|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
przepisy mcdonalds
Witam , znalazłam niedawno przepisy z MC donalds kfc .
link : http://torrenty.org/torcache/139950_1.html#k (torrent) http:// rapidshare .com / files / 15...cDonalds . rar (pousuwajcie spację w adresie) i robiłam już pare dań. nawet wyszły niezłe przypominające dania z tych "restauracji" czasem lubię zjeść sobie coś mniej zdrowego :p . ale powiedzcie mi bo do zrobienia kurczaczków mcnugets w przepisie pisze "pasta tempera" słyszał ktoś o czymś takim ? bo ja osobiście nie i nigdzie tego znaleść nie moge.może któraś z was wie więc proszę o odpowiedz
Edytowane przez adalina Czas edycji: 2008-12-07 o 22:28 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przepisy mcdonalds
Znalazłam na innym forum (nie żebym zdradzała Wizaż
identyczny temat i jest tam napisane coś takiego:"Wyszukalam na internecie ze to po prostu jest panierka do nuggets. Robi sie ja z cornflekow (platki kukurydzy).Przepis amerykanski: 3, 3/4 szklanki tych platkow, 1 lyzeczka papryki w proszku, 1/2 lyzeczki cukru i 1/2 lyzeczki soli. To razem zmiksowac nozem na panierke. Poniewaz w twoim przepisie juz jest sol i inne przyprawy to zrob panierke z nimi. Ja tez wyszukalam ze firma "Maggi" powinna miec taka gotowa panierke, ale mysle ze sa w niej konserwanty i nie znam nazwy. Pozdrawiam " źródło
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
a jak to ściągnąć?
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Własnie, też mam problem
na torrencie trzeba sie rejestrować, a link z rapidshare nawet po usunięciu spacji nie działa, brakuje jakiejś częsci tam gdzie jest ... chybaedit: po 15 są cyfry 76399 i powinno działać
Edytowane przez Wredonisia Czas edycji: 2008-12-14 o 20:14 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kojarzy mi się tylko ciasto tempura - to rodzaj panierki... Znalazłam kilka przepisów na innym forum http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4174747
Edytowane przez Suszara Czas edycji: 2008-12-17 o 11:23 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: przepisy mcdonalds tu macie fajny :)
McDonald’s – Kurczak McNuggets
~ 19 sie 2009 ~ Składniki: 4 filety z piersi z kurczaka 1 jajko 1 szklanka wody 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki vegety 1 łyżeczka suszonej cebuli 1/4 łyżeczki pieprzu szczypta czosnku granulowanego olej roślinny – we frytkownicy Sposób przyrządzania: Roztrzep jajko i wymieszaj z wodą w niedużej misce. Połącz pokruszone płatki kukurydziane, sól, mąkę, vegetę, cebulę, czosnek, pieprz w woreczku foliowym. Rozbij tłuczkiem filety z kurczaka na grubość około 8mm. Pokrój na kawałki wielkości jednego “gryza”. Wrzuć kawałki kurczaka do woreczka i potrząsaj tak żeby się dokładnie obtoczyły w panierce. Następnie wyjmij kawałki kurczaka z woreczka i zanurz je w jajku zmieszanym z wodą. Ponownie wrzuć kurczaka do woreczka z panierką. Potrząśnij aby panierka przykleiła się do kurczaka. Włóż woreczek do lodówki na godzinę, schłodź pozostałe jajko. Po godzinie powtórz proces panierowania. Smaż we frytkownicy przez 10-12 minut, aż kurczak się zarumieni. Nie wrzucaj na raz za dużo kawałków. Wystarczy około 9 na jeden raz. Usmażone kawałki owiń na 3-5 min. w ręcznik papierowy, aby wchłonął się tłuszcz. Następnie włóż nuggety do rozgrzanego piekarnika i podpiekaj jeszcze przez 5-7 minut. Serwuj z ulubionym dipem McDonald’s (sos majonezowy, sos musztardowy). |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
jami
![]() wykorzystam xD
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Tylko że jest to przepis zmodyfikowany, bo w mcnuggetsach za wiele mięsa to nie ma
![]() ![]()
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a to białe mięciutkie coś soczyste i pachnące kurką to nie mięsko?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

identyczny temat i jest tam napisane coś takiego:

na torrencie trzeba sie rejestrować, a link z rapidshare nawet po usunięciu spacji nie działa, brakuje jakiejś częsci tam gdzie jest ... chyba