia to jego prywatna sprawa. wakacyjne flirty i romanse to zupełnie coś innego niż sexturystyka, choć nikt nie powiedział, że z tych wczasów dla singli nie wychodzi nigdy nic na "po urlopie".
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
pani smith takie miejsca powstaja bo takie sa potrzeby na rynku.Wielu ludzi wyjzezdza tylko po to zeby poszalec, wiadomo w jakim sensie. Biura, ktore sie tym specjalizują ulatwiają to takim turystom. Seksturystyka tak jak piszesz to nie zabawa dla singli i przelotny romans tylko wyjazd w konkretnym celu. Wiadomo jakim.
Wiedzialam, ze seks turstyka jest popularna, ale szczrze to nie slyszalam o takich miejscach przygotowanych specjalnie dla takich klientów. To ciekawe. Chyba za granicą mają takie oferty? W Polsce się nie spotkałam.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2008-12-04 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Kuzynka opowiadała o tych Polkach, co to jadą "wypocząć", jeden animator na wycieczce ma średnio 10 kobiet jednego dnia, i musi się opędzać od reszty. Szkoda słów.
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
[quote=Madaaa;99712730
Wiedzialam, ze seks turstyka jest popularna, ale szczrze to nie slyszalam o takich miejscach przygotowanych specjalnie dla takich klientów. To ciekawe.[/quote] Słyszałam i czytałam, że na Jamajce niektóre miejsca są przygotowane praktycznie tylko w tym celu i są nastawione głównie na Angielki. Biznes. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.