|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkich
jestem początkujacym fotografem, ostatnio kupiłam sony a 200 i zaczynam dopiero zabawez fotografią . prosze o opinie i następne Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2008-12-19 o 23:31 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
i następne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: amatorka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Bardzo podobają mi się:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1229507422 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1229507422 Mam na myśli wrażenie wizualne, ponieważ nie jestem fachowcem w dziedzinie fotografii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dzięki czekam na dalsze komentarze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
czekam na komentarze co sądzicie o fotkach jestem bardzo ciekawa opini
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
O sprawach technicznych się nie wypowiem, zwłaszcza że nie mam pojęcia, czego można od Twojego aparatu wymagać, ale dla mnie są mniej więcej w porzadku i nie to jest najwazniejsze.
Jesteś znakomitą obserwatorką, dostrzegasz małe dzieła sztuki w praktycznie niczym i wciagnęłaś mnie w swój świat. Widzę w Twoich zdjęciach i nastrój i żart. Rozwijaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam
Po pierwsze - za dużo zdjęć. Nikt nie wypowie się na temat poszczególnych, a ogólna opinia to żadna opinia. W Twoich zdjęciach widzę sporo błędów-zdjęcia zwykłe takie, jak każdy potrafi zrobić, wiele zamydlonych, zacieniasz obiekt, który fotogafujesz, robisz zdj. z niekorzystnej prspektywy - półtylnie, kompozycyjnie też niezbyt, kwiaty przepalone. To to co w pierwszym rzucie mi się nasuneło. Musisz wiele jeszcze poczytać o fotografii, bez tej wiedzy nie wyjdziesz z tych błędów. Pozdrawiam. Na przyszłość dawaj kilka zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
bardzo podobają mi się konary, i niektóre przybliżenia roślin. Niektóre zdjęcia zbyt rozmazane, szczególnie to: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1229517108
mam wrażenie że część zdjęć była robiona bez pomysłu, z nie najlepszym kadrem. Ale ogólnie zdjęcia ciekawe, widać że masz potencjał ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Kurcze za dużo makro (choć osobiście uwielbiam takie zdjecia) roślinek. Może popstrykaj troche ludków i robaczków, bo ajne zdjątka robisz. Jak to powiedziano powyżej - rozwijaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
dlatego prosiłam o komentarze bo jak pisałam na wstępie jestem początkującym fotografem i dopiero sie ucze ale dzieki za komentarze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
A więc po pierwsze nie widze sensu w wstawianu kilku bardzo podobnych zdjęć tego samego obiektu. Spójrz na dane zdjęcia i wybierz najlepsze. Jednak w większości są to zwykłe foty które może zrobić każdy. Według mnie są nieprzemyślane, cyknięte ot tak. Sceneria mało ciekawa, obiekty też. nie podoba mi się centralne ułożenie obiektu na niektórych zdjęciach, uciecie, np. owocu, któregoś kwiatka czy płatka. Możnaby lapiej kadrować, niektóre zdjęcia przepalone, czasem pojawia się coś ciemnego lub szarego w rogach? Dostrzegam złą ostrosć, badzo razi to złe kadrowanie. Niektóre zdjęcia całkiem dobre, ale nic specjalnego. Czytaj i ćwicz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.