|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czym przykleić gazetę do ściany ?
dziewczyny,
jestem jak na razie w tym wszystkim ZIELONA, dlatego proszę, nie krzyczcie ![]() mam zamiar stworzyć coś w rodzaju instalacji na ścianie, ale bazą wszystkiego jest wytapetowanie ściany gazetą. czym najlepiej przykleić ją do ściany, ale tak żeby za bardzo nie przemokła ? czy może podkleić podwójną warstwę gazety ? byłabym wdzięczna za wskazówki ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czym przykleić gazetę do ściany ?
Nie wiem co Ci poradzić, bo nigdy gazety nie przyklejałam, ale może spróbuj klejem do tapet?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli duża powierzcnia klej do tapet papierowych będzie właściwy.Mniejszy fragment przykleiłabym klejem do decoupage.Podwójna warstwa może przesiąknąć i przebijać.Nie będzie ładnie wyglądać.Pamiętaj aby naklejać na jasne tło.Ciemna farba będzie od spodu przebijać.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a jeśli nałoże dwie warstwy ??
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To spodnia warstwa bedzie ci przebijać na wierzch. Wydruki się na siebie nałożą i będzie klops. Spróbuj najlepiej gdzieś na ścianie "próbnej", na małym kawałku - jak efekt będzie ok, to pojedziesz po całości.
Proponuję kleić na klej do tapet, ale nie smarować gazety od spodu, bo za bardzo nasiąknie i może być ciężko ją przykleić bez rozerwania. Rozłóż ją na ścianie i smaruj klejem po wierzchu, wygładzając i dociskając do ściany wałkiem (takim wałkiem jak do malowania ścian). Powinno być OK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
odgrzebuje trupa
przyklejamy gazete na klej do tapet a czym ja polakierowac ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.